Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 februarie 2022

Raport de experiență mașină de etanșare ceramică

 

Un hype sau o investiție profitabilă? Raport de teren privind etanșanții ceramici pentru autoturisme

Internetul este plin de întrebări precum „Care este cea mai bună acoperire ceramică?” sau „Merita banii acoperirile nano-ceramice?”. Mai ales pe forumurile de detaliere auto, se discută mult despre vopselele minune care oferă protecție și un finisaj strălucitor în același timp. Dar ce se află cu adevărat în spatele acestei tehnologii? Cum pot recunoaște mărcile de înaltă calitate?

În următorul post voi descrie proprietățile chimice ale produselor permanente, separând realitatea de ficțiune și voi arunca o privire asupra viitorului detalierii auto.

Mai jos am răspuns la 10 întrebări frecvente care pot fi găsite pe internet:

#1. Ce este un sigiliu ceramic?

Este un strat de polimer care acționează ca o a doua piele pentru stratul de vopsea pentru a-l proteja de praf, razele UV, excremente de păsări, picături de apă sau zgârieturi. Spre deosebire de ceară sau silicon, stratul de acoperire se leagă chimic de stratul superior de vopsea auto, rezultând o durabilitate superioară. De aceea, acoperirile ceramice vin cu o garanție pe viață și fără un plan de îngrijire ulterioară - este cel mai durabil sistem bazat pe micro și nanotehnologie din vremurile moderne.

Și iată prima surpriză: Există două tehnologii disponibile - organice și anorganice!

uf! Acum trebuie să defalcăm fiecare proprietate pentru a afla mai multe despre modul în care afectează vopseaua auto.

Structura moleculară a unei acoperiri ceramice Si-CN

Acoperirile organice au următoarele proprietăți:

Din punct de vedere chimic, este o acoperire „pre-ceramică” , deoarece materialul ceramic original transparent poate fi produs doar prin întărire la temperaturi de peste 800 de grade , ceea ce nu cred că este aplicabil în viața reală.

Structura moleculară a unui strat de cuarț

Sigilanții anorganici sunt foarte diferiți în comparație:

  1. Deși au un efect puternic antiaderent , nu sunt foarte hidrofuge. Din acest motiv, companiile care lucrează exclusiv cu soluții anorganice aplică și un finisaj sau un strat superior pentru a obține un efect de mărgele .
  2. Proprietățile protectoare sunt excelente datorită întăririi fără pori. Protecția de neegalat împotriva coroziunii și zgârieturilor cu o duritate a creionului de 9H este ușor de realizat.
  3. Efectul anti-graffiti este comparabil cu cel al variantei organice.

Și iată a doua surpriză din punct de vedere chimic: Această tehnologie de protecție constă numai din cuarț anorganic. Așa e, nu există deloc strat ceramic. Această aplicație este destul de complicată, deoarece nu sunt compatibile cu niciunul dintre agenții de umectare sau solvenții tipici utilizați în tehnologia vopselei. De aceea, mărcile oferă „5 straturi de ceramică” – un strat nu pare suficient de gros pentru a funcționa ca un adevărat strat de vopsea.

Concluzia primului răspuns:

Acoperirile ceramice funcționează și depășesc toate produsele disponibile, dar până la urmă nu există ceramică pe corp... dar hei, dacă noi chimiștii am crea marketing, lumea ar fi un loc plictisitor. Acum că înțelegeți cele două sisteme de acoperire de protecție descrise mai sus, probabil că veți dori să știți...

Caracteristicile cheie ale unui sigiliu ceramic

Principalele caracteristici ale acoperirilor ceramice

Unde pot găsi cele mai bune sigilante ceramice?

Următoarea surpriză: materiile prime organice sau anorganice care compun polimerii sunt fabricate în Germania sau Japonia. Acum nu presupuneți că un furnizor din afara acestor țări este un escroc, dar pentru un raport calitate-preț vă veți gândi la costurile de transport și import. Cu toate acestea, pentru a fi corect, calitatea reală a vopselelor este rezultatul formulării cu solvenți și aditivi adecvați, făcând țara de origine mai puțin relevantă.

Apropo – am observat că există un adevărat val de finisaje care sunt comercializate ca vopsea ceramică, dar au la bază ceară sau silicon. Aceasta înseamnă că materialul învechit cu o nouă etichetă ar putea fi considerat o înșelătorie , deoarece detalierii auto nu au, de obicei, toate cunoștințele acoperite în acest articol și învață despre durabilitate și opțiuni de protecție în principal din videoclipurile găsite pe internet .

Pentru comparație:

În afară de o rezistență la apă determinabilă vizual, siliconii și cerurile nu oferă niciuna dintre proprietățile descrise. Această caracteristică este abordată în cea mai mare parte de către influenți din industria auto de pe YouTube în videoclipurile de tip „beading/shedding”.

Cum să găsiți cele mai bune acoperiri ceramice

Cum să găsești cel mai bun strat ceramic lângă tine.

Deci, cum ar descoperi un expert o astfel de înșelătorie? Un finisaj de vopsea de calitate ar trebui:

miros de hidroxid de amoniu
Au un miros puternic de hidroxid de amoniu – acoperirile ceramice organice și anorganice nu pot fi realizate fără hidroxid de amoniu.
umiditate
Fiind sensibili la umiditate - reactioneaza cu umezeala din aer pentru a crea o legatura chimica.
sticle de aluminiu sau sticla
Vândut în sticle de aluminiu sau sticlă rezistente la presiune - se poate acumula presiune în sticlă.
pe bază de IPA sau etanol
Nu fiți pe bază de IPA sau etanol - astfel de acoperiri se bazează pe tehnologia silan sau polisiloxan, care au o fracțiune din durabilitatea și caracteristicile de protecție ale acoperirilor ceramice adevărate.

#3. Care sunt limitele?

Fără protecție împotriva accidentelor de mașină cu acoperire ceramică

Produsul de acoperire nu se autocurăță. Ceea ce face ca un strat ceramic să fie un produs „de ultimă generație” este efectul „ușor de curățat”, cu mărgele și detașare vizibile, dar nu există proprietăți superhidrofobe sau efecte de autocurățare în ploaie.

Acoperirea nu vă va ajuta să evitați spălarea mașinii și nu vă va proteja în caz de accident de mașină. Vorbim despre o grosime de acoperire cuprinsă între 1-2 microni (anorganic) și 2-30 microni. Dacă această acoperire ar fi efectiv eficientă în prevenirea daunelor în accidente de mașină, următoarea generație de mașini ar cântări doar cât o bicicletă.

Care este diferența dintre acoperirea nano, acoperirea ceramică și acoperirea cu diamant?

Diamant strălucitor

Acoperirile ceramice și diamantate sunt sinonime ale mărcii. Sper că numele mărcii de diamant se referă la luciu și strălucire și nu la duritate, care este departe de duritatea creionului 9H a unui strat ceramic (până la 10 pe scara Mohs a unui diamant).

Nano-acoperirile pentru vopselele auto, care au fost vândute în principal în anii 2000-2008, protejează vopseaua auto pentru o perioadă mai scurtă de timp , deoarece au nevoie de multe grupuri OH pentru a se lipi. Acest lucru le face foarte eficiente ca acoperiri de sticlă pentru parbriz , dar nu ca protecție a vopselei.

Poate fi folosit ca produs de do-it-yourself?

Etanșare vopsea auto Sigilare ceramică

Dacă căutați pe web, majoritatea articolelor vor spune nu. Există câteva motive pentru aceasta:

Efect de hologramă sau curcubeu.
Nanoceramica compozită este slab formulată și va lăsa un efect de hologramă sau curcubeu dacă este aplicată fără pregătire adecvată.
calitate si certificare.
Brandul vrea să asigure calitatea sau să câștige bani cu certificarea sa (de obicei ambele).
motive de marketing
Protecția vopselei este prezentată ca fiind exclusivă din motive de marketing.

Lucrând la Nano-Care, pot spune din experiența mea că acest produs poate fi autoaplicat cu un antrenament scurt, poate de 5 minute. Majoritatea lucrărilor se bazează pe pregătirea suprafeței.

Cum aplic un strat ceramic și cât durează?

Pasul 1: Curățare generală cu șampon sau săpun auto.

Pasul 2: Corecții de lac și bară de argilă (opțional).

Pasul 3: Degresare - Îndepărtarea tuturor reziduurilor de pe suprafața vehiculului.

Pasul 4: Aplicarea stratului ceramic - se pune cateva picaturi pe o carpa din microfibra usor absorbanta si se intinde lichidul fara presiune. În cele mai multe cazuri, vor apărea efecte de curcubeu și puteți lăsa lichidul să se evapore timp de 2-5 minute. În timpul acestui pas, stratul de acoperire absoarbe umiditatea din aer pentru a se lega de vopseaua mașinii. Suprafața este apoi lustruită cu atenție, cu mișcări ușoare, până când este complet liberă de reziduuri de acoperire.

Datorita reactiei cu umiditatea din aer, este important ca aceasta sa fie controlata in momentul aplicarii. 30-80% umiditate este necesară pentru a obține un rezultat perfect și o bună aderență. De asemenea, ar trebui să evitați temperaturile sub 10 și peste 30 de grade Celsius. Vă puteți aștepta să dureze 3-12 ore pentru a pregăti suprafața și 2-3 ore pentru a acoperi o mașină de dimensiuni medii.

Cât de mari sunt costurile pentru o acoperire ceramică pentru vehicule?

Aplicatorii (detailerii auto) primesc un kit de acoperire pentru 50-150 euro cu 50 ml de lichid de acoperire, care este necesar pentru o mașină completă. Cu toate acestea, majoritatea costurilor provin din pregătirea suprafeței, corecțiile vopselei și aplicarea corectă. Un preț de 500 -2000  euro este normal, deși m-aș gândi de două ori să plătesc pentru seturi la capătul superior al intervalului de preț.

Există noi invenții și inovații care sunt încă în curs de dezvoltare?

Prezinta o folie protectoare transparenta cu proprietati de autocuratare. Da, ați înțeles corect - viitorul detaliilor vehiculelor va consta în menținerea mașinii dvs. curate într-un singur pas - trebuie să  reîmprospătați acest finisaj nano-îngrijire super hidrofob cu un simplu spray. Filmul îmbunătățește respingerea efectului petalei în starea Cassie-Baxter. Interesat? Voi publica în curând un nou articol despre acoperirile superhidrofobe, așa că rămâneți pe fază.

Această nouă generație de etanșare ultra-hidrofobe rezolvă o problemă majoră pe care produsul Neverwet nu a fost capabil să o rezolve în trecut. Acest produs a lăsat un reziduu alb pe majoritatea suprafețelor auto . Acest nou finisaj super hidrofob depășește cu mult aceste rezultate.

Prezinta o folie protectoare transparenta cu proprietati de autocuratare. Da, ați înțeles corect - viitorul detaliilor vehiculelor va consta în menținerea mașinii dvs. curate într-un singur pas - trebuie să  reîmprospătați acest finisaj nano-îngrijire super hidrofob cu un simplu spray. Filmul îmbunătățește respingerea efectului petalei în starea Cassie-Baxter. Interesat? Voi publica în curând un nou articol despre acoperirile superhidrofobe, așa că rămâneți pe fază.

Această nouă generație de etanșare ultra-hidrofobe rezolvă o problemă majoră pe care produsul Neverwet nu a fost capabil să o rezolve în trecut. Acest produs a lăsat un reziduu alb pe majoritatea suprafețelor auto . Acest nou finisaj super hidrofob depășește cu mult aceste rezultate.

Dar există multe alte aplicații posibile pe lângă industria auto Apa poate deveni un factor perturbator pentru o mare varietate de materiale. Aceasta include sticla, de exemplu, dar și celulele solare beneficiază foarte mult de o etanșare cu proprietăți superhidrofobe sau cel puțin hidrofobe. Motivul: Ca și în cazul frunzei de lotus, celula solară este tăiată astfel încât cât mai multă lumină solară să cadă nestingherită în interior. Apa și murdăria doar stau în cale.

Oleofobia este, de asemenea, interesantă în acest context. Oleofobic diferă de super hidrofob prin faptul că suprafața nu sfidează doar apa, ci și cea mai încăpățânată murdărie, cum ar fi uleiul. Dacă o suprafață este oleofobă, uleiul de mașină sau uleiul de măsline poate fi îndepărtat la fel de ușor ca apa de pe frunza de lotus - poate chiar mai bine. De altfel, industria poate proiecta o suprafață atât superhidrofobă, cât și oleofobă. Acest lucru se aplică și materialelor care nu sunt de obicei asociate cu aceste proprietăți. Aceasta se referă la textile cu țesătura din fibre fine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu