Totalul afișărilor de pagină

vineri, 11 februarie 2022

Cum să eliminați emblemele din mașini

 

Cele mai multe embleme ale mașinii constau din marca, modelul, nivelul de echipare și, eventual, sigla dealer-ului. Mașinile mai vechi au embleme prinse prin găurile din tablă, dar astăzi majoritatea emblemelor sunt atașate folosind un adeziv puternic care este sigur pentru vopsea. Pentru a îndepărta în siguranță emblemele mașinii, va trebui să slăbiți și să tăiați o parte din adeziv. Spălați și ceară vopseaua odată ce emblema a fost îndepărtată pentru a proteja vopseaua nou expusă de elemente.

Parte1
Slăbirea adezivului

  1. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 1
    1
    Determinați cum sunt atașate emblemele pe vehicul. Emblemele sau insignele pot fi atașate vehiculului dumneavoastră în câteva moduri. Cele mai multe embleme sunt ținute la locul lor folosind un adeziv puternic, dar unele sunt fixate din interior printr-o gaură în caroseria vehiculului. Dacă există o gaură, va trebui să o umpleți de un mecanic profesionist, apoi să revopsiți întreaga zonă a vehiculului.
    • Încercați să consultați manualul de service pentru anul, marca și modelul dvs. de vehicul pentru a vedea cum sunt înlocuite emblemele pentru a vedea cum sunt fixate.
    • Puteți încerca, de asemenea, să utilizați o căutare pe internet pentru mașina dvs., urmată de „ras emblemele” sau „eliminați insignele” pentru a vedea imagini cu alte persoane care le-au îndepărtat-o ​​pe a lor, astfel încât să vedeți cum sunt securizate.
    • Dacă emblemele nu sunt fixate cu adeziv, veți avea nevoie de un atelier de caroserie profesionist pentru a le îndepărta.
  2. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 2
    2
    Folosiți apă fierbinte pentru a înmuia adezivul. Pentru a înmuia adezivul care fixează emblema pe vehicul, încercați să turnați apă fierbinte direct pe caroseria mașinii, chiar deasupra emblemei. Apa nu trebuie să fiarbă, dar trebuie să fie cât mai fierbinte, fără a risca să vă ardeți.
    • Puneți un vas cu apă la microunde timp de un minut, apoi turnați-l pe caroseria mașinii deasupra ecusonului.
    • Turnați apa deasupra emblemei, astfel încât să curgă de-a lungul corpului și în lipiciul din spatele emblemei.
  3. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 3
    3
    Pulverizați adeziv pe lipici. În loc de apă fierbinte, puteți încerca și să utilizați un agent de îndepărtare a adezivului. Pulverizați agentul de îndepărtare a adezivului pe caroseria mașinii chiar deasupra emblemei, apoi pulverizați-l în jurul restului marginilor emblemei pentru a înmuia adezivul pe toate părțile.
    • Agentul de îndepărtare a adezivului poate deteriora stratul transparent de pe vopsea, așa că evitați să îl pulverizați prea generos în jurul vehiculului.
    • Lăsați dispozitivul de îndepărtare a adezivului pe măsură ce îndepărtați emblemele pentru a ajuta la consumarea adezivilor.
  4. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 4
    4
    Utilizați un uscător de păr pentru a încălzi lipiciul. De asemenea, puteți slăbi aderența adezivului încălzindu-l folosind un uscător de păr. Conectați uscătorul de păr și setați-l la cea mai caldă setare. Îndreptați uscătorul de păr direct spre ecuson și măturați-l înainte și înapoi de-a lungul lungimii ecusonului dacă este mai lung decât nasul uscătorului de păr. [1]
    • Țineți uscătorul de păr pe emblemă pentru câteva minute sau până când adezivul începe să devină lipicios.
    • Verificați rezistența adezivului prin trecerea unei unghii de-a lungul marginii emblemei. Dacă vă puteți apăsa unghia în adeziv, este suficient de cald.

Parte2
Îndepărtarea emblemelor

  1. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 5
    1
    Folosiți o pană de plastic pentru a scoate emblema. Așezați o pană subțire de plastic pe caroseria vehiculului direct deasupra, dedesubt sau în lateralul emblemei. Glisați pana sub insignă și în lipici. Poate fi necesar să o faceți din mai multe unghiuri pentru a slăbi suficient emblema. Apoi puteți fie să scoateți emblema, fie să utilizați o altă metodă pentru a tăia adezivul din mijloc.
    • Dacă scoateți emblema, se poate rupe. Dacă intenționați să aruncați emblemele după aceea, această metodă este în regulă.
    • Dacă doriți să păstrați emblemele, încercați să utilizați o altă metodă pentru a tăia lipiciul din mijloc.
  2. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 6
    2
    Tăiați adezivul cu ață dentară sau fir de pescuit. Tăiați o lungime de fir de pescuit sau ață dentară care are aproximativ opt inci lungime. Înfășurați fiecare capăt în jurul degetelor arătător ale fiecărei mâini, apoi apăsați linia pe caroseria vehiculului. Glisați-l în jos în spatele emblemei și trageți linia la stânga și la dreapta într-o mișcare de tăiere în timp ce trece pe sub emblemă și prin adeziv.[2][3]
    • Această metodă oferă cele mai bune șanse de a elimina insigna complet intactă.
    • Dacă ața dentară se rupe, tăiați o altă lungime din ea și repetați procesul până când ați terminat.
  3. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 7
    3
    Îndepărtați emblema folosind un card de credit. De asemenea, puteți utiliza un card de credit în locul unei pane de plastic sau sârmă. Glisați cardul de credit în spatele emblemei și continuați să-l treceți prin adezivul înmuiat până când este suficient de slăbit pentru a fi îndepărtat.
    • Asigurați-vă că îndreptați cardul de credit spre tine, astfel încât literele să nu zgârie vopseaua.
    • Dacă doriți să păstrați emblema, încercați să îndepărtați cât mai mult lipici înainte de a scoate emblema.
  4. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 8
    4
    Pulverizați agent de îndepărtare a adezivului pe lipiciul rămas. Odată ce emblema este scoasă din vehicul, pulverizați adeziv îndepărtat pe bucățile de lipici care rămân pe caroseria mașinii. Lăsați agentul de îndepărtare a adezivului să stea timp de un minut, apoi ștergeți zona cu o cârpă. [4]
    • Este posibil să fie necesar să aplicați un agent de îndepărtare a adezivului de mai multe ori pentru a îndepărta tot lipiciul.

Parte3
Curățarea și epilarea cu ceară a vopselei

  1. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 9
    1
    Utilizați apă și săpun pentru a spăla zona. Cu tot lipiciul îndepărtat, umpleți o găleată cu apă și săpun de automobile. Pulverizați zona cu un furtun, apoi spălați-o bine cu un burete și apă cu săpun. Odată gata, clătiți zona din nou. [5]
    • Vrei să fii sigur că ai îndepărtat tot agentul de îndepărtare a adezivului pe care l-ai pulverizat pe vopsea.
    • Faceți acest pas la scurt timp după îndepărtarea lipiciului pentru a vă asigura că agentul de îndepărtare a adezivului nu deteriorează vopseaua.
  2. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 10
    2
    Așteptați până când zona este complet uscată. După ce ați spălat bine zona, lăsați-o să se usuce complet. Puteți accelera procesul folosind un prosop pentru a-l usca, dar asigurați-vă că nu au rămas picături de apă sau umezeală sau poate face să dureze mai mult timp pentru a se epila cu ceară. [6]
    • Poate dura câteva ore să se usuce dacă nu îl uscați singur.
  3. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 11
    3
    Țineți vehiculul departe de lumina directă a soarelui. Nu ar trebui să ceruiți niciodată un vehicul în lumina directă a soarelui, așa că poate fi necesar să mutați vehiculul astfel încât zona în care ceară mașina să fie la umbră. Lumina soarelui poate usca prea repede ceara pe vopsea. [7]
    • Parcarea vehiculului într-un garaj este cea mai bună modalitate de a face acest lucru, dar dacă este necesar, îl puteți parca astfel încât zona din care ați îndepărtat emblema să fie la umbră.
    • Deoarece zona de sub emblemă nu are ceară și probabil un strat transparent limitat, va trebui să aplicați ceară pentru a proteja vopseaua.
  4. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 12
    4
    Folosiți o mișcare circulară pentru a aplica ceara. Utilizați buretele aplicator de ceară furnizat pentru a aplica ceara pe zona în care era emblema. Folosiți o mișcare circulară când aplicați ceara și asigurați-vă că acoperiți orice parte a vopselei pe care a fost pulverizată sau pe care a picurat agentul de îndepărtare a adezivului. [8]
    • Puteți alege să epilați cu ceară întreaga porțiune a mașinii pentru a vă asigura că capacul de ceară este uniform.
    • Nu trebuie să aplicați prea multă ceară, doar un strat ușor.
  5. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 13
    5
    Lăsați ceara să se usuce complet. Poate dura de la treizeci de minute la câteva ore pentru ca ceara să se usuce complet. Verificați periodic uscarea cerii atingând zona cu degetul. Dacă ceara se freacă ușor sub un singur deget, este uscată. [9]
    • Multe ceară vor deveni albe pe măsură ce se usucă, ceea ce face mai ușor să determinați dacă este gata de șlefuit.
  6. Imaginea intitulată Eliminați emblemele din mașini Pasul 14
    6
    Lustruiți ceara cu un prosop de capră. Odată ce ceara este uscată, ștergeți-o de pe vopsea folosind un prosop de capră. Asigurați-vă că șlefuiți toată ceara complet. Sub ceară, vopseaua va fi strălucitoare și protejată de elemente. [10]
    • Asigurați-vă că utilizați un prosop de capră. Mai multe prosoape abrazive pot zgâria stratul de ceară pe care tocmai l-ați aplicat pe vopsea.
    • Puteți aplica un alt strat de ceară dacă zona încă nu este la fel de strălucitoare ca restul mașinii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu