Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 10 aprilie 2021

Ghidul general pentru alegerea și utilizarea lustruitorului

 

Lustruituri: Ghidul general pentru alegerea și utilizarea lustruitorului

Alegerea șlefuitorului pentru corectarea defectelor asupra caroseriei este un moment important. Există diferite tipuri de lustruit și fiecare dintre ele oferă anumite avantaje semnificative. Această pagină își propune să vă facă cunoștință cu diferitele tipuri de lustruit, arătându-vă care sunt cele mai bune lustruitoare de fiecare tip, astfel încât să puteți face cu ușurință alegerea dvs. Desigur, vor fi discutate câteva concepte tehnice și vom prezenta cele 3 tipuri de lustruit care se găsesc.

Un lustruit vă va permite să reparați multe defecte, cum ar fi vârtejuri, urme de apă, micro zgârieturi, zgârieturi mai pronunțate, păr unghiular sau holograme inestetice. În plus, un lustruitor vă va permite, de asemenea, să vă pregătiți caroseria pentru tratamentul său cu protecție ceramică .

O trecere de lustruire face într-adevăr diferența în ceea ce privește strălucirea, adâncimea și strălucirea vopselei. Un lustruit poate fi, de asemenea, utilizat de orice detalier bun pentru aplicarea unei ceară sau a unui etanșant !

Vă vom explica totul despre lustruitori! Cum funcționează o lustruitoare ? La ce se folosește un lustruit rotativ ? De ce să alegeți un lustruit orbital? Cum se folosește corect un lustruit auto.

Ce este un lustruit?

Înainte de a începe, să vedem ce este un lustruit . Unele concepte vă vor fi familiare, iar altele sunt ceva mai tehnice. Șlefuitorul, așa cum sugerează și numele său, vă permite să lustruiți o suprafață.

Lustruiturile utilizate în detaliere au anumite caracteristici care le sunt specifice, permițând să aibă o anumită aderență, o anumită putere sau chiar utilizarea anumitor dimensiuni de plăci (Placă de sprijin).

Alegerea lustruitorului dvs. , în funcție de nevoile dvs., a suprafeței de lustruit sau a defectelor de corectat vă va permite să efectuați o lucrare de calitate. Desigur, rezultatul obținut va depinde de defectele pe care doriți să le corectați, precum și de stăpânirea tehnicilor de lustruire.

Un lustruit poate fi utilizat și pentru aplicarea unei ceruri, pentru lustruirea suprafețelor de sticlă sau a diferitelor metale.

De ce să folosiți un lustruit

Păstrarea vopselei unui vehicul în stare curată este o sarcină plictisitoare și delicată. De prea multe ori este victima spălării spate cauzată de tehnici slabe de spălare, urme de scufundări de la garduri vii, gravuri din excremente de păsări și chiar urme de precipitații acide. Îndepărtarea manuală a acestor pete poate fi extrem de laborioasă și unele dintre aceste defecte nu pot fi îndepărtate fără intervenția mecanică.

Lustruirea mașinilor, care a fost odată meseria de desenator profesionist, este din ce în ce mai populară pentru pasionații de întreținere a mașinilor, iar progresele tehnologice au facilitat obținerea de rezultate excelente pentru începători.

În acest articol, aruncăm o privire asupra varietății de defecte care pot fi întâmpinate și a diferitelor tipuri de mașini de lustruit disponibile pentru a le rezolva în siguranță și eficient.

Vopseaua de pe mașină este formată din diferite straturi . În primul rând, panoul corpului metalic gol este acoperit cu un grund, de obicei de culoare albă cenușie (STRAT PRIMER / SEALER) , pentru a face vopseaua să adere mai eficient la suprafață și să-i sporească durabilitatea.

Stratul de bază (culoare, STRATUL DE CULOARE DE BAZĂ ) este apoi aplicat deasupra, a cărui grosime totală variază în funcție de producător.

Apoi, pentru a proteja pigmentul de culoare, se aplică deasupra un strat transparent (lac, CLEAR COAT LAYER ). Acesta oferă un material de etanșare clar din punct de vedere optic, care îmbunătățește atât culoarea, adâncimea și luciul.

Acest strat final ajută la protejarea stratului de bază de zgârieturi și oxidare.

Este important să rețineți că stratul transparent conține și elemente de protecție UV concepute pentru a preveni estomparea cauzată de razele UV de la soare.

Elementele de protecție UV sunt mai ușoare decât alte elemente de etanșare și tind să se așeze spre straturile superioare pe măsură ce lacul se întărește, un punct important de reținut atunci când lustruiți mașina.

Cum funcționează un lustruit? General ...

Lustruiturile sunt echipate cu un variator de viteză , este important să țineți cont de acest lucru și să vă adaptați întotdeauna viteza de lustruire. Acest variator vă permite să reglați viteza de rotație a plăcii de sprijin.

Viteza trebuie adaptată în funcție de diverse criterii, cum ar fi tipul de suprafață, dimensiunea PAD-ului dvs., dar și tipul de lustruit.

Lustruitorul, PAD-ul și POLONIA

Veți înțelege, combinația dintre PAD-ul dvs. de lustruire, precum și POLISH, vă permite să corectați defectele.

O corecție poate fi mai mult sau mai puțin abrazivă, vorbim despre tăiere (pentru cea mai abrazivă lustruire) sau chiar finisare (pentru cea mai moale lustruire).

Cu cât lustruirea dvs. este mai abrazivă, cu atât veți elimina mai multă grosime din vopsea.

Puteți interveni asupra diferiților factori în timpul lustruirii, deci a vitezei de lustruire. Vom vedea alți factori puțin mai târziu.

Vom folosi o viteză mai mică cu:

  • Un mic tampon de lustruit
  • O suprafață care se încălzește ușor (stâlpi de ușă din plastic) sau chiar pe plexi

Vom folosi o viteză mai mare cu:

  • Un tampon mare de lustruit
  • Suprafață mare de lustruire

Iată una dintre primele reguli, începeți întotdeauna cu viteza cea mai mică la începutul lustruirii.

 

Pe lustruit trebuie instalat un tampon, pentru care există diferite dimensiuni.

Alegerea plăcii depinde, așadar, de lustruitorul dvs., precum și de tipul de suprafață care trebuie tratată: este o suprafață foarte plană sau vehiculul are curbe și margini foarte pronunțate?

În cele din urmă, pe această placă, instalăm un PAD de lustruire adaptat la dimensiunea plăcii, precum și la tipul de defect care trebuie corectat. Există PAD-uri potrivite pentru corecții mari sau chiar PAD-uri de finisare.

Vom reveni la toate aceste concepte mai detaliat, într-un ghid dedicat în întregime tehnicilor de lustruire.

Plăci de lustruit sau plăci de susținere și plăcuțe.

După cum puteți vedea în fotografia de mai sus, putem avea dimensiuni diferite de plăci pentru aceeași mașină. Acest lucru face posibilă utilizarea unui tampon de lustruit, mai mult sau mai puțin mare.

Fiecare mașină are plăci diferite, unele sunt destul de simple și altele sunt mai complexe, precum cele ale mărcii FLEX de mai sus.

Cum îmi aleg PAD-ul și placa de susținere?

Există diferite dimensiuni de PAD-uri pentru lustruire și suport, iată câteva reguli simple:

  1. Platoul trebuie să fie întotdeauna mai mic decât PAD
  2. PAD trebuie să fie capabil să lustruiască în mod corespunzător suprafața și să aibă o dimensiune adecvată
  3. Deci, folosim un GRAND PAD pentru suprafețe mari, fără prea multe margini, cum ar fi capota, acoperișul, ușile ...
  4. Prin urmare, un PAD mai mic este utilizat pentru suprafețe mai mici sau mai unghiulare, cum ar fi stâlpii ușilor, stâlpii parbrizului.

Cum pot instala placa de sprijin?

Instalați întotdeauna mașina de spălat dacă lustruitorul necesită una. Lustruitori precum DAS6, DAS6 Pro și mulți lustruitori au nevoie de el, precum lustruitorul cu acțiune duală de la Meguiars.

  • Poziționați tava plat
  • Așezați șaiba pe fir

Așezați-vă lustruitorul pe spate, dacă este posibil pe bancul de lucru

  1. Așezați cheia pe piulița situată pe lustruit
  2. Prezentați placa de sprijin
  3. Apoi rotiți platonul pentru a-l strânge
  4. Cheia nu trebuie să se miște pentru strângere, este turnantul tău care se rotește
  5. Finalizați strângerea folosind cheia

Cum așez tamponul de lustruit pe tigaie?

  • Așezarea PAD-ului este foarte simplă, așezați-o doar în centrul plăcii.
  • Centrarea este importantă și nu trebuie să extindeți platforma.
  • PAD-ul este fixat pur și simplu folosind velcro-ul situat pe partea superioară și partea care „cârligește” placa suportului.
  • Placa nu trebuie să atingă NICIODATĂ corpul.

Care sunt variabilele pe care pot interveni în lustruirea mea?

Am fost întrebat, destul de des, care erau criteriile și cum să „variați” un polonez. Ceea ce oamenii vor să știe este dacă există diferite moduri de lustruire sau există variabile. Răspund cu această listă:

  • Viteza de rotație PAD
  • Viteza cu care se deplasează PAD-ul pe vehicul
  • Presiunea exercitată pe tamponul de lustruit
  • Tip PAD
  • Tip polonez
  • Tip lustruit

Pentru mine, acestea sunt principalele puncte care fac posibilă o lustruire, mai mult sau mai puțin „intensă”, mai mult sau mai puțin „agresivă” și adaptarea acesteia la suprafață, precum și la defectele de corectat.

Aceste elemente pot fi, de asemenea, variate atunci când se aplică un sigilant sau ceară pentru mașină.

Cum funcționează lustruirea corpului?

Mai jos, aici este o secțiune a unui tablou cu defecte

Prin urmare, înțelegeți perfect aici că scopul lustruirii este de a corecta defectele prezente la suprafață. Nu se pune problema eliminării unei grosimi prea mari, altfel nu veți mai putea lustrui sau chiar merge până la stratul de grund!

Acțiunea combinată a tamponului dvs. de lustruire și POLISH vă permite să "șlefuiți" suprafața.

A doua regulă cea mai importantă atunci când lustruiți este să îndepărtați întotdeauna cât mai puțin grosimea posibilă.

Corecția va fi cu siguranță foarte eficientă, dar nu veți putea lustrui după aceea dacă trebuie să lucrați din nou la vehicul.

Prin urmare, trebuie să măsurăm întotdeauna grosimea de care dispunem pentru a fi siguri că vopseaua este încă suficient de groasă pentru a fi lustruită. Imaginați-vă dacă atacați grundul? Ai fi bun pentru un tablou!

Cele 3 tipuri principale de lustruit

După cum am menționat mai sus, există de fapt 3 tipuri principale de lustruit.  Vom vedea, de asemenea, un alt tip de lustruit separat, orbita forțată sau lustruitele excentrice.

Fiecare tip de lustruit oferă avantaje și dezavantaje pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a începe.

Pentru a clarifica de la început, nu voi numi cea mai bună marcă sau cel mai bun model, deși am o părere foarte puternică despre cele mai bune lustruitoare electrice de pe piață, de când le folosesc.

Obiectivul principal al acestui punct este de a clarifica acest lucru: ce utilaj ar trebui să aveți în atelierul dvs. pentru a putea corecta cel mai eficient defectele găsite pe vehicule.

În ultimii ani, profesioniștii în vopsele auto, precum și unii amănunte au fost abordați cu o mare varietate de instrumente și am fost întrebat în repetate rânduri care cred că este cea mai bună alegere.

Nu există cu adevărat „cea mai bună alegere”, chiar dacă am unele preferințe ... În funcție de bugetul dvs., de utilizarea dvs. ȘI de tipul defectului, există diferite tipuri de lustruit, care pot fi clasificate. În 3 familii: rotativ ( aici în dreapta) , orbitali aleatori (în stânga) și acțiune dublă (DA în centru) .

Mai jos voi explica principalele diferențe dintre ele.

Apoi, aici este o diagramă care arată calea PAD-ului de lustruire pe corp, cu o acțiune duală în stânga și un lustruitor rotativ în dreapta.

Prin urmare, înțelegem pe deplin avantajele și dezavantajele celor două tipuri.

Șlefuitorul rotativ

Șlefuitorul rotativ este un șlefuitor care se potrivește culturistilor profesioniști , precum și pasionaților de detalii , cu o bună experiență în domeniul corectării defectelor.

Această versiune a lustruitului este perfectă pentru corectarea defectelor mari , corectarea efectului de coajă de portocală , dar va necesita întotdeauna câteva treceri de finisare , efectuate cu lustruitorul orbital sau chiar cu rotoarea orbitală .

Într-adevăr, lustruitorul rotativ rămâne o soluție agresivă și oferă doar o corecție mare a defectelor, cu un finisaj de calitate slabă. Acesta este motivul pentru care va fi întotdeauna necesar să rafinați calitatea lustruirii dvs. printr-un lac de finisare.

Prin urmare, nu ar trebui să alegeți un lustruit rotativ dacă aceasta este prima dvs. achiziție.

Cu toate acestea, lustruiturile rotative oferă un mare avantaj în termeni de timp . Într-adevăr, corectarea defectelor mari cu acest tip de lustruit este mult mai rapidă decât cu un lustruit orbital. Acolo unde ar fi trebuit să efectuați 3 sau 4 pași de lustruire, tăiere sau tăiere tare cu un orbital, sunt necesare doar 1 sau 2!

Lucru important despre manevrabilitatea acestui tip de lustruit, manevrabilitatea este destul de diferită de cea a DUAL Action. Deci, aveți grijă dacă utilizați acest tip de mașină pentru prima dată.

Utilizarea lustruitilor rotativi necesită stăpânirea tuturor tehnicilor și aspectelor de lustruire . De asemenea, trebuie remarcat faptul că acest tip de lustruit va încălzi suprafața tratată mult mai repede.

Dacă trebuie să lustruiți suprafețele din fibră de sticlă, acordați-vă timp pentru a vă adapta și verificați periodic temperatura suprafeței!

Modul în care lustruiți trebuie adaptat , indiferent dacă este vorba de presiunea exercitată , de viteza de rotație , de cantitatea de lustruire utilizată, de dimensiunea suprafeței tratate sau de durata lustruirii dvs. Prin urmare, lustruirea dvs. va fi spartă mult mai repede și va trebui să vă adaptați durata de lustruire în consecință!

Selecția mea de lustruituri rotative

FLEX 14 2-150 face parte din partea de sus a gamei de brand - FLEX! PE14-2-150)

Pentru a concluziona despre lustruiturile rotative:

Lustruiturile rotative sunt cele mai vechi unelte de lustruit de pe piață. Folosesc o mișcare circulară simplă pe o singură axă. Șlefuitoarele rotative moderne vin într-o varietate de modele și cu capacitatea de a regla viteza (de obicei 600-2500 RPM), dar cei mai importanți doi parametri pe care îi verificăm într-o mașină rotativă sunt puterea și greutatea.

Pentru a încheia acest lustruit rotativ, trebuie să înțelegeți că acesta se potrivește numai profesioniștilor sau chiar pasionaților de detalii adevărate. Dacă faceți doar câteva servicii complete în fiecare an, nu vă va fi foarte util și ar trebui să preferați versiunea orbitală sau versiunea roto-orbitală.

Veți găsi punctele importante puțin mai jos.

Puncte importante ale lustruitului rotativ:

  • Doar pentru corectarea defectelor mari!
  • Încălzește caroseria mai repede
  • Oja folosită trebuie să fie potrivită
  • Oja se va sparge mult mai repede
  • Lustruire orbitală obligatorie
  • Trebuie să vă stăpâniți tehnica de lustruire!

Beneficii

  • Multă putere și cuplu
  • Viteză foarte mare
  • Foarte eficient la defecte mari

Inconvenientele

  • Greu de utilizat (nu este recomandat pentru începători)
  • Poate deteriora cu ușurință suprafața vopselei
  • Încălzește suprafața mai puternic, ai grijă la poloneză și tampon!

Lustruit orbital (lustruit orbită standard)

Nu este pentru mine printre adevărații lustruitori ai detaliilor și, prin urmare, trebuie să fiu complet exclus din lumea detaliilor . Un lustruit de orbită standard se găsește în majoritatea magazinelor majore de piese auto și în multe magazine de articole de uz casnic.

Acestea sunt produse de lustruit pe care le recomand să le evităm pe cât posibil, întrucât nu sunt produse destinate utilizării profesionale din cauza lipsei de rezistență și capacitate.

Sunt adesea ieftine și de calitate slabă, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să aplicați o ceară sau un sigilant.

Beneficii

  • Ieftin

Inconvenientele

  • Putere slabă
  • Rezultate destul de mediocre
  • Imposibil de efectuat corecții de vopsea
  • Foarte puțin folosit în lumea detaliată!

Șlefuitorul DUAL ACTION

Placa lor se rotește pe o axă centrală care se învârte ea însăși excentric. Este important să înțelegem că acest tip de lustruit oferă o orbită aleatorie, nu este „forțat”.

Vorbim și despre mașina cu acțiune duală (DA). Lustruiturile orbitale aleatorii sunt un fel de combinație de lustruituri orbitare rotative și standard.

Viteza unui polizor de orbită aleatoriu este numărată în orbite pe minut (OPM). Spre deosebire de rotațiile care sunt forțate să se rotească, un Acion Dual se învârte de fapt din impulsul creat de mișcarea orbitală la viteză mare.

Nu există o legătură directă între rotații și orbită, ceea ce face această mașină foarte sigură și ușoară. de folosit pentru începători. Modelul este cu adevărat aleatoriu, deoarece combinația dintre lungimea cursei, dimensiunea pad-ului, prinderea pad-ului și viteza poate schimba modelul de mișcare. Unele lustruituri orbitale populare aleatoare includ Rupes LHR21ES, Porter Cable 7424XP și G110 de la Meguiar.

Șlefuitorul orbital este în prezent șlefuitorul emblematic în detaliu, fie pentru începători, fie pentru practicieni obișnuiți. Această versiune face posibilă corectarea majorității defectelor de suprafață, cum ar fi micro zgârieturi, holograme și alte păruri de înger.

Șlefuitorii orbitali, așa cum sugerează și numele, descriu o orbită în jurul căreia se rotește PAD. Această mișcare oferă multe avantaje, deoarece permite obținerea unei corecții foarte bune în timp ce încălziți într-un mod rezonabil.

Un începător care nu stăpânește corect lustruirea va avea foarte puține șanse să creeze defecte cu acest tip de mașină. Ghidul nostru de lustruire explică toate tehnicile și instrucțiunile pentru lustruirea mașinilor.

 

 

Lustruitor cu acțiune duală DAS-6 Pro Plus (orbită de 15 mm)

Lustruitorul DAS-6 Pro Plus are un decalaj orbital de 15 mm. Acest dispozitiv ergonomic oferă un rezultat foarte regulat și lustruiește foarte repede. Orbita sa unică de 15 mm este ideală pentru o lustruire cu acțiune dublă. Deși este extrem de ușor de manevrat, acest lustruit vă permite să lucrați pe o suprafață mare. Corectează în mod eficient vârtejurile, zgârieturile și hologramele, toate foarte rapid și cu un efort minim. Datorită orbitei sale mari, acest instrument produce vibrații semnificativ mai mici decât alte lustruitoare cu acțiune duală.
Toate aceste caracteristici fac din DAS-6 PRO Plus șlefuitorul perfect pentru corectarea, lustruirea și finisarea tuturor tipurilor de lucrări de vopsire. Mașina vine cu o mufă UK 240V și este pe deplin conformă cu standardele europene. De asemenea, include: cablu special de 6 metri anti- răsucire  și mâner D. Am inclus, de asemenea, o geantă de transport din pânză brodată, perfectă pentru depozitarea lustruitorului și a accesoriilor sale atunci când nu sunt utilizate. Șlefuitorul DAS-6 PRO PLUS vine, de asemenea, cu un tampon de 125 mm  , precum și un alt tampon de 150 mm, pentru și mai multă versatilitate.

Flex XC3401 VRG  este șlefuitorul orbital preferat profesional.

Acest lustruitor cu acțiune dublă reduce vibrațiile oferind în același timp rezultate incomparabile. XC3401 care  înlătură vârtejuri, zgârieturi, oxidare care necesită în general utilizarea unui rotativ. Aici, riscul asociat cu un lustruit rotativ nu există, fii liniștit cu DA-ul tău  . Rotația orbitală a acestui lustruit  Flex  simulează mișcarea circulară a unei lustruiri manuale. Acest mod de a face lucrurile este mai puțin probabil să creeze holograme decât o mașină rotativă. Butonul său de creștere și micșorare a vitezei vă oferă o aderență extrem de ușoară. Controlul vitezei este rapid.  Flex XC 3401 VRG combină cele mai bune din ambele lumi pentru a vă oferi un echilibru perfect între puterea puternică de lustruire și siguranța impecabilă. Veți putea obține un finisaj aproape perfect, care va lăsa loc pentru o protecție frumoasă folosind ceara preferată.

Polisat orbitala XFE 15 150 18,0 CE  este ultima sosirea brandului german  FLEX

funcționează în totalitate pe baterie! Gata cu sârmele de tragere, oferă autonomie totală în timpul lustruirii. Livrat cu 2 baterii, vă permite să lustruiți fără oprire și să vă deplasați liber în jurul vehiculului. Puteți încărca o baterie în timp ce o utilizați pe cealaltă, astfel încât să nu aveți niciodată o tăietură. Cu o deplasare orbitală de 15 mm, un starter cu comutator al clapetei pentru o pornire ușoară și o masă de echilibrare excentrică, veți putea lucra rapid, cu încredere și cu o ușurință inegalabilă de utilizare. Perfect echilibrat, lustruitorul fără fir XFE 15 150 18.0-ECoferă o ergonomie excelentă. Afișajul LED al capacității bateriei vă permite să știți cât timp ați mai rămas înainte de a schimba constant bateriile. Furnizat cu două plăci de 150 mm și 125 mm, lustruitorul XFE 15 150 18.0-EC este perfect versatil.

Avantajele unui polizor cu acțiune dublă

  • Perfect pentru învățare
  • Destul de ușor de manevrat și de utilizat
  • Orbitele aleatorii de bază sunt foarte accesibile din punct de vedere al prețului
  • Va necesita întotdeauna mai multe pase
  • Permite aplicarea sigilanților
  • Sunt disponibile game largi
  • Unele mașini sunt foarte puternice

Dezavantajele unui polizor cu acțiune dublă

  • Nu la fel de puternic ca un rotativ
  • Nu este potrivit pentru corectarea defectelor foarte mari

Pentru a încheia cu lustruirea cu acțiune duală

Lustruitorul orbital este alegerea perfectă pentru orice începător, dar și pentru detalieri avansați. Rămâne pentru noi, o esențială a detaliilor.

Șlefuitoarele orbitale, spre deosebire de șlefuitoarele rotative, care utilizează acționarea directă pe o axă, au două centre: axa centrală a mașinii și axa curată a tamponului. Mișcarea tamponului este orbitală, la fel ca mișcarea Pământului în jurul Soarelui. Forma orbitei depinde de distanța dintre cele două axe.

Această distanță este un parametru tehnic crucial și este în general între 8 și 21 mm. Cel mai bun exemplu (cel puțin din perspectiva marketingului) de tehnologie orbitală aleatorie este seria Rupes Big Foot. Lucrul bun al lustruitorilor orbitali este că sunt foarte siguri și este aproape imposibil să supraîncălziți sau să deteriorați stratul atunci când utilizați un lustruit orbital.

Șlefuitorul roto-orbital

Această versiune este un amestec de versiuni cu acțiune rotativă și duală! Ele au particularitatea de a avea așa-numita mișcare forțată și de a se roti pe o axă orbitală excentrică în plus față de o axă rotativă. Faptul de a combina aceste două acțiuni în timpul lustruirii oferă un avantaj major, deoarece mașina are un cuplu foarte bun, chiar dacă exercitați o presiune foarte puternică.

Găsim diferite mașini în această gamă ca aceasta: Rupes lk 900e, Flex 3401 vrg, Vertool force drive. Acești lustruitori sunt, de asemenea, calificați drept "  rotorbitali cu rotație forțată ".

Au un mod roto-orbital echivalent cu orbitalele (Dual Action) și un mod complet orbital.

Aceste mașini au particularitatea de a se roti pe o axă orbitală și nu mai sunt deloc pe o axă centrală.

Lustruiturile cu acțiune duală sau DA sunt în general confundate cu cele orbitale. DA sunt de fapt un hibrid între o mașină rotativă și orbitală, în care mișcarea rotativă forțată este combinată cu acțiunea orbitală. Se presupune că această mașină are cel mai bun din ambele lumi. Flex XC3401 VRG este cel mai faimos lustruit DA de pe piață. Das poate face într-adevăr treaba de a corecta zgârieturile minore, pe de altă parte, este foarte dificil să îndepărtați urmele de șlefuire umede, de exemplu.

Selecția noastră de lustruit orbital rotativ

  1. Lustruit DAS-6 Pro Plus cu acțiune dublă (orbită de 15 mm) Lustruitul DAS-6 Pro Plus are un decalaj orbital de 15 mm. Acest dispozitiv ergonomic oferă un rezultat foarte regulat și lustruiește foarte repede. Orbita sa unică de 15 mm este ideală pentru o lustruire cu acțiune dublă. Deși este extrem de ușor de manevrat, acest lustruit vă permite să lucrați pe o suprafață mare. Corectează în mod eficient vârtejurile, zgârieturile și hologramele, toate foarte rapid și cu un efort minim. Datorită orbitei sale mari, acest instrument produce vibrații semnificativ mai mici decât alte lustruitoare cu acțiune duală.
    Toate aceste caracteristici fac DAS-6 polisat perfectă pentru corectarea, lustruire și finisare toate tipurile de mașini vopsea jobs.The Pro Plus vine cu un dop din Marea Britanie 240V și este pe deplin compatibil cu standards.Also europene au inclus: cablu special 6 metri anti răsucire  și mâner D. Am inclus, de asemenea, o geantă de transport din pânză brodată, perfectă pentru depozitarea lustruitorului și a accesoriilor sale atunci când nu sunt utilizate. Șlefuitorul DAS-6 PRO PLUS vine, de asemenea, cu un tampon de 125 mm  , precum și un alt tampon de 150 mm, pentru și mai multă versatilitate.

Repere ale lustruitului orbital

  • Perfect dacă lustruiți des
  • Fii atent la prindere

Pentru a încheia pe lustruiturile orbitale rotative

Lustruitorul orbital este alegerea perfectă pentru orice începător, dar și pentru detalieri avansați. Rămâne pentru noi, o esențială a detaliilor.

Precauții de utilizare și sfaturi dedicate lustruitilor în general

Un lustruit, oricare ar fi tipul acestuia, necesită un minim de precauții, fie pentru dvs., fie pentru caroserie sau suprafața pe care doriți să o lustruiți sau să o tratați.

Probabil vă puteți imagina, dar vă reamintim la fel: un lustruit NU ar trebui să fie NICIODATĂ folosit pe o suprafață nepregătită. Suprafața dvs. trebuie să fi fost curățată, clătită și decontaminată înainte de orice lustruire. Suprafața pe care urmează să o lustruiți trebuie să fie în cele din urmă uscată și este obligatorie!

Câteva sfaturi de siguranță

Vom vedea toți pașii de lustruire în ghidul nostru dedicat, dar iată câteva reguli importante:

  • Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare
  • Luați în considerare directivele de siguranță ale acestora din urmă
  • Evitați să purtați haine largi, cum ar fi mâneci largi
  • Evitați să purtați bijuterii care vă pot face rău
  • Acoperiți sau legați părul lung
  • Asigurați-vă că comutatorul este în modul oprit înainte de a conecta dispozitivul pentru a preveni pornirile accidentale
  • Spălați-vă bine mâinile după utilizare
  • Înainte de utilizare, verificați întotdeauna starea PAD-ului, platinei, lustruitorului și cablului

Sfaturi de utilizare generală pentru lustruitori

  1. Asigurați-vă că lustruitorul este OPRIT
  2. Alegeți viteza minimă (întotdeauna OFF)
  3. Instalați tamponul pe lustruit
  4. Alegeți PAD-ul dorit și verificați starea acestuia
  5. Înmuiați-vă PAD-ul cu niște spray QD
  6. Instalați PAD-ul pe placă
  7. Așezați câteva picături de POLISH pe PAD
  8. Ștampilați PAD-ul pe corp pentru a evita proiecțiile
  9. Așezați cablul de alimentare în jurul brațului cel mai puternic pentru al trece în spatele dvs., de-a lungul umărului
  10. Porniți lustruirea, viteza minimă pentru a distribui lustruirea pe suprafață

Punctele esențiale de luat în considerare înainte de a alege un lustruit auto

Când decideți să investiți într-un șlefuitor de detalii, există câteva criterii de luat în considerare. Vă pot recomanda doar să utilizați mașini de mărci cunoscute și de renume precum Rupes, Flex, Festool, Makita, Meguiars, Veertool . Nu cumpărați un lustruit ieftin, s-ar putea să regretați!

Mai întâi trebuie să vă definiți clar cerințele în ceea ce privește diferitele caracteristici tehnice. Gândiți-vă la puteri, numărul de rotații / min etc. Da, da, ai citit bine, chiar și începătorii au cerințe atâta timp cât îți pui banii în ea.

Apoi, trebuie să țineți cont de tipul de lustruit care vi se potrivește în funcție de nivelul dvs. de cunoștințe și experiență. După cum s-a menționat mai sus, lustruiturile cu acțiune duală sunt ideale pentru cei noi în acest domeniu și pentru lucrări minore de lustruire.

În timp ce lustruiturile rotative sunt destinate profesioniștilor și mai experimentați, precum și pentru reparații mari de lustruire

În cele din urmă, încercați să căutați sfaturi profesionale pentru o explicație mai aprofundată a oricăror întrebări potențiale pe care le aveți. Pentru a vă ajuta în această direcție, vă vom oferi, mai jos, câteva recenzii ale utilizatorilor.

De asemenea, ar fi mai bine să alegeți un lustruit care să aibă un regulator de viteză, un adaptor Velcro pentru tampoane sau tampoane și un cap interschimbabil. De asemenea, este important să urmați o pregătire tehnică și practică în timpul căreia puteți dobândi cunoștințe care vă vor permite să progresați.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu