Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 10 aprilie 2021

Totul despre lustruire

 

Totul despre lustruire

Scopul acestui ghid de lustruire este să te plimbi prin cum să lustruiască sau cum să folosească un polisat. Acest ghid vă va oferi toate etapele detaliate de lustruire , sfaturi și tehnici pentru a elimina micro-zgârieturi, zgârieturi , holograme și păr de înger .

Un lustruit poate fi, de asemenea, utilizat pentru a aplica o glazură sau o ceară sau un sigiliu  pe caroseria dvs. și vom vedea acest lucru și într-un ghid complet dedicat.

Acest ghid privind tratamentul de lustruire, desigur noțiunile tehnice de lustruire, sfaturi prețioase pentru buna manevrare a lustruitorului dvs., alegerea PAD-ului și a Lustruirii. Vom vedea, de asemenea, cum să vă dozați în mod corespunzător lustruirea, cum să alegeți PAD-urile de lustruire, cum să alegeți un lustruit, care sunt trecerile sale de lustruire și în ce ordine să lustruiți un corp.

Am creat o pagină dedicată în totalitate lustruitorilor, prezentându-vă în detaliu funcționarea unui lustruit. Aceste elemente vor fi preluate rapid, dar nu ezitați să consultați ghidul nostru, dacă este necesar.

De ce trebuie să lustruiți un corp?

Lustruirea va face posibilă corectarea defectelor prezente pe vopsea și nu utilizarea unei ceruri. Într-adevăr, atunci când te duci să șlefuiești suprafața picturii tale, defectele, precum micro zgârieturile și hologramele vor dispărea.

Defectele care apoi au pătat vopseaua dau loc unei adâncimi mai mari și permit astfel obținerea unei suprafețe perfect netede și impecabile.

Aveți grijă, pentru a menține o vopsea în stare bună, ar trebui să o lustruiți numai atunci când este necesar.

Vopseaua de pe corpul dvs. are o grosime pe care ar trebui să încercați să o păstrați cât mai mult posibil. Lustruirea elimină într-adevăr un pic de grosime de fiecare dată, în special cu lustruirea rotativă și un combo de tăiere PAD / POLISH.

În ilustrația de mai jos, se înțelege perfect că lustruirea se face doar pe așa-numitele straturi superficiale. În nici un caz grundul nu trebuie lustruit.

De asemenea, există diferite tipuri de defecte pe o pictură și aici este vorba de corectarea defectelor, cum ar fi micro zgârieturi și alte holograme. Lustruirea nu va corecta o pată creată de excremente de pasăre, dacă lacul a fost blister sau a fost vopsit.

Nu uitați să citiți pagina dedicată diferitelor tipuri de defecțiuni

De aceea, atunci când lustruim, încercăm întotdeauna să lustruim „cât mai puțin posibil”. Drept urmare, un vehicul poate fi corectat de mai multe ori de-a lungul vieții sale.

Este important de reținut că pe un vehicul nou, pentru instalarea unei ceramice, o lustruire ușoară sau finisare va fi destul de potrivită.

În cele din urmă, produse precum „Pre Wax Cleaner”, „  AIO” și „Glaze” pot reda strălucirea unui corp dacă sunt utilizate corect.

Produsele sale pot fi, de asemenea, aplicate folosind un lustruit și învățarea tehnicii de lustruire vă va permite, de asemenea, să înțelegeți cum să aplicați corect un AIX sau un Glaze.

 

Condiții preliminare înainte de POLIR

Unele condiții prealabile sunt obligatorii înainte de a vă lustrui corpul sau orice altă suprafață, cum ar fi sticla. Într-adevăr, pregătirea suprafeței înainte de lustruire va depinde de calitatea lustruirii dvs.

Decontaminarea slabă va avea consecințe grave în timpul lustruirii. Puteți provoca micro zgârieturi mari sau chiar zgârieturi pe caroserie, contaminările ajungând apoi în tamponul de lustruit.

Uscarea slabă a caroseriei vă va contamina PAD-ul cu apă, iar POLISH nu va mai avea proprietățile bune dorite (abrazivitate și capacitate de lubrifiere).

1.Pregătirea vehiculului

Astfel, pregătirea vehiculului este importantă și nu trebuie să neglijați niciun pas în pregătirea vehiculului sau a suprafeței de lustruit.

  • vehicul spălat
  • decontaminat
  • uscat
  • mascarea elementelor de protejat

2.Importanța unei iluminări bune

Pentru un confort mai mare atunci când mergeți să lustruiți, trebuie să aveți o iluminare bună. De aceasta va depinde calitatea muncii dvs., precum și confortul de lucru.

O iluminare bună vă va permite să identificați perfect diferitele puncte care trebuie corectate, cum ar fi zgârieturi, micro zgârieturi, holograme, zone pe care trebuie să fiți mai atenți sau în timpul etapei de lustruire.

Pentru lustruire, utilizarea unei imagini a diferitelor surse de lumină, cum ar fi doi halogeni, rămâne ideală. Veți putea apoi să vă deplasați iluminatul pentru un confort mai mare în timpul lustruirii.

Nu uitați să plasați această iluminare la o distanță bună pentru a nu încălzi suprafața.

Mai jos sunt câteva linkuri către amazon.fr:

După cum puteți vedea, sunt oferite diferite produse, spot dublu orientabil, spot redus pentru lucrul pe părțile laterale și o lampă LED portabilă. Acest lucru permite să aveți o configurare perfectă pentru corecții.

3.Începeți în condiții perfecte

Îndepărtați inelele, ceasul, brățara, curelele și orice poate zgâria corpul.

De asemenea, vă recomand să folosiți o ținută în care să vă simțiți bine și să evitați mânecile prea largi.

De asemenea, asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a putea întoarce vehiculul.

Lucrul într-o BOX este destul de posibil, dar trebuie să fie ordonat!

 

Cum să-ți alegi PAD-urile și POLONIA

Alegerea echipamentului dvs. de lustruire trebuie făcută în funcție de tipul de suprafață de corectat, precum și de defectele pe care trebuie să le corectați.

Sunt disponibile diferite tipuri de lustruire, la fel ca PAD-urile de lustruire (dimensiune și grade de corecție).

Un tampon de 4 inch vă permite să mergeți în zone mici sau să reparați pe o zonă mică.

Alegeți placa de susținere potrivită pentru PAD-urile dvs.

Alegerea echipamentului dvs. de lustruire trebuie făcută în funcție de tipul de suprafață de corectat, precum și de defectele pe care trebuie să le corectați.

Sunt disponibile diferite tipuri de lustruire, la fel ca PAD-urile de lustruire (dimensiune și grade de corecție).

Un tampon de 4 inch vă permite să mergeți în zone mici sau să reparați pe o zonă mică.

Ordinea lustruirii trece

Ordinea paselor de lustruire va reglementa ușurința cu care veți corecta defectele, precum și calitatea finisajului. O lustruire demnă de acest nume se face întotdeauna de la cel mai grosier „bob” sau de la cel mai agresiv PAD / POLISH până la cel mai fin.

Acest lucru face posibilă corectarea celor mai pronunțate defecte (zgârieturi, micro zgârieturi, holograme), apoi boabele sunt rafinate.

Mai jos sunt diferite tipuri de PAD și POLISH, de la cele mai agresive la cele mai moi.

  1. Tăiere grea
  2. Tăiere
  3. Tăiere ușoară
  4. Lustruire
  5. finalizarea

Pe de altă parte, trebuie să efectuați sistematic un așa-numit test de lustruire „progresiv” înainte de a ataca serios. Acest test vă permite să înțelegeți rezultatul obținut, precum și cum va reacționa corpul.

Cum să ștergeți corect reziduurile de lustruire: CURATORUL

Între fiecare trecere de lustruire trebuie să ștergeți orice reziduu de lustruire prezent pe caroserie.

Această ștergere vă permite să scăpați corpul de resturile de lac, care pot conține substanțe abrazive, dar și praf sau chiar uneori substanțe grase.

Odată șters, puteți verifica rezultatul lustruirii. Pentru aceasta, puteți utiliza un Quick Detailer sau un Cleaner.

Prefer mult a doua opțiune, deoarece este mult mai eficientă. Unii oameni folosesc Quick Detailer atunci când nu mai dispun de un produs de curățare în stoc, dar uneori și pentru siguranță, dorind să efectueze o curățare cât mai blândă și acest lucru poate fi perfect justificat.

Într-adevăr, unele lacuri sunt foarte moi și utilizarea QD va permite o curățare puțin mai delicată. Acestea fiind spuse, etapa Cleaner, odată ce lustruirea este completă este obligatorie!

Rezumatul materialului pentru lustruire

  • iluminat cu halogen sau led
  • micro fibre de lustruire
  • detaliat rapid sau mai curat
  • prelungitor de alimentare
  • lustruitor
  • tampon
  • lustrui

 

Sfaturi de utilizare generală pentru lustruitori

  1. Asigurați-vă că lustruitorul este OPRIT
  2. Alegeți o viteză redusă pentru boot
  3. Instalați tamponul pe lustruit
  4. Alegeți PAD-ul dorit și verificați starea acestuia
  5. Înmuiați-vă PAD-ul cu niște spray QD
  6. Instalați PAD-ul pe placă
  7. Așezați câteva picături de POLISH pe PAD
  8. Ștampilați PAD-ul pe corp pentru a evita proiecțiile
  9. Așezați cablul de alimentare în jurul brațului cel mai puternic pentru al trece în spatele dvs., de-a lungul umărului
  10. Porniți lustruirea, viteza minimă pentru a distribui lustruirea pe suprafață

Ghidul utilizatorului Polisher

Deși am abordat deja multe puncte importante anterior, vom relua acest ghid cu cât mai multe detalii posibil.

1.Pregătiți tava, tamponul și lustruitorul

  • Alegeți PAD-ul
  • Instalați-vă placa
  • Așezați PAD-ul în centrul plăcii
  • Aplicați unul sau două sprayuri detaliate rapide pe PAD

Utilizarea QD pe PAD vă va permite să o umidifice puțin. Lustruirea va fi mai ușor de efectuat.

2.Poziționați corect cablul de alimentare

Cablul de alimentare al lustruitorului dvs. nu trebuie să intre niciodată în contact cu caroseria, acest lucru ar putea crea micro zgârieturi. Desigur, există lustruitoare de sârmă, dar dacă aveți un lustruit cu cablu, ar trebui să fiți atenți la acesta.

Furnizarea unei extensii electrice este esențială aici și vă va permite o mai mare libertate de mișcare.

Pentru a evita orice contact între corp și cablu, treceți-l pe acesta în jurul încheieturii mâinii (cel mai puternic), apoi peste umăr. De asemenea, puteți înfășura cablul în jurul brațului.

Cablul de alimentare este apoi de-a lungul brațului și apoi în spatele dvs., evitați orice contact posibil.

3.Cantitatea potrivită de POLONIE

Lucrul cu cantitatea potrivită de POLISH vă va permite să lustruiți în cele mai bune condiții posibile.

  • Utilizarea prea multă lustruire vă poate satura PAD-ul, ca să nu mai vorbim de stropire
  • Folosind prea puțin POLISH vă va suprasolicita PAD-ul și veți usca lustruirea înainte ca acesta să funcționeze efectiv. În plus, ai putea

Aplicați suficient lac pentru a lucra o zonă timp de una până la două minute înainte ca lacul să se rupă (formarea de ceață).

4.Înainte de a începe să poloneze

Înainte de pornire și din motive de siguranță, trebuie să porniți sau să opriți întotdeauna lustruitorul atunci când acesta este plat pe corp . Astfel, pornim întotdeauna lustruitorul în contact cu corpul, acest lucru va evita orice proiecție de lustruire sau chiar o plasare proastă pe corp.

Tamponul de lustruit trebuie așezat întotdeauna pe corp, pe o suprafață plană

De asemenea, înainte de a începe, trebuie să reglați întotdeauna viteza (între 3 și 4 pentru un lustruit orbital și 1200 rpm pentru un rotativ). Puteți începe apoi ușor și răspândiți lustruirea pe suprafața care trebuie lucrată.

5.Pornirea lustruitorului

La pornirea lustruitorului, rețineți că aderența trebuie să fie cât mai plăcută și fermă posibil. Ușurința ta de lustruire va depinde într-adevăr de aderența ta.

Lustruitorul, deși cântărește doar câteva kilograme, se poate dovedi dificil de manevrat atunci când vă aflați în fazele de pornire și oprire sau chiar în timpul lustruirii.

Așa că nu uitați să țineți ferm lustruitorul cu ambele mâini. Pentru ao porni, folosiți degetul mare, este mult mai ușor și vă permite să păstrați o aderență bună la pornirea lustruitorului.

Țineți lustruitorul cu 2 mâini

Una dintre mâini poate regla cu ușurință viteza (săgeata roșie)

6.Păstrați lustruitul plat!

Din nou, ar trebui să lustruiți cu lustruitorul pe suprafața mașinii și să nu lustruiți niciodată pe o înclinație.

Înclinarea lustruitorului poate provoca daune la lustruire:

  • crearea de semne de vopsea
  • crearea de pete datorită supraîncălzirii vezi vopseaua arzând
  • riscul tăierii punții
  • mișcări aleatorii ale lustruitului
  • PAD tăiat pe marginea plăcii

Dacă înclinați lustruitorul, riscați să supraîncălziți și să ardeți vopseaua, tăiați tamponul cu placa sau deteriorați materialele plastice. Spre deosebire de un rotativ care poate furniza energie la marginea tamponului înclinându-l cu câteva grade, un lustruit orbital nu este capabil să concentreze efectiv lustruirea.

Cum să lustruiți în detaliu

Acum, că am văzut toate regulile teoretice, măsurile de precauție etc., vom trece la lustruirea însăși.

1.Faza de pornire a lustruirii

Aici vom descrie așa-numita fază de pornire. Vă permite să începeți lustruirea prin întinderea lustruirii pe zona de tratat.

  • Așezați tamponul de lustruit plat pe corp
  • Folosiți ambele mâini pentru a ține lustruitul
  • Cu mâna ta mai puternică, pornește lustruirea folosind degetul mare.
  • Aplicați o presiune foarte moderată pentru moment
  • Răspândiți treptat POLONIA pe o zonă bine definită

 

2.Faza de lustruire

Odată ce poloneza a fost distribuită în zona pe care doriți să o corectați, ar trebui să începeți să aplicați mai multă presiune decât în ​​timpul fazei de pornire.

Ca regulă generală, vorbim de o presiune de 7 până la 9 kg, permite obținerea unor rezultate bune. Această presiune va permite POLONIA dvs. să funcționeze corect, fără a o supraîncălzi. Deci, asigurați-vă că nu creați urme din cauza supraîncălzirii vopselei.

  1. Lucrați încet, 1 până la 2cm pe secundă
  2. Efectuați numai mișcări drepte
  3. Începeți cu mișcări stânga / dreapta
  4. Tăiați această trecere la jumătate din lățimea ștampilei
  5. Apoi efectuați mișcări sus / jos (pentru a intersecta pasul stânga dreapta)
  6. Tăiați această trecere la jumătate din lățimea ștampilei

Notă importantă: faptul de a tăia pasul făcut vă permite să lucrați complet pe zonă. Într-adevăr, PAD-ul dvs. nu poate lustrui 100% din suprafața peste care este trecut. De exemplu, în timpul pasului (3), ideea este să treci parțial peste această zonă deja tratată, la jumătatea drumului. PAD-ul dvs. trece astfel parțial peste zona tratată, desigur, dar lustruirea va fi mult mai bună.

Iată o diagramă care rezumă cum să treceți corect lustruitorul:

 

3.În timpul fazei de lustruire și între treceri

  • verificați din când în când temperatura vopselei folosind mărul cu o mână
  • mențineți o presiune adecvată și progresați încet
  • verificați dacă lustruirea rămâne prezentă. Dacă acesta este rupt și se formează o ceață, oprim lustruirea, ștergem și verificăm rezultatul.
  • nu faceți treceri de lustruire pe suprafețe prea mari
  • limitați-vă la 1m30 sau chiar 2min maximum pentru fiecare trecere de lustruire

4.Timp de lustruire

În funcție de dimensiunea zonei pe care doriți să o lustruiți, de dimensiunea tamponului de lustruit, dar și de tehnica și sentimentul dvs. în timpul lustruirii, durata lustruirii poate varia de la 1 la 2 minute.

Această durată de 1 până la 2 minute este mai mult decât suficientă pentru a obține rezultate bune și pentru ca POLONIA dvs. să aibă timp să lucreze.

5.Ultima trecere de lustruire

Lustruiți un element, o anumită zonă și caracteristicile lustruitului dvs. încep să se estompeze. După un timp, POLONIA dvs. devine mai dificil de lucrat și începe să se usuce sau să formeze o peliculă albă. Apoi calificăm POLONIA drept spartă. Trebuie să încetați să lustruiți puțin înainte ca lustruirea dvs. să fie complet ruptă sau uscată.

În timpul acestei ultime treceri de lustruire, puteți reduce presiunea asupra lustruitorului dvs. pentru a termina lustruirea corect. Această ultimă trecere vă permite, de asemenea, să verificați dacă nu ați supraîncălzit corpul.

Acum vom încetini mișcările lustruitului în timp ce așezăm butonul în poziția OFF. Oprirea lustruitorului se face în mod natural cu PAD plat pe corp.

Acum puteți așeza lustruitul pe spate, dacă este posibil pe un servitor, astfel încât să nu fie în contact cu solul și cu orice praf.

6.Controlați rezultatul lustruirii cu o șlefuire

Acum vom tampona (șterge) reziduurile de lustruire pentru a admira rezultatul lustruirii noastre. În funcție de faza de lustruire în care vă aflați, așa-numita tăiere sau finisare de lustruire, veți putea vedea atenuarea totală sau parțială a micro-zgârieturilor.

Această etapă de lustruire trebuie efectuată între fiecare trecere de lustruire, pe fiecare element lustruit. Nu trebuie să lustruiți niciodată un articol care nu a fost șlefuit și pe care a rămas POLISH. Acest lucru face posibilă o suprafață curată înainte de lustruire și, prin urmare, este evitat riscul de a crea micro zgârieturi.

În plus, faptul de a tampona / șterge reziduurile POLISH vă va permite, de asemenea, să nu amestecați produsele. Anumiți POLOZI pot lăsa într-adevăr urme de abrazivi de care nu avem nevoie pentru finisarea unui element.

Unele pot necesita o a doua sau chiar o a treia trecere pentru a fi complet eliminate.

Pentru a șterge reziduurile de lustruire, vom:

  • Folosiți numai o fibră de micșurare
  • Folosiți un detaliu rapid sau chiar PREP

Mai multe microfibre vor fi necesare pentru lustruirea completă a unui vehicul! Utilizarea unui QD sau PREP vă va permite să ștergeți mai ușor reziduurile de lustruire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu