Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 10 aprilie 2021

Lustruirea PAD-urilor

 Iată continuarea articolelor și ghidurilor noastre despre lustruire cu această parte dedicată în totalitate apelor de lustruire PAD . Lustruit PAD este, de asemenea, numit Polishing Foam sau FOAM PAD . Acest tampon rotund din spumă este în contact direct cu caroseria dumneavoastră în timpul lustruirii. Prin urmare, vă permite să vă lustruiți caroseria datorită caracteristicilor sale (forma, densitatea sa, textura și dimensiunea sa), precum și lustruirea folosită pe ea (mai mult sau mai puțin abrazivă)

Chemical Guy's, Lake Country, Meguiars, Gyeon, Menzerna ... există multe mărci care oferă PAD-uri de lustruit.

 

Acest ghid va explica tot ce trebuie să știți despre lustruirea PAD-urilor, deoarece este important să știți cum să alegeți corect PAD-urile de lustruire , în funcție de corecția care trebuie făcută . De fapt, un PAD va fi ales în funcție de defectele pe care cineva dorește să le corecteze, indiferent dacă sunt foarte ușoare sau chiar foarte pronunțate. Putem folosi unele PAD-uri pentru corectarea hologramelor, vârtejurilor sau altele pentru defecte precum urme de apă , oxidare sau pe zgârieturi .

Vom vedea care sunt diferitele tipuri de tampoane de lustruit , diferitele dimensiuni, diferitele grade de rezistență. Acest ghid vă va prezenta, de asemenea, cele mai bune mărci de lustruire PAD-uri cu o selecție mică, care pentru noi ar putea corespunde cu cel mai mare număr ....

Un tampon de lustruit = un lustruit

Vom folosi un PAD abraziv, a cărui spumă este mai dură, cu un polonez abraziv. Acest set abraziv se va încălzi în mod natural mai repede decât un PAD și un finisaj POLISH. Atunci când utilizați așa-numitul TĂIERE DUR, care este foarte abraziv, aveți grijă să nu apăsați prea mult pe lustruitor. Există într-adevăr un risc aici de a crea arsuri pe vopsea.

Apoi, desigur, vom folosi o lustruire de finisare sau cu abraziv scăzut, cu un PAD de finisare, a cărui spumă este mult mai moale și mai moale pentru caroserie. PAD-urile de finisare sunt potrivite și pentru aplicarea de etanșanți sau chiar a cerii.

Faptul de a utiliza un PAD de finisare pentru aplicarea cerurilor permite să aveți o aplicație foarte uniformă spre deosebire de o aplicație manuală. În plus, această aplicație va fi mult mai rapidă și va consuma mai puțin energie.

În cele din urmă, pentru această parte, nu vom folosi niciodată 2 produse de lustruit / produse diferite pe același PAD. Folosiți un PAD curat dacă doriți să schimbați POLONIA.

Corespondențe de lustruire și POLISH PADs

Mai jos sunt grupate diferite PAD-uri de lustruire, asociate cu POLISH, astfel încât să puteți găsi cu ușurință produsele de care aveți nevoie.

După cum veți putea vedea, există câteva PAD-uri în 2 categorii. Acest lucru vă permite să vă reglați lustruirea în funcție de tipul de defecte, dar și de suportul în sine (dacă un lac este foarte dur, de exemplu)

 

  • TĂIERE : pentru a fi utilizat cu lustruiri și compuși intensivi

PADS:

  1. Galben: Bloc de tăiere greu
  2. Portocaliu: tampon de tăiere mediu greu

Polonezii:

  1. Menzerna Super Heavy Cut 300 (compus)
  2. Menzerna Heavy Cut 400 (compus)
  3. Menzerna Heavy Cut 1000 (compus)
  4. Menzerna Medium Cut 2500

 

  • LUMINA DE TAIERE PAD : pentru polishuri intensive și finisare

PADS:

  1. Portocaliu: tampon de tăiere mediu greu
  2. Verde: tampon de lustruit greu
  3. Alb: tampon mediu de lustruit

Polonezii:

  1. Menzerna Heavy Cut 1000
  2. Menzerna Medium Cut 2500
  3. Menzerna Final Finish 3000 (finish)

 

  • POLISHING PAD : pentru finisare de lustruit și anti-holograme

PADS:

  1. Alb: tampon mediu de lustruit
  2. Negru: tampon de spumă de finisare

Polonezii:

  1. Menzerna Medium Cut 2500
  2. Menzerna Final Finish 3000

 

  • FINISAJUL PAD : pentru poloneză anti-hologramă, aplicarea de glazură și de etanșare / ceară

PADS:

  1. Negru: tampon de spumă de finisare

Polonezii:

  1. Menzerna Final Finish 3000
  2. Menzerna Super Finish Plus 3800

 

  • Finessing PAD : pentru aplicarea glazura și de etanșare / ceară

PADS:

  1. Albastru: Glaze & Cleaner Foam Pad (pentru a aplica cerurile, glazurile, produsele de curățare și materialele de etanșare)
  2. Negru: tampon de spumă de finisare
  3. Roșu: tampon de perfecționare tampon de finisare ultra fin (pentru vehicule de competiție)

Polonezii:

  1. Menzerna Super Finish Plus 38 00

 

Duritatea lacurilor variază de la o marcă la alta!

Duritatea lacurilor incolore poate varia considerabil. De obicei, straturile transparente germane sunt foarte rezistente la zgârieturi și au fost dezvoltate de-a lungul timpului pentru a se conforma legilor lor privind apele uzate care împiedică spălarea mașinilor acasă, așa cum am face aici în Franța sau din nou.

Pe de altă parte, vopseaua mărcilor italiene poate fi mult mai moale, dar nu există o regulă garantată cu privire la ce mașini vor avea un anumit tip de finisaj. Vopselele mai dure vor necesita mai mult efort pentru a îndepărta petele, vopselele mai moi pot fi, în general, mai greu de rafinat.

Puteți citi mai multe despre finisajele de vopsea ale diferitelor mărci de mașini în Ghidul nostru de întreținere și întreținere auto: 10.5: Cât de dură este vopseaua mea?

Adaptați PAD și POLISH Combo în funcție de suprafață

Trebuie să insistăm cu adevărat, această noțiune este importantă. Potrivirea sau combo-ul PAD și POLISH pe care îl utilizați vor varia. Există diferite grade de duritate a lacului și a vopselei. Putem califica unele lacuri ca fiind moi și altele la fel de dure, sau chiar foarte dure.

Alegerea combo-ului dvs. PAD / POLISH este importantă, astfel încât lustruirea dvs. să fie eficientă: corectarea defectelor, fără risc de vopsire și viteză. Nu este vorba de a petrece 5 ore pentru corectarea defectelor superficiale cu un set care nu este suficient de agresiv sau, dimpotrivă, de a folosi un set prea agresiv și de a îndepărta o grosime semnificativă de lac / vopsea.

De exemplu, vom lua aici lacurile germane, pe care le găsim la Audi și Volkswagen. Într-adevăr, pentru acestea, putem folosi perfect un PAD numit Cutting sau Light Cutting cu un polonez mai puțin agresiv.

Exemplu: Menzerna Orange cu o lustruire „compusă”, Alb cu o lustruire intensivă, Negru: lustruire de finisare

 

Diferitele tipuri de tampon de lustruit

Prin urmare, există diferite tipuri de lustruitoare, acestea sunt în general identificabile prin culoarea lor, corespunzător gradului lor de abrazivitate. Există, de asemenea, dimensiuni diferite de la 3 la 6,5 ​​inci. Cea mai populară dimensiune este într-adevăr de 6,5 inci.

Ceea ce caracterizează în principal un PAD este mai presus de toate gradul său de abrazivitate. Densitatea spumei este primă aici, unele PAD-uri sunt foarte moi, iar altele sunt foarte dure, abrazive.

Puteți simți cu ușurință diferența atingând PAD-ul cu palma.

Iată principalele tipuri de spume de la cele mai dure la cele mai moi:

  • TAPĂ DE LÂNĂ : în piele de oaie (naturală sau sintetică). Este cel mai agresiv tampon pentru șlefuirea umedă. A se utiliza cu un compus și un lustruit circular (în mod normal)
  • TĂIERE : pentru a fi utilizat cu lustruiri intense și compuși
  • TĂIEREA LUMINII : pentru lustruire intensivă și de finisare
  • Lustruire : pentru finisarea lustrurilor și anti-holograme
  • FINISAJ : pentru lustruire anti-hologramă, aplicare de glazură și etanșant / ceară
  • FINANȚARE : pentru aplicarea glazurii și a etanșantului / ceară

Deci, după cum puteți vedea, PAD-urile sunt calificate în funcție de gradul lor de abrazivitate. Când urmează să lustruiți o suprafață, trebuie să utilizați o lustruie compatibilă cu PAD-ul dvs.

Dacă încercați să eliminați oxidarea puternică (așa cum am văzut în articolul nostru privind tipurile de defecte), cu un PAD de finisare și un PAD DE TĂIERE, acesta nu va putea funcționa și vă veți pierde timpul. În plus, este posibil ca PAD-ul dvs. să nu-i placă.

Același lucru este valabil și pentru îndepărtarea micro zgârieturilor cu un PAD de tăiere și finisarea lustruitului. Veți reuși doar să îndepărtați un strat foarte subțire, fără a ajunge la nivelul micro zgârieturilor!

Textura tampoanelor de lustruit

Există, de asemenea, diferite tipuri de texturi, după cum puteți vedea din diferitele noastre ilustrații.

Ați marcat că unele PAD-uri sunt netede, altele sunt la fel de groase, iar altele au modele hexagonale.

Găsim astfel următoarele tipuri de tampoane:

  1. Logica HEX
  2. Vafe

Vom reveni la acest subiect în detaliu în scurt timp.

De partea mărcilor PAD-uri

În ceea ce privește mărcile PADS, cele mai comune plăcuțe de spumă sunt presiunea constantă Lake Country,  precum și  Lake Country Hydro-Tech,  acestea fiind ușor de găsit în comerț.

Apoi, există PAD-uri de la Scholl Concepts și Menzerna.

În afară de tampoanele din spumă, există și tampoane din lână, care trebuie rezervate doar pentru anumite utilizări.

Acestea fiind spuse, pentru mine PADS sintetice Lake Country rămân reperul.

Brandul Chemical Guy oferă și PAD-uri și vă pot spune că sunt, de asemenea, de foarte bună calitate.

Cum se aplică POLISH sau WAX pe un PAD?

Desigur, este vorba de aplicarea unei sume echitabile, nu prea puțin, nici prea mult. Pentru a aplica corect un produs, fie că este vorba de o ceară, o glazură, un material de etanșare sau o POLOZĂ, fie că este ușor sau foarte abraziv, aveți mai multe posibilități.

Important este să încercați să vă adaptați, știind că un lustruit orbital va tinde să readucă POLONIA din centrul PAD-ului. Iată câteva sfaturi pentru aplicarea produsului pe PAD.

  1. Agitați întotdeauna produsul înainte de aplicare
  2. Verificați dacă nu există lustruire uscată pe aplicatorul sticlei
  3. Aplicați 1-2 pulverizatori de QD pe PAD pentru a începe
  4. Aplicați întotdeauna produsul odată ce PAD-ul este așezat pe lustruit.
  5. Țineți ferm lustruitorul cu o mână și aplicați produsul cu cealaltă
  6. Ținându-vă ferm lustruitorul, tamponați PAD-ul pe zona corpului pe care urmează să o tratați

Apoi, pentru alegerea metodei de aplicare aici sunt diferite tehnici

  • Faceți un cerc situat la 2 cm de marginea PAD (pentru mașinile rotative)
  • Efectuați un X pe PAD (pentru prese rotative)
  • Aplicați câteva picături / alune

Cum se curăță un PAD?

Când ați terminat lustruirea sau aplicarea unui produs precum ceara, PAD-urile dvs. trebuie spălate. Întreținerea lor regulată vă va permite să le păstrați mult timp.

Pentru a curăța un PAD, trebuie pur și simplu să îl spălați. PAD-urile de bună calitate pot fi spălate destul de bine, fără ca velcro să se desprindă din spumă.

Puteți să le curățați la uscare, folosind o perie prevăzută în acest scop sau să le spălați în apă, cu lichid de spălat. PAD-urile vor fi spălate în funcție de gradul lor de murdărie. Nu este obligatoriu să le spălați de fiecare dată când sunt folosite, chiar dacă acest lucru face posibil să aveți întotdeauna PAD-uri impecabile!

O simplă periere poate fi suficientă, pentru a vă putea judeca starea tamponului.

  1. Curățarea cu o perie elimină depunerile de produse. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că va trebui să știți ce lustruire a fost folosită pe PAD. Puteți folosi absolut congelatorul uscat pe care veți indica tipul de lustru / produs utilizat.
  2. Pentru spălarea manuală a PAD-urilor, acest lucru se face cu apă și spălare cu lichid. Folosiți o găleată mare de 10 l și 15 până la 20 ml de săpun pentru vase. Lasă-i să se înmoaie timp de 30 de minute. Apoi masați tamponul pentru a îndepărta stratul de produse. Schimbați apa din găleată, clătiți tamponul, strângeți-l și lăsați-l să se usuce la aer. Nu puneți în uscător! Există, de asemenea, detergenți pentru microfibră și tampon; cel mai bun fiind DP Polishing Pad Rejuvenator (perfect atunci când trebuie să spălați mai multe tampoane în același timp.) Versiunea Chemical Guy este, de asemenea, foarte practică și economică, deoarece este utilizată direct pe PAD. 

Versiunea de la Chemical Guys este, de asemenea, foarte practică pentru curățarea ușoară a tampoanelor

Ghidul meu pentru Chemical Guys HEX LOGIC PAD-uri

Luați câteva minute pentru a revizui ghidul complet al PAD-urilor de lustruire a mașinilor de marcă Chemical Guy. Acest ghid prezintă gama completă de 7 PAD-uri HEX Logic cu toate detaliile pentru alegerea PAD-urilor de lustruire.

Am clasificat PAD-urile după culoare și după gradul de tăiere, astfel încât totul să fie clar.

  1. Galben: Bloc de tăiere greu
  2. Portocaliu: tampon de tăiere mediu greu
  3. Verde: tampon de lustruit greu
  4. Alb: tampon mediu de lustruit
  5. Albastru: Glaze & Cleaner Foam Pad (pentru a aplica cerurile, glazurile, produsele de curățare și materialele de etanșare)
  6. Negru: tampon de spumă de finisare
  7. Roșu: tampon de perfecționare tampon de finisare ultra fin (pentru vehicule de competiție)

Cum să-ți alegi PAD-urile de lustruit este într-adevăr o întrebare pe care mi se adresează deseori când primesc oameni. Ei bine, da, dacă nu v-ați lustruit niciodată corpul până acum, aceasta este fără îndoială ÎNTREBAREA pe care v-ați pus-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu