Totalul afișărilor de pagină

duminică, 12 februarie 2023

Cum să diluați substanțele chimice de detaliu

 

Diluați și amestecați cu ușurință materialele pentru detalii

Diluarea corectă a substanțelor chimice este la fel de importantă pentru un războinic de weekend, precum este pentru un detalier profesionist. Este esențial să obțineți rezultatele potrivite cu orice produs pe care îl utilizați. O concentrație prea mare, puteți risca să deteriorați suprafața , prea scăzută și s-ar putea să nu obțineți niciun rezultat. Iar în cazul detalierii rapide sau al lubrifierii cu bare de lut, cu o concentrație prea mică, riscați și să deteriorați vehiculul.

Aceasta va fi o explicație foarte scurtă și simplă despre cum să calculați cantitățile exacte de produs și apă de care aveți nevoie în orice raport de diluție. În acest fel, poți să o faci corect, de fiecare dată. Păstrați această formulă în telefon și puteți face calculele din mers.

Cunoaște-ți piesele!

O mulțime de războinici de weekend și cei care sunt începători în detaliu se confundă cu piese.  Partea este pur și simplu o înlocuire de nume. În loc să spui diluează 1 uncie la 2 uncii de apă. Puteți înlocui uncie cu Part și poate însemna orice unitate de măsură. Dar rețineți, unitatea trebuie să fie aceeași în întreaga ecuație.

De exemplu, lucrăm cu un raport de diluție de 1:3. În general, raportul este CONCENTRAT la SOLVENT, așa că la 1:3, avem nevoie de o parte de concentrat (produsul de detaliere) și 3 părți de apă (solvent). După cum am spus mai devreme, unitățile trebuie să se potrivească. Deci, aceasta înseamnă 3 uncii la 1 uncie, 3 galoane la un galon, dar niciodată 3 uncii la 1 galon sau orice combinație de unități. Dacă prima parte este uncii, a doua parte trebuie să fie uncii. Ia-l? Bun.

Formula matematică pentru diluare

x / y = z

x= Numărul total de produse dorite (sticlă de pulverizare de 16 oz, atunci acest număr este de 16. Sticla de 32 oz, acest număr este 32)

y= Numărul total de părți pentru diluare (1:3 înseamnă 3 părți apă, 1 parte substanță chimică. 1+3=4 părți totale pentru diluare)

z=  Cantitatea de lichid (în uncii) necesară per parte.

Un exemplu rapid

Să presupunem că lucrăm cu Meguiars APC. Vrem un raport de diluție de 1:4 ca să putem degresa aceste motoare vechi. Lucrăm cu o sticlă de pulverizare de bază de 32 uncii.

x = sticlă de pulverizare de 32 uncii, deci 32

y = raport de diluție 4:1, deci 4+1 = 5

z= vom afla!

32 / 5 = 6,4

Așa că va trebui să adăugăm 6,4 uncii de Meguiars APC în sticla de pulverizare și să urmăm restul cu apă pentru a obține un raport de diluție perfect de 1:4 .

Incearca-l tu insuti! Folosind acest forum simplu, puteți dilua substanțele chimice 1:20, 1:4, 1:3, 1:10 sau orice raport de care aveți nevoie. Introduceți câteva numere din produsul dvs. de detaliu preferat și vedeți dacă ați procedat greșit tot timpul sau dacă ați procedat corect!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu