Totalul afișărilor de pagină

vineri, 11 februarie 2022

Cum să șlefuiești un strat transparent

 Aproape 95% din toate mașinile fabricate astăzi sunt finisate cu o vopsea transparentă. [1] Acesta este finisajul lucios pe care majoritatea șoferilor se așteaptă de la caroseria unei mașini noi și ajută la protejarea vopselei mașinii dvs.[2]Un strat transparent trebuie să fie cerat și întreținut pentru a-și păstra strălucirea, dar în cele din urmă poate fi necesar să îl șlefuiți umed pentru a-și restabili finisajul inițial. Chiar dacă o haină lucioasă pare că poate fi făcută doar într-un atelier de caroserie scump, șlefuirea umedă a unui strat transparent este un proces destul de simplu, deși o cantitate considerabilă de muncă. Tot ce aveți nevoie sunt două grade diferite de șmirghel (hârtie de calitate 600 și 1500 până la 2000), o găleată, o cârpă, un prosop, un tampon cu turații reduse, soluție de curățare a caroseriei de calitate superioară și apă. Urmați acești pași pentru a face caroseria mașinii dvs. să strălucească ca un model de podea.

Partea 1
Partea 1 din 3:
Curățare și înmuiere

  1. 1
    Curățați exteriorul mașinii dvs. Folosiți apă și o soluție/săpun special pentru spălarea mașinii.[3]Urmați cu atenție instrucțiunile sticlei. Scopul dvs. este să îndepărtați orice murdărie sau murdărie, astfel încât să vă puteți concentra asupra stratului transparent direct atunci când șlefuiți și lustruiți.
  2. 2
    Lăsați suprafața să se usuce. După ce v-ați curățat complet corpul, lăsați-l să se usuce ștergând ușor suprafața cu un prosop.
  3. 3
    Înmuiați toată hârtia abrazivă. Înmuiați timp de cel puțin 60 de minute în apă curată pentru a preveni ca marginile ascuțite să zgârie stratul transparent.
  4. 4
    Înmuiați o cârpă. Apoi înmuiați o cârpă în apă cu puțin săpun. Utilizați aproximativ un capac de săpun pe galon de apă sau conform indicațiilor de pe eticheta săpunului.

Partea 2
Partea 2 din 3:
Slefuire

  1. 1
    Concentrați-vă pe șlefuirea câte o secțiune mică la un moment dat. Dimensiunea secțiunii depinde de dvs., dar un picior pătrat la un moment dat este de obicei o abordare bună; amintește-ți doar ce secțiuni ai făcut și care nu. Acest lucru va face ca sarcina de șlefuire a întregii caroserie a mașinii să fie mai ușor de gestionat. De asemenea, se va asigura că fiecare parte a suprafeței primește o atenție adecvată.
  2. 2
    Utilizați un bloc de șlefuit sau un tampon - nu o șlefuitoare electrică. În mod ideal, ați folosi un tampon de cauciuc, deoarece ajută la adaptarea formei suprafeței panoului. [4]
  3. 3
    Începeți șlefuirea. Pentru rezultate optime, începeți cu hârtie abrazivă cu granulație 600, [5] și apoi șlefuiți mai târziu cu hârtie cu granulație mai mare, cum ar fi o hârtie cu granulație 1500-2000. În caz contrar, mergeți direct la hârtie cu granulație mai mare.
    • Folosiți foarte puțină presiune.
    • Cu hârtia înmuiată într-o mână și o cârpă umedă în cealaltă, începeți să șlefuiți cu mișcări lungi, toate în direcția în care vântul traversează mașina: de la bara de protecție la parbriz, de exemplu.
    • Slefuiți cu o mână și folosiți cealaltă mână pentru a menține suprafața umedă cu cârpa.
    • Amintiți-vă să șlefuiți uniform. Fă periodic un pas înapoi pentru a te uita la progresul tău și pentru a te asigura că totul arată uniform.
  4. 4
    Schimbați direcțiile. După șlefuirea într-o direcție, tăiați liniile originale cu o ușoară direcție diagonală. Amintiți-vă să mențineți suprafața umedă, pentru a preveni arderea stratului transparent.
  5. 5
    Slefuiți cu hârtie cu granulație mai mare. Dacă ați ales să începeți cu hârtie cu granulație 600, acum este momentul să faceți o a doua șlefuire cu hârtie cu granulație 1500 sau 2000.
  6. 6
    Fă-o plictisitoare. Suprafața dumneavoastră ar trebui să pară foarte mată după șlefuire. Acesta este scopul. Lumirea îl va face să strălucească.

Partea 3
Partea 3 din 3:
Lustruire

  1. 1
    Alegeți un compus de frecare. Experții recomandă Dewalt pentru începători. B&D Buffmaster este bun pentru buffer -uri mai experimentați .
  2. 2
    Începeți să vă folosiți tamponul. Odată ce ați obținut un finisaj dorit cu șlefuire, sunteți gata să începeți șlefuirea. Asigurați-vă că lustruiți la un RPM scăzut de aproximativ 1400.
    • Nu țineți tamponul într-un singur loc mai mult de una sau două secunde.
    • Buff cu moderație. Lustruiți zgârieturile cu moderație pentru a preveni arsurile. Țineți tamponul în mișcare și aveți grijă să nu supraîncălziți suprafața.
  3. 3
    Nu lăsați tamponul să se usuce. Dacă o faceți, veți sfârși prin a avea nevoie să șlefuiți din nou sau poate chiar să curățați din nou suprafața.
  4. 4
    Protejați-vă haina transparentă. Protejarea stratului transparent ar trebui să se facă în mod continuu. Spălarea săptămânală a mașinii și epilarea periodică cu ceară sunt cele mai bune modalități de a proteja stratul transparent.
  5. Avertizări

    • Aveți grijă, mai ales la șlefuire. Stratul transparent de pe mașina dvs. este aproximativ la fel de gros ca o foaie de hârtie.
    • Slefuirea umeda este un proces murdar, umed si lung, dar merita munca!
    • Nu folosiți un șlefuitor electric. [6]

    Lucruri de care veți avea nevoie

    • Hârtie abrazivă cu granulație 600
    • șmirghel cu granulație 1500-2000
    • O găleată de 5 galoane (18,9 L).
    • Cârpă
    • Prosop
    • Buffer RPM scăzut
    • Soluție de spălat auto/săpun
    • Apă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu