Totalul afișărilor de pagină

duminică, 27 februarie 2022

Acoperirea Coating cu ceramica sau grapfene UV...noua tehnologie?

 Cautand pe internet cateva produse de nano grapfene ceramic coating ,am dat peste cateva produse care se aplica la lumina UV pentru a usura munca si aplicarea sa fie vizibila !

Produsele gasite sunt:




Acoperire ceramică cu grafen UV Adam - Acoperire ceramică 10H pentru mașini cu tehnologie UV Glow | 7+ ani de protecție 60ml pret 90 euro

  • Următoarea generație de protecție pentru întregul vehicul! Acoperirea ceramică cu grafen UV de la Adam este o acoperire transparentă, nanocristalină, care vă protejează vehiculul de intemperii, substanțe chimice și razele UV în timp ce respinge apa, murdăria și alți contaminanți. Oferă duritate 10H, 7+ ani de protecție chiar și în cele mai dure condiții.
  • ✅ TEHNOLOGIE DE TRACARE UV CU BREVET! Infuzat cu tehnologia Ceramic Glow, în curs de brevetare. Această caracteristică acționează ca un ajutor de aplicare, permițând utilizatorilor sau profesioniștilor posibilitatea de a nu rata niciodată un loc și de a se asigura că stratul este perfect de fiecare dată când îl aplicați!
  • ✅ ULTRA LUCIOSOARE, PROFUNCIME DE CULOARE! Cheia pentru „strălucirea” imbatabilă a acoperirilor este în etapa de pregătire. Veți dori să spălați, să luptați și să eliminați orice impurități din vopsea înainte de a lustrui vopseaua la perfecțiune. Apoi, folosind Coating Prep furnizat, puteți șterge vehiculul pentru a îndepărta orice ceară sau material de etanșare lăsat în urmă! Acoperirea cu grafen de la Adam este și mai ușor de aplicat, oferind rezultate profesionale de lungă durată.
  • ✅ FORMULĂ EXTREM DE HIDROFOBICITATE, LESOS, VERSATILĂ! Noile acoperiri cu grafen de la Adam sunt o barieră super durabilă pentru a proteja vopseaua, sticla, farurile, cromul, roțile, ornamentele și multe altele de murdărie și contaminanți lipiți, cu perle de apă remarcabile și alunecare care face ca apa să sară aproape de la suprafață! Acest strat nano este sigur pe stratul transparent, cu o singură etapă, folii de vinil și finisaje cu vopsea lac și poate minimiza șansele de a crea urme de vârtej și zgârieturi în timpul spălării și uscării.
  • ✅ GARANTIE DE SATISFACȚIE 110%! Fabricat cu mândrie în SUA, acest set de ultimă generație pentru acoperirea auto cu ceramică nanografenă este special conceput folosind cele mai avansate tehnologii disponibile. Ne mândrim cu serviciul și satisfacția clienților și credem că acesta este CEA MAI BUNĂ Acoperire ceramică cu grafen nano de pe piață! Dacă nu sunteți de acord, vom face tot ce putem pentru a face totul corect.
Greutatea articolului 3,98 uncii (112,83 grame) B08CNMTF8M
Puteți folosi o mănușă de lut și lubrifiați suprafața cu spray de detaliu sau un lubrifiant dedicat pentru bară de lut. Odată ce ai terminat, aș lustrui orice vârtej din stratul tău transparent, dacă le ai. APOI utilizați o apă distilată 30% IPA 70% și o cârpă moale și îndepărtați orice reziduu de pe suprafața pe care ați pus-o. 
Cu reactivitate UV pentru o inspecție perfectă cu o lumină UV.


Jade Graphene UV este un strat ceramic modificat cu oxid de grafen care protejează substraturile de intemperii, substanțe chimice, abraziune fizică și razele UV, respingând în același timp apa, murdăria și alți contaminanți printr-un efect puternic de auto-curățare. Jade Graphene UV conferă un strat ultradur, inert și durabil, care are o grosime de câțiva microni și produce o strălucire profundă, reflectorizante, ca o oglindă și o suprafață foarte alunecoasă. Acțiune hidrofobă de lungă durată. Pentru a menține efectul hidrofob, folosiți Graphene Spray Detailer după spălarea suprafeței.

 

Mod de utilizare:
Agitați bine înainte de utilizare. Saturati un aplicator de piele intoarsa sau similar cu numeroase picaturi de material din sticla de picurare. Aplicați stratul pe o zonă de 3x3 ft² a vehiculului folosind un model de hașurare cu ușoară suprapunere pentru a nivela produsul. Lăsați stratul să se întărească timp de 1-2 minute și îndepărtați ușor excesul de produs folosind o cârpă curată de piele de căprioară sau un prosop din microfibră. NU lăsați acoperirea să intre în contact cu apa timp de 24-48 de ore în timpul întăririi - dacă o face, îndepărtați apa imediat. Aplicați straturi suplimentare cu cel puțin o oră între aplicare sau imediat după o singură trecere 
în jurul vehiculului. NU aplicați în lumina directă a soarelui sau pe o suprafață fierbinte. Timpul de întărire depinde de condițiile de mediu - testați mai întâi produsul pe o zonă mică, discretă, pentru a măsura timpul de întărire.

 

Până la 7 ani de durabilitate
Frecare redusă și unghi de alunecare scăzut cu unghi de contact ridicat – Hidrofobicitate dinamică,
mai puțin predispusă la pete de apă și pete de la excrementele de păsări și scade penetrarea
Legături mai puternice, mai stabile, cu energie mai scăzută Oferă rezistență mai mare la detergent Rezistența
crescută la tracțiune Îmbunătățește zgârieturi și Rezistență la Mar la 10H
Aplicare mai ușoară

Mai puțin lipicioasă în timpul instalării

Curcubeu dungi și transpirații în timpul staționării

Comunică când să ștergeți

Mai mult, imediat după instalare
, luciu mai mare cu activitate mai mare

Reflectivitate asemănătoare oglinzii
Miros mai scăzut / Mai puțin aspru

 

Aplicator de spumă de precizie cu profil redus inclus!

 

PROPRIETĂȚI FIZICE ȘI CHIMICE

Stare fizică: Lichid
Aspect: limpede, negru
Miros: Caracteristic
Punct de aprindere: 49°C / 121°F
pH: N/A Densitate
specifică: 1,053 g/cm3
Densitate: 7,92 lbs/gal
Longevitate: Până la 7 ani
Duritate: 10H ( ASTM D-3363)
Unghi de contact: 105-115° (acoperire transparentă)
Unghi de alunecare: 5-15° (acoperire transparentă)

Grosime: 3-4 microni
Aderență: 5B – Fără pierdere de acoperire (ASTM D-3359)
Îndoire dorn: Fără pierdere de acoperire la 180° (ASTM D-522)
Impact: 80/80 inch-lbs (ASTM D-2794)
Rezistență la temperatură : 1200-1800°C / 2200-3300°F

fisa tehnica https://dbd55c35-8358-4b03-8183-1c293551aaae.filesusr.com/ugd/789207_082bbaa7ce4b4d54ba7e5f979fec04f5.pdf


Pot să stratificați acest produs pentru a-l face să reziste mai mult?”
 

Da, desigur, dar asta nu înseamnă că stratificarea acestui produs de 10 ori îl va face de 10 ori mai lung - orice aplicare după 2 runde va face produsul redundant și va oferi în continuare aceleași efecte hidrofobe. 
 

2. „Ce este tehnologia Ceramic Glow?”


Ceramic Glow Technology™ este chimia lui Adam's Polishs în curs de brevet. Este o formă cristalină a unui agent de strălucire optic care absoarbe energie și emite lumină pe măsură ce se relaxează înapoi la o stare de energie mai scăzută.
 

3. „Care este diferența dintre fluorescență și fosforescență?”


Perioada de timp în care lumina este emisă. Altfel spus, timpul necesar electronilor pentru a se relaxa și a renunța să elibereze energie sub formă de fotoni sau lumină.
 

4. „Acoperirea UV acționează ca un indicator de durabilitate?”


Nu, nu. În prezent este oferit ca ajutor de aplicare și utilitate pentru vizualizarea acoperirii. Lipsa strălucirii nu indică lipsa acoperirii.
 

5. „De ce produsul strălucește mai intens pe unele substraturi decât pe altele?”


Diferențele de porozitate și capacitatea stratului de acoperire de a pătrunde și de a se lipi de diferite suprafețe vor determina niveluri diferite de grosime a filmului. Cu cât filmul este mai gros, cu atât strălucirea de obicei este mai intensă.
 

6. „Mașina mea va străluci albastră în lumina soarelui?”


Nu, deoarece această acoperire este complet invizibilă și clară la lumina standard, acoperirea va străluci doar o nuanță albăstruie sub lumina UV de 395 NM.

7. „Va străluci această acoperire după ce a fost „încărcată” cu lumina UV?”


Nu, deoarece această acoperire este fluorescentă și nu fosforescentă, va excita și va străluci numai atunci când lumina este strălucită. Dimpotrivă, articolele „strălucitoare în întuneric” au o nuanță galbenă/verzuie din coloranții fosforescenți – aceștia devin treptat excitați sub orice lumină și se vor diminua în decurs de câteva minute. 
 

8. „Pe ce pot folosi asta? Pot folosi asta doar pe toată mașina?”


Adam's Graphene Ceramic Coating™ oferă protecție într-o gamă extremă de zone ale vehiculului dvs., inclusiv suprafețe vopsite, ornamente, capace pentru șine de pat, componente din plastic pentru compartimentul motorului, faruri, căptușeli de pat, toate sunt sigure pentru a fi protejate.
 

9. „Ce se întâmplă dacă uit un loc sau ajung cu un punct înalt?”


Dacă uitați o pată și o prindeți la timp (10-20 de minute după îndepărtare) pur și simplu reaplicați pe acea zonă și ștergeți după 1-2 minute. Reactivarea produsului va permite o îndepărtare mai ușoară. Dacă este lăsată mai mult timp, vă recomandăm Brilliant Glaze și un aplicator din microfibră sau lustruirea la mașină cu Polish pentru a elimina complet imperfecțiunea. 


n timpul procesului, sunt recomandate mișcări de hașurare încrucișată și suprapunerea trecerii anterioare cu 50%. Utilizați lumina de mână UV Adam's pentru inspecții între treceri.


Tehnologia UV Ceramic Glow™ de la Adam:


Tehnologiilor de acoperire ceramică „tradițională” – termenul tradițional, în momentul în care scriem, se referă la ofertele de acoperire ceramică comercializate în prezent, compuse în principal din cuarț. (SiO 2 ), oxizi de metal precum dioxid de titan (TiO 2 ), carbură de siliciu (SiC) și multe altele.

Pentru a deveni foarte tehnic pentru un moment, ceea ce am dezvoltat este un strat ceramic care a fost modificat printr -un oxid de grafen redus (RGO). Grafenul, un monostrat de grafit, poate fi procesat oxidativ în oxid de grafen (GO), ceea ce face ca materialul să fie mult mai ușor de procesat și formulat. Putem apoi combina această tehnologie cu unele dintre tehnologiile mai tradiționale de acoperire ceramică pentru a le moderniza în continuare cu proprietăți suplimentare, utilizând în același timp capacitatea acoperirii ceramice de a lega această matrice de suprafață.


Ceramic Boost este produsul de întreținere pentru acoperiri.


  • SiO2 infuzat
  • Parfum de migdale glazurate
  • 3-6 luni protectie
  • Poate fi folosit pe vopsea, crom, plastic, roti si sticla.



Învelișul cu vopsea UV este nou pentru 2019. În esență, lumina UV este folosită pentru a vedea unde a fost aplicat stratul. Adams o numește tehnologia de strălucire ceramică în curs de brevet.


  • 9H
  • 5+ ani protectie
  • 50 ml pentru 2 vehicule mari
  • Poate fi folosit pe o singură etapă, strat transparent, folii de vinil, ornamente, căptușeli de pat, faruri, huse de tonaj, blaturi din pânză, covorașe, ornamente din plastic
  • Temperatura de aplicare 50 de grade
  • Timp de întărire 12-24 ore
  • Straturi maxime este de 3
  • Poate fi văzut cu lumină UV 395
  • Nu strălucește în întuneric



Acoperirea UV Ceramic Spray a fost reformulată cu tehnologia ceramică strălucitoare pentru 2019.


  • Acoperire cu spray ceramic pe bază de solvent
  • Durabilitate 10-12 luni
  • Poate fi folosit pe vopsea, sticlă, faruri, huse de tonaj, blaturi, crom, ornamente, roți, căptușeli de pat
  • Straturi maxime este de 3
  • Poate fi văzut cu lumină UV 395
  • Nu strălucește în întuneric



Lumina UV este folosită pentru acoperiri. Are 396 NM cu 100 LED UV Blacklights. Necesita 6 baterii AA.





Explicatia ASTM codul din protectii și ceramică de 9,5 H

Sunt cateva produse care au iesit in formula de 9,5 H si ofera o garantie intre 5 pana la 10 ani sau intre 100000 km pana la 200 mii km.
Una dintre ele este NANOIDENT® SCRATCHSHIELD 9.5H iar a doua de la Carmor PRO X9.5H Premium Ceramic Coating.
Dar exista si protectii de 10H cum sunt cele de nano grapfene,dar sa vedem ce spun codurile!
Am gasit un produs care isi afiseaza codul ,  Puris Jade Ceramiccoatings 
  • Etanșant ceramic ultra dur 9H (ASTM D-3363).Ce semnifica acest cod...

ASMT D3363 este o metodă de testare concepută pentru a evalua duritatea unei acoperiri prin utilizarea creionului sau a minei de desen. Întărirea acoperirii poate fi, de asemenea, evaluată prin acest standard. În sfârșit, acest protocol de testare poate fi folosit după un test de îmbătrânire accelerată pentru a caracteriza evoluția durității materialului în timp. De exemplu, ASTM D7869, care se bazează pe practica ASTM G155 , este un exemplu de metodă care ar putea fi asociată cu ASTM D3363. Micom oferă testarea ASTM D3363 ca parte a serviciilor sale de testare a vopselei

ASTM D3363 Utilizări și factori de luat în considerare

Evaluarea durității filmului printr-un test de duritate creion

Test creion ASTM D3363
Figura 1: Aparatură utilizată pentru testarea durității creionului

Scopul acestui protocol de testare este de a determina duritatea unui film acoperit prin utilizarea măsurătorilor de duritate cu creion. Această metodă constă în evaluarea esteticii suprafeței acoperirii în urma încercării de a o zgâria cu un creion de duritate cunoscută la un unghi de 45o prin aplicarea unei forțe constante. De fapt, dacă proba este suficient de mare și plată, este posibil ca un aparat precum cel prezentat în Figura 1 să realizeze această etapă. Cu toate acestea, atunci când specimenul este mic și în 3D, este necesar să efectuați această acțiune manual. Acest proces se repetă cu un creion care este mai jos pe scara de duritate până când se atinge cele două puncte finale. Primul este cel mai dur creion care va lăsa filmul netăiat și al doilea este creionul de duritate care nu va zgâria specimenul. În cele din urmă,

Principalii factori care trebuie luați în considerare la efectuarea acestui test sunt grosimea filmului și tipul de creion.

ASTM D3363 Parametrii experimentali tipici

Mărimea eșantionului trebuie specificată, dar trebuie să fie suficientă pentru a realiza experimentul de două ori. Tabelul 1 listează parametrii tipici de testare.

Tabelul I: Condiții tipice de testare pentru ASTM D4587

ParametriiSpecificații
Temperatura23 ± 2 °C (73,5 ± 3,5 °F)
Umiditate relativă50 ± 5%
Grosimea filmuluiA fi specificat
Gama scalei de duritate a creionului din lemn6B5B4B3B2BBHBFH2H3H4H5H6H
Cel mai moalesăgeata în continuareCel mai greu

Următorul videoclip arată cum este efectuată metoda de testare standard ASTM D3363 pentru duritatea filmului prin testul creionului. Această metodă de testare este concepută pentru a evalua duritatea unei acoperiri prin folosirea creioanelor sau a mineriilor de desen.


ASTM G155 este o practică pentru operarea aparatelor cu arc cu xenon pentru expunerea materialelor nemetalice. Această practică stă la baza tuturor celorlalte standarde pentru intemperii accelerate folosind surse de lumină UV Xenon Arc pentru a simula expunerea la lumina naturală a soarelui pe o bază accelerată. Multe standarde invocă această practică. Citiți mai multe despre diferitele categorii de produse pe  lista noastră de standarde pentru arc Xenon . Testarea ASTM G155 permite reproducerea efectelor de intemperii care apar atunci când materialele sunt expuse la lumina soarelui (fie direct, fie prin geam) și umiditate.

Weather-Ometer ®️* Testare utilizări și factori de luat în considerare

ASTM G155 este utilizat pentru a efectua îmbătrânirea accelerată pe o gamă largă de produse și industrii, inclusiv produse pentru industria auto, acoperiri de suprafață, teste farmaceutice de stabilitate la lumină, cerneluri de imprimare, acoperișuri, cauciuc, adezivi, textile, geotextile și multe altele.

Când testați produsele dumneavoastră folosind această practică, mostrele sunt expuse la cicluri repetitive de lumină și umiditate în condiții de mediu controlate. Umiditatea este produsă de obicei prin pulverizarea eșantionului de testat cu apă demineralizată sau prin condensarea vaporilor de apă pe eșantion.

Parametrii experimentali ASTM G155 de specificat

Pentru a efectua un test de intemperii accelerat relevant care este potrivit pentru aplicația dvs., următorii parametri de testare trebuie definiți cu atenție:

  • Durata totală de expunere (ore) (utilizată pentru a simula condițiile de interior/exterior)
  • Filtre de lampă
  • Nivelul de iradiere a lămpii
  • Tipul și durata expunerii la umiditate
  • Momentul expunerii la lumină și umiditate
  • Temperatura de expunere la lumină
  • Temperatura de expunere la umiditate
  • Momentul unui ciclu lumină/întuneric.

Există cicluri predefinite în tabelul X3.1 din ASTM G155 care pot fi utilizate atunci când se efectuează testarea arcului cu xenon. Dacă aveți nevoie de îndrumări pentru a decide ce ciclu de testare sau condiții de testare ar trebui utilizate pentru nevoile dvs. specifice; vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Experții noștri vor fi bucuroși să vă ajute pentru a obține cel mai bun test de intemperii accelerată posibil.


ASTM G154 este un standard care este folosit ca bază pentru toate celelalte standarde de intemperii accelerate care utilizează surse de lumină UV fluorescente pentru a simula expunerea la lumina naturală a soarelui. Multe standarde invocă această practică. Pentru o listă a acestora pe categorii de produse, consultați  lista standardelor QUV .

ASTM G154 Utilizări și factori care trebuie luați în considerare

Testarea ASTM G154 utilizează  surse de lumină fluorescentă  care pot simula UVA sau UVB. Această tehnică este utilizată pentru a evalua impactul  expunerii UV  asupra proprietăților mecanice ale unui produs. Spre deosebire de  ASTM G155 , care utilizează  expunerea la arc cu xenon , această tehnică nu este adesea folosită pentru evaluarea modificărilor de culoare în funcție de timp. Această metodă este utilizată pentru evaluarea intemperiilor accelerate pe materiale plastice, adezivi și etanșanți, cerneluri de imprimare și acoperiri. Este, de asemenea, folosit pentru a face intemperii accelerate pe o mulțime de produse finite, inclusiv materiale de acoperiș și produse de uz casnic pentru exterior.

Pregătirea probei și evaluarea rezultatelor sunt acoperite în practică ATSM G151 și ISO 4892-1 . Informații mai specifice despre metodele de determinare a modificării proprietăților după expunere și raportarea acestor rezultate sunt descrise în ISO 4582.

Parametrii tipici ai experimentului ASTM G154

ASTM G154Infografică care arată parametrii tipici de testare pentru ASTM G154. (A se vedea fotografia din dreapta)
Pentru a efectua un test accelerat de intemperii care este potrivit pentru aplicația dvs., trebuie definiți următorii parametri de testare:

  • Lampa fluorescentă
  • Nivelul de iradiere al lămpii
  • Tipul de expunere la umiditate
  • Momentul expunerii la lumină și umiditate
  • Temperatura de expunere la lumină
  • Temperatura de expunere la umiditate
  • Momentul unui ciclu lumină/întuneric.




Testarea acoperirii

Micom Laboratories Inc. oferă servicii de testare a acoperirii pentru o gamă largă de materiale și produse. Indiferent dacă produsele dumneavoastră sunt destinate industriei aerospațiale, auto sau industriei manufacturiere, Micom vă oferă serviciile de testare a straturilor necesare pentru a satisface nevoile dumneavoastră și ale clienților dumneavoastră. Fie că este vorba de cicluri de temperatură și umiditate , expunere la ultraviolete ,  teste de coroziune sau proprietăți mecanice, experții noștri vor fi bucuroși să vă ajute să creați un plan de testare semnificativ care să răspundă nevoilor dumneavoastră și să vă ofere răspunsuri reale.

Serviciile de testare a straturilor pe care le oferim, cum ar fi ASTM D1654 , vă vor permite să vă asigurați că produsul dumneavoastră va funcționa așa cum aveți nevoie. De multe ori trebuie făcute multe teste pentru a se asigura că toate aspectele proprietăților mecanice ale unei acoperiri sunt acoperite. În funcție de nevoile dumneavoastră specifice, nu toate aceste teste sunt obligatorii; Vă rugăm să nu ezitați să contactați experții noștri, aceștia vor fi bucuroși să discute despre nevoile dvs. și să vă sugereze care sunt testele pe care ar trebui să le luați în considerare.

Testarea acoperirii suprafeței „à la carte”

  • Spray salin – ASTM B117
  • Mandrin conic – ASTM D522
  • Luciu specular – ASTM D523
  • Absorbție de umiditate – ASTM D570
  • Grosimea filmului de acoperire – ASTM D1196
  • Coeficient de frecare – ASTM D1894
  • Duritate – ASTM D2240
  • Măsurarea culorii – ASTM D2244
  • Impact – ASTM D2794
  • Aderență – ASTM D3359
  • Rezistenta la zgarieturi – ASTM D3363
  • Rezistență la abraziune – ASTM D4060
  • AATCC 16.3
  • Rezistența la cădere la abraziune – ASTM D968
  • Expunerea la lumină fluorescentă – ASTM G154
  • Expunerea la Arc Xenon – ASTM G155
  • Spray salin – acid ASTM G85
  • Coroziune combinată și UV –  ASTM D5894
  • Expunere la UV în interior SAE J2412
  • Expunere la UV în aer liber SAE J2527
  • SAE J14563
  • MIL STD 202
  • MIL STD 810
  • MIL STD 883
  • Spray salin GM 4298P
  • Spray salin ISO 7253
  • AATCC 169
  • Rezistența la smulgere a acoperirilor   ASTM D4541

Testarea polimerilor

Micom oferă o gamă largă de servicii de testare a polimerilor. Laboratorul nostru climatizat este acreditat conform ISO 17025. Testele oferite sunt pentru o multitudine de industrii din industria aerospațială, farmaceutică, ambalare și produse pentru copii. Veți găsi mai jos o listă limitată de servicii de testare pe care le oferim pentru testarea materialelor plastice, cauciucului și materialelor compozite:

Proprietăți mecanice

Rezistența la tracțiune la nivel plat – ASTM C297Impact – ASTM D2794
Flexibilitatea acoperirii – ASTM D522Material plastic Prop. mecanic ASTM D2990
Rezistența la tracțiune ASTM D638Rezistența la încovoiere ASTM D3043
Comp. Str. Materiale plastice rigide ASTM D695Bandă de aderență pentru acoperire – ASTM D3359
Rezistența la încovoiere ASTM D790Spumă ASTM D3574
Greutate specifică ASTM D792Taber Abrasion – ASTM D4060
Testarea plăcilor de particule ASTM D1037Materiale compozite ASTM D4762
Materiale plastice celulare rigide ASTM D1623Adezivi pentru lipirea lemnului ASTM D5574

Îmbătrânire accelerată

Proprietățile suprafeței

  • Luciu – ASTM D523
  • Rezistență la zgârieturi – ASTM D3363
  • Taber Abrasion – ASTM D4060
  • Rezistența la cădere la abraziune – ASTM D968

ASTM D523

ASTM D523 este o metodă de testare standard pentru luciu specular. Este o măsurătoare directă efectuată cu un „contor de luciu”. De obicei, măsurătorile vor fi efectuate pe o suprafață plană, omogenă și curată. Măsurarea poate fi efectuată pe o suprafață mică, adică 1 cm 2 , dar este de preferat să se folosească o suprafață mai mare și să se ia mai mult de un punct de date pentru a se asigura că suprafața probei este omogenă și este raportat un rezultat reprezentativ.

Micom oferă servicii de testare a luciului ASTM D523 ca parte a ofertei sale de testare a acoperirilor de suprafață .

Utilizare și factori care trebuie luați în considerare

Luciul specular este folosit pentru a măsura capacitatea unei suprafețe de a reflecta mai mult sau mai puțină lumină. Această metodă de testare permite 3 geometrii de măsurare a luciului de 60, 20 și 85°, 60° fiind cea mai comună. 20° este o geometrie utilizată pentru măsurarea mostrelor cu valoare ridicată a luciului, adică peste 70 de unități, în timp ce geometria 85° este utilizată pentru măsurarea mostrelor cu valoare scăzută a luciului, adică valori mai mici de 10 unități.

Strălucirea speculară măsurată conform ASTM D523 este, de asemenea, influențată de indicele de refracție a suprafeței specimenului, gradele de luciu măsurate se modifică pe măsură ce se modifică indicele de refracție a suprafeței. Atunci când se evaluează produsele în raport cu o specificație de produs, este, prin urmare, important să se ia în considerare și acel parametru.

Parametrii experimentali tipici pentru testarea luciului ASTM D523

Număr de eșantioane/produs: 1 specimen, 10 citiri
Dimensiuni specimen: 3” X 6”
Condiționare și testare Temperatura: 23 ± 2 °C
Condiționare și testare umiditate relativă: 50 ± 5%