Totalul afișărilor de pagină

vineri, 11 februarie 2022

Este acoperirea cu grafen mai bună decât acoperirea ceramică?

 Acoperirea cu grafen pentru vehicule este o tehnologie nouă, dar ceramica a fost încercată și adevărată de zeci de ani; Deci, care este mai bun și care este diferența dintre acoperirea cu grafen și acoperirea ceramică ?

Vehiculele noastre sunt bebelușii noștri și le dorim întotdeauna în stare excelentă, astfel încât să reziste mai mult și să fie atrăgătoare din punct de vedere vizual. Cheltuim bani pentru întreținerea de rutină, piese noi, anvelope etc. și este firesc să ne dorim să ne asigurăm că mașina este bine etanșată pentru a preveni ciobirea vopselei.


Ce este acoperirea cu grafen?

Acoperirea cu grafen este o tehnologie stabilită în 2004 și de atunci a crescut în popularitate la unii detalieri de automobile. Acoperirea cu grafen este un material pe bază de carbon care pretinde că are protecție pe vehiculul dumneavoastră timp de până la zece ani. Acestea fiind spuse; este, de asemenea, mai scump decât alți omologi.

Ce este acoperirea ceramică?

Acoperirea ceramică a fost încercată și adevărată de mulți detalieri. Raționamentul este că acoperirea ceramică este făcută dintr-o componentă numită dioxid de silicon. Dioxidul de silicon permite acoperirii să se lipească de vopseaua de pe mașină, de roți, de geamurile din sticlă și de ornamentele din plastic de pe mașină la nivel molecular. Aceasta înseamnă că această acoperire umple automat găurile mici cu un strat foarte lucios pe vopseaua dumneavoastră.

Tipurile de acoperire ceramică pe care trebuie să le cunoașteți includ:

Polimer

Acesta este cel mai obișnuit acoperire ceramică care îmbină vopseaua din fabrică cu vopseaua oricărei mașini. Interesant, face ca vopseaua să reziste ani de zile.

Cuarţ

Aceasta este o altă formă de acoperire ceramică pe care ar trebui să o luați în considerare. Majoritatea oamenilor le plac acoperirile de cuarț pentru că sunt dure. Îți pot proteja mașina împotriva resturilor și zgârieturilor.

Hibrid

Acestea sunt o combinație atât de cuarț, cât și de polimer. Când alegeți acest tip de acoperire pentru mașina dvs., aveți garantat un lucru: vopseaua mașinii dvs. va avea una dintre cele mai puternice carcase.


Beneficiile acoperirii cu grafen

Din nou, acoperirea cu grafen este o nouă tehnologie care are în mod clar avantajele sale bazate pe creșterea popularității. Învelișul cu grafen are destul de multe beneficii, unul fiind că materialul este foarte flexibil, ceea ce face ca ciobirea și crăparea să nu existe pe acoperire. Există, de asemenea, capacități antistatice în interiorul stratului de acoperire, ceea ce înseamnă mai puțin praf pe mașină. Acest lucru este minunat pentru orice mașină de culoare închisă care tind să arate totul.


Acoperirile cu grafen au calități solide față de acoperirile ceramice care sunt și ele dovedite. Acestea includ faptul că petele de apă deranjante nu mai sunt vizibile și mult mai ușor de aplicat pe toate vehiculele.


Calitatea finală mare este că calitățile de mai sus sunt de lungă durată. Nu vorbim de câteva luni, ci de cinci până la zece ani! Deci, deși acest lucru poate fi mai costisitor decât alte opțiuni, beneficiile sunt uluitoare și merită prețul.

Dezavantajele acoperirii cu grafen

Dezavantajele acoperirilor cu grafen sunt subțiri până la deloc. Deși este posibil, este foarte neobișnuit să vă aflați la capătul de primire al unei margini zimțate. Adică, dacă o secțiune a stratului se ridică (foarte puțin probabil) și vei fi perforat de ea, vei fi introdus în substanțe chimice toxice.


Grafenul este un conductor dovedit de electricitate. Aceasta înseamnă că, dacă conduceți într-o furtună cu iluminare, mașina dvs. va conduce electricitatea. Acestea fiind spuse, acest lucru din nou, este foarte puțin probabil. De asemenea, este dovedit că mașinile sunt mai puțin probabil să fie lovite într-o furtună cu fulgere din cauza cauciucurilor de pe sol.

Acestea fiind spuse, dezavantajele acoperirii cu grafen nu sunt vizibile și sunt toate circumstanțe puțin probabile.

Beneficiile acoperirii ceramice

În timp ce acoperirea cu grafen are avantaje, la fel nu și acoperirile ceramice. Acoperirile ceramice oferă protecție împotriva razelor UV dăunătoare care pot duce la decolorarea vopselei vehiculului și protecție împotriva petelor chimice care pot fi cauzate de substanțele chimice dintr-un atelier mecanic auto.

Acoperirea ceramică oferă un luciu și pe vehiculul dumneavoastră. Nu în ultimul rând, acoperirea ceramică este disponibilă pentru orice gamă de preț. Puteți obține o calitate mai bună la un preț mai mare (pentru un detalier profesionist) sau o sticlă de acoperire cu spray, cum ar fi Turtle Wax, chiar la un magazin auto și faceți-o singur.

Dezavantajele acoperirii ceramice

Nu există o listă lungă de avantaje când vine vorba de acoperirea ceramică. Chiar dacă acoperirea ceramică a existat pentru totdeauna, există încă câteva dezavantaje foarte clare. Acoperirea ceramică nu previne zgârieturile sau uzura normală a mașinii și, mai mult, acționează ca mai multă vopsea pe vehicul. Protecția împotriva petelor de apă nu este, de asemenea, inclusă în acoperirile ceramice. Acest lucru poate fi deranjant, mai ales dacă vă aflați într-o zonă cu tone de ploaie precum Washington.

Grafen vs acoperiri ceramice care este mai bine?

Acum că știți diferența dintre acoperirea cu grafen și acoperirea ceramică , puteți lua o decizie în cunoștință de cauză pe care să o utilizați pentru vehiculul dumneavoastră. În timp ce acoperirile ceramice ar fi existat pentru totdeauna, acoperirile cu grafen au mult mai multe avantaje și mai puține dezavantaje decât omologul ceramic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu