Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 februarie 2022

Cum curăț excrementele de păsări de pe vopseaua mașinii mele?

 

Pe lângă faptul că stricați munca grea pe care dumneavoastră (sau spălătoria auto) ați făcut-o, excrementele de păsări pot fi o pacoste pentru a scăpa și, dacă sunt lăsate prea mult timp, vă pot deteriora chiar și vopseaua. 

În acest articol interesant, vom discuta despre cum să scoți excrementele de pasăre de pe mașină, cât timp poți să-l lași aprins și cum să îndepărtezi orice pete urâte rămase după procesul de curățare.

Cât timp poți lăsa excremente de pasăre pe mașină?

Acolo unde este posibil, cel mai bine este întotdeauna să îndepărtați orice excremente de păsări cât mai curând posibil . Cu cât lăsați mai mult caca de păsări așezată, cu atât este mai probabil să vă provoace mașina.

Caca de păsări conține acid uric, care este coroziv și, din păcate, cel mai mare dușman al vopselei tale. Această aciditate poate lăsa urme inestetice pe suprafața vopselei, așa că, cu excepția cazului în care sunteți bucuros să suportați petele de caca de pasăre, cel mai bine este să clătiți zona afectată cât mai curând posibil.

Când excrementele de păsări s-au uscat, proprietarii de mașini sunt, de asemenea, mai probabil să frece sau să zgârie excrementele. Acest lucru poate provoca aproape la fel de multe daune ca și lăsarea excrementelor dacă nu este făcută corect, deoarece lucrarea dvs. de vopsire va suferi consecințele. 

Cum curăț excrementele de păsări de pe vopseaua mașinii mele?

Cel mai sigur mod de a vă curăța mașina este să vă asigurați că excrementele nu sunt uscate atunci când încercați să le îndepărtați. 

O să ai nevoie:

  • Un lighean cu apă caldă
  • O cârpă din microfibră 
  • O sticlă cu pulverizator 
  • Mănuși 

Și urmați acești pași:

  1. Orice fel de excremente poate fi destul de dezordonat de curățat, așa că cel mai bine este să purtați niște mănuși de cauciuc. Dacă aveți o suprafață mare de acoperit, o sticlă de pulverizare cu puțină apă fierbinte vă va fi la îndemână pentru a ajuta la ca excrementele să fie moi.  
  2. Nu doriți să vă zgâriați sau să frecați vopseaua, așa că, cu ligheanul cu apă caldă, umeziți prosopul sau cârpa din microfibră și lăsați să stea peste zona afectată până devine ușor de șters. 
  3. Dacă excrementele tot nu se îndepărtează, adăugați un produs de curățat auto sau repetați pașii cu cârpa umedă până când totul s-a desprins.
  4. Clătiți-vă mașina de orice reziduuri rămase și luați în considerare o spălătorie completă dacă au mers cu adevărat în oraș cu mașina dvs.

Cum să scot excrementele de pasăre de pe geamurile mașinii mele?

Dacă excrementele de pasăre se află pe ferestre sau pe parbriz, ar trebui să fie relativ simplu de îndepărtat. Am explicat cum să curățați geamurile mașinii și cum să curățați parbrizul , dar în majoritatea cazurilor nu vă va provoca prea multe bătăi de cap. 

Spray-urile de sticlă vor descompune excrementele, astfel încât să-l puteți șterge cu ușurință, iar un restaurator de cauciuc poate repara orice pete de pe cauciucul ferestrei.

Cum pot elimina petele/excrementele de păsări? 

Dacă excrementele de păsări de pe mașina dvs. au fost acolo suficient de mult pentru a lăsa deteriorarea excrementului de păsări pe vopseaua vehiculului dvs., va trebui să lucrați mai mult decât să curățați mașina.

Dacă petele nu sunt prea încăpățânate, puteți încerca mai întâi câteva articole de uz casnic:

  • Club Soda - Această băutură carbogazoasă poate ajuta la eliminarea petelor de suprafață în doar câteva minute. Se toarnă sifon sau puțină apă de gătit (cele mai multe ape spumante nearome și neîndulcite vor fi potrivite) pe pata de caca de păsări, înmuiați o cârpă cu ea și lăsați să stea pe pată timp de aproximativ 5 minute. Pur și simplu ștergeți cu o cârpă din microfibră.
  • Bicarbonat de sodiu - Un ingredient popular în diverse remedii de casă pentru curățarea mașinii, bicarbonatul de sodiu (denumit și bicarbonat de sodiu) poate ajuta la îndepărtarea oricăror pete persistente. Puteți amesteca propria soluție cu doar câteva linguri de bicarbonat de sodiu, puțină apă fierbinte și o picătură de săpun de vase. Aplicați pe pată, lăsați să stea, apoi curățați.
  • WD-40 - Un produs universal cu atât de multe utilizări, WD-40 poate elimina excrementele rămase și poate ajuta la combaterea semnelor dure. Doar pulverizați direct pe zona ofensă și ștergeți. 

Pentru semne mai dificile care au cauzat o deteriorare reală a vopselei, cel mai bine este să aveți la îndemână un profesionist pentru detalii mai serioase ale mașinii. Cu toate acestea, dacă aveți de-a face doar cu un semn sau două, puteți încerca să îl remediați singur.

Cu niște șmirghel cu granulație mare, umeziți zona pătată cu spray-ul ales de lacul sau pentru detalier auto și șlefuiți ușor timp de câteva secunde. Nu doriți să treceți peste bord cu șlefuirea, deoarece riscați să vă diluați vopseaua și să deteriorați stratul transparent. Când sunteți mulțumit că semnul s-a uniformizat, utilizați un șlefuitor pe o suprafață puțin mai mare pentru a o amesteca. Dacă aveți vreo îndoială, lăsați-le profesioniștilor.

Și, desigur, este mai bine să previi decât să vindeci. Una dintre cele mai bune modalități de a vă ajuta să vă protejați mașina de potențialele daune cauzate de caca de păsări este să o păstrați curată și cu ceară în mod regulat. Consultați postarea noastră despre cât de des ar trebui să vă spălați mașina și despre cum să cereți o mașină dacă nu ați mai făcut-o până acum.

de păsări nu numai că vă face mașina să arate urâtă, dar poate provoca și unele daune considerabile vopselei și stratului transparent al vehiculului. Excrementele de păsări sunt bogate în acid uric și au un nivel de pH de 3, ceea ce îl face aproape la fel de acid ca sucul de lămâie. Lăsată pe o mașină, excrementele de pasăre se pot grava în vopsea și se pot coroda.

Două tipuri de pete de excremente păsări

Modul în care vă spălați mașina va depinde de tipul de pată de excrement de pasăre și de cât timp a stat pe vehicul. Cele mai comune două tipuri de excrement de păsări sunt:

Pete topice de excremente păsări – ușor de curățat

Aceste pete topice de excrement de păsări par cretă și decolorate, cu puțină sau deloc gravare și pot fi curățate mai ușor decât excrementele șifonate de păsări.

Pete de excremente de păsări fracturate sau încrețite – greu de curățat

Petele încrețite sau fracturate de excrement de păsări pot fi greu de curățat. Acestea pot avea particule dure, cum ar fi semințele sau boabele, care pot zgâria vopseaua auto dacă sunt curățate incorect. Acestea pot necesita îngrijire suplimentară.

Cum să eliminați excrementele de păsări fără a vă răni mașina

 Iată cele 11 sfaturi ale noastre pentru a vă asigura că spălați excrementele de păsări în mod corect:


11. Burete sau cârpă din microfibră

Dacă crudul de pasăre este umed, ștergeți-l cu un prosop umed, moale sau un burete, apoi clătirea cu un furtun, ar putea fi tot ceea ce este necesar. Dacă excrementele de pasăre s-au uscat deja, poate fi necesar să încercați o altă soluție (mai jos).

10. Apa Seltzer

Soda carbogazoasă sau apa gătită pot fi folosite pentru a îndepărta excrementele de păsări de pe geamurile mașinii. Carbonarea consumă acidul uric, permițându-vă să ștergeți mai ușor mizeria. (NU folosiți sucuri zaharoase, cum ar fi cola, deoarece acestea pot provoca mai multe daune vehiculului dumneavoastră.)
Se toarnă apă de zăpadă pe caca de pasăre și se lasă să stea timp de 60 de secunde. Ștergeți cu o cârpă umedă sau un burete.

9. Detailer Spray

Este posibil să aveți nevoie de „pistoale mari” pentru a îndepărta petele încăpățânate. Un spray special pentru detailer sau un produs de curățare poate fi aplicat pe zonă și spălat cu o cârpă umedă sau un strop de furtun.
Urmați cu atenție instrucțiunile oricărui spray de detalier sau produs pe care alegeți să îl utilizați.


https://www.amazon.co.uk/Autoglym-945107130-Bird-Dropping-Wipes/dp/B0028HCGFA/?tag=parkarticle144-21



https://www.amazon.co.uk/Caraselle-Bird-Remover-Cars-500ml/dp/B07FSYDPDQ/?tag=parkarticle144-21

https://www.amazon.co.uk/Simoniz-SAPP0177A-Insect-Dropping-Remover/dp/B08Y4G17QT/?tag=parkarticle144-21


https://www.supagardshop.co.uk/bird-bug-remover-500ml/




https://www.gardx.co.uk/productdisplay/bird-dropping-remover

https://www.bartonchemicals.co.uk/product/bird-lime-remover-bird-dropping-remover-spray-500ml/


https://www.nauticexpo.de/prod/aurora/product-21882-577222.html

8. Bicarbonat de sodiu

În ceea ce privește îndepărtarea excrementului de păsări de casă pentru mașini, bicarbonatul de sodiu este regele.

Într-o sticlă cu pulverizator, amestecați două-trei linguri de bicarbonat de sodiu cu o picătură de săpun de vase și umpleți cu apă fierbinte. Pulverizați amestecul pe orice pată de caca de pasăre și lăsați-o să sature zona timp de câteva minute. Clătiți cu un furtun – frecarea bicarbonatului de sodiu cu un burete sau o cârpă poate lăsa zgârieturi microscopice pe vehiculul dumneavoastră – înainte de a șterge cu o cârpă din microfibră.

7. WD-40

Știați că WD-40 poate fi folosit pentru a spăla excrementele uscate de pasăre de pe mașină? Funcționează bine și este practic inofensiv, așa că nu vă temeți să vă deteriorați mașina. Oh – și este foarte ușor: doar pulverizați zona cu WD-40, lăsați-o să slăbească excrementele de pasăre timp de 60 de secunde, apoi clătiți sau ștergeți.

Utilizarea WD-40 este, de asemenea, super-eficientă la curățarea excrementelor de păsări de pe mașină în timpul iernii!

6. Săpun lichid de rufe fără parfum

Detergentul lichid de rufe este deosebit de util pentru curățarea excrementelor de pasăre de pe țesătură sau tapițerie – de exemplu, dacă ați lăsat trapa deschisă și o pasăre s-a întâmplat să confunde SUV-ul dvs.cu o olita portabilă.

  • În primul rând, în timp ce purtați mănuși, utilizați o racletă de plastic pentru a îndepărta orice excret de pasăre. Zona ar trebui să arate ca creta când ai terminat.
  • Apoi, aplicați o picătură de detergent de rufe pe zonă. (Nu folosiți excesiv! Aplicați câte o picătură pentru a vă asigura că nu creați o mizerie mai mare.)
  • Luați o cârpă umedă și tamponați zona până când este saturată. Apoi frecați ușor într-o spumă ușoară, spumoasă.
  • Clătiți și stoarceți cârpa și resaturați zona, frecând ușor până când săpunul nu mai este vizibil.
  • Lăsați să se usuce la aer, cu geamurile în jos, într-un garaj sau într-o zonă fără porumbei sau alte mașini de excremente de volieră.
  • Sau..... 
  • În sticla de pulverizare, amestecați 1 lingură. de detergent de rufe cu 2 cani de apa.
  • Saturați zonele blocate cu apă cu săpun.
  • Lăsați amestecul să stea aproximativ 10-15 minute.
  • Luați cârpa sau prosopul și îndepărtați zonele înmuiate.

5. Cârpă înmuiată în produs de curățare

Înmuiați o cârpă moale sau un burete într-un produs de curățare sigur pentru vehicule, apoi puneți cârpa umedă direct deasupra oricărei excremente uscate de pasăre. Lăsați cârpa să sature pasărea scăzând timp de 15 minute înainte de a verifica și de a curăța.

Dacă aveți nevoie de asistență pentru a alege soluția corectă de curățare, contactați cel mai apropiat atelier de caroserie sau dealer auto pentru sfaturi.

4. Șervețele de mașină pentru excremente de păsări

Spălați cu ușurință excrementele de păsări de pe mașină, fără a lăsa urme, folosind un șervețel de curățare pentru autovehicule, care este special conceput pentru a îndepărta excrementele de păsări. Produse precum Drop Wipes sunt soluții simple, convenabile, din mers pentru a scăpa de acele pete deranjante oriunde și oricând sunt necesare.

Șervețelele pentru picături ajută la menținerea vopselei mașinii prin îndepărtarea picăturilor de excrement de păsări. Sunt concepute pentru a neutraliza acidul din excremente și pentru a-l îndepărta complet. Dacă rămâne o ceață albă în urmă, utilizați un șervețel moale și uscat pentru a curăța complet zona. Fiecare șervețel este biodegradabil, moale și ambalat individual. Drop Wipes costă 10,95 USD o cutie și vin cu 10 șervețele umede și 10 uscate.



3. Curățați la umbră

Deoarece excrementele de păsări sunt în mare parte deșeuri nedigerate, acestea pot conține semințe, cereale și alți contaminanți mici care pot lăsa cu ușurință zgârieturi microscopice pe mașină. Soarele (și căldura în general) face exteriorul vehiculului mai moale, ceea ce înseamnă că este mai susceptibil la aceste tipuri de zgârieturi. La fel cum vă spălați mașina acasă, cel mai bine este să curățați excrementele de păsări la umbră pentru a reduce aceste riscuri.

2.Spălare și ceară

Odată ce reușiți să îndepărtați excrementele de pasăre din vopseaua mașinii dvs., veți dori să o spălați temeinic și să aplicați din nou ceară sau protector. O lustruire pentru mașină ușor abrazivă, aplicată înainte de orice ceară, poate aduce o viață nouă oricăror zone terne prin expunerea straturilor mai adânci de vopsea.



Scaparea de miros

Dacă doriți să scăpați de mirosul de picături de porumbei, mai degrabă decât de materia fecală, încercați oțet și apă sau bicarbonat de sodiu.

  • Pentru a folosi bicarbonat de sodiu pentru miros, doar stropiți-l pe zonă și lăsați-l să stea, apoi curățați-l cu furtun sau mătură.
  • Amesteca 50/50 otet si apa intr-o sticla cu pulverizator si pulverizeaza zona. Lăsați oțetul să se usuce la aer pentru a elimina mirosul.

Dacă aveți excremente de păsări pe ferestre, acestea vor fi ușor de îndepărtat. Un spray de sticlă va conține oțet, care va ajuta la ridicarea rapidă și ușoară a excrementelor și va lăsa un finisaj fără urme. Ai grijă totuși la cauciucurile ferestrelor, deoarece excrementele de păsări pot lăsa pete gri crem pe ele. Din nou, un restaurator de plastic și cauciuc negru le va readuce la starea lor mai bună.

Dacă lăsați excremente de pasăre pe vopsea, aceasta poate mânca până la stratul de lac de mai jos. Azotul din excrementele de păsări - sau varul de păsări, așa cum se numește adesea - este coroziv, în special pe vopseaua mașinilor moderne pe bază de apă. Dacă nu reușiți să eliminați excrementele înainte de a fi cauzate daune, atunci va trebui să reparați vopseaua - ceea ce se poate dovedi costisitor.

Puteți încerca T-Cut sau un lac de culoare similară pentru a amesteca zona afectată înapoi prin mișcări circulare, deoarece acest lucru ar trebui să facă suficient pentru a elimina urmele. În caz contrar, se poate folosi un kit de reparare a vopselei mai amănunțit sau ați putea apela la un expert în reparații inteligente pentru a obține vopseaua mașinii netedă și asortată pentru culoare.

 Iată un dispozitiv pe care l-am făcut eu care funcționează destul de bine.

  1. Luați câteva discuri compacte vechi - patru sunt suficiente - și faceți o structură în formă de tetraedru sau piramidă cu ele. Asigurați-vă că părțile reflectorizante ale CD-urilor sunt orientate spre exterior. Soarele se va reflecta pe aceste suprafețe.
  2. Luați niște cârpă și lipiți-o la cald în jurul unui magnet și apoi lipiți magnetul de partea de jos a piramidei. Când ieși din mașină, așează această structură deasupra mașinii tale. (Pânza va împiedica magnetul să zgârie vopseaua mașinii tale.)
  3. Magnetul trebuie să fie suficient de puternic pentru a rezista vântului. Un magnet pentru difuzor stereo funcționează bine.
  4. Dacă vrei să devii elegant, fă un ax mic, astfel încât tetraedrul să se poată roti și învârti.

Această structură va ține păsările departe de zonă din cauza deplasării luminii. Aceste mici instrumente pot îndeplini aceeași funcție și în jurul piscinelor și punților.

Excremente de pasăre înseamnă noroc? 

Adeseori s-a spus că să-ți faci caca pe mașină sau pe tine însuți de către o pasăre este un semn de noroc, aducându-ți bogăție, fericire și avere. Deși nu putem atesta acest lucru, dacă vă face să vă simțiți mai bine în privința situației voastre nefericite, credeți departe! 

Dacă crezi că este un simbol al norocului, atunci ar trebui să iei o mașină roșie, deoarece păsărilor le place cel mai mult să caca peste aceste mașini viu colorate.

Asigurați-vă că ați curățat-o cât mai curând posibil pentru a salva vopseaua mașinii de orice daune de durată sau luați în considerare investiția într-o husă de mașină pentru vehiculele ținute adesea în aer liber. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu