Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 10 aprilie 2021

Duritatea lacurilor și a vopselelor auto în general

 Printre numeroșii termeni folosiți pentru lustruirea unei vopsele de automobile , expresiile „dur” și „moale” apar adesea atunci când se vorbește despre duritatea lacului sau a vopselei . Vom găsi, de asemenea, termenul de licitație sau densitate . Duritatea vopselelor auto va fi discutată în detaliu în acest articol, care face parte din seria noastră privind diferitele tehnici de lustruire, lustruit, tampon și lustruit.

Este important să înțelegem că de la o marcă de mașină la alta , vopseaua va fi mai mult sau mai puțin dură și, prin urmare, ne putem adapta perfect modul de lucru , fie că este vorba de corectarea defecțiunilor, dar și pentru toate etapele de detaliere.

Într-adevăr, pe un lac foarte moale , pot apărea cu ușurință urme în timpul spălării mâinilor, uscării sau chiar atunci când utilizați bara de argilă. Acest articol va prezenta duritățile întâlnite la majoritatea mărcilor de mașini.

Duritatea lacurilor și a vopselelor auto în general

Aveți grijă, este posibil ca o marcă de mașini să fi folosit diferite tipuri de vopsea pe gamele sale și nu ar trebui să luați niciodată de la sine înteles faptul că găsiți un lac foarte dur sau foarte moale pe o anumită marcă.

Luați, de exemplu, mărci germane precum Mercedes, Audi, BMW și Volkswagen. De regulă, vopseaua lor este de la mediu la foarte tare. Mărcile japoneze precum Subaru și Honda au vopsea medie până la foarte moale.

Aceste generalizări funcționează în general, dar ar trebui să faceți întotdeauna o mică verificare înainte de a începe faza de lustruire pentru a avea o metodă adecvată vehiculului pe care urmează să îl corectați!

Vopsele dure și vopsele moi

Vopselele dure tind să fie mai laborioase de remediat, dar din nou sunt destul de ușor de rafinat. La vehiculele de la mărci germane precum cele din grupul VAG, lustruirea durează uneori puțin mai mult, dar, cu practică, veți găsi diverse mici sfaturi pentru a crește eficiența!

Puteți utiliza așa-numita trecere de tăiere puțin mai pronunțată pentru a obține apoi un finisaj perfect, oferind o adâncime perfectă.

Vopselele moi sau lacurile moi, pe de altă parte, sunt mai ușor de fixat, dar pot fi dificil de rafinat. Cu unele vopsele foarte moi, chiar și o microfibră simplă poate fi suficientă pentru a crea zgârieturi fine. În timpul lustruirii, aveți grijă să aveți fibre micro șlefuitoare în stare perfectă și să nu zgâriați niciodată detalierul rapid pentru a facilita îndepărtarea reziduurilor de lustruire.

Iată un tabel care prezintă majoritatea durităților / mărcilor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu