Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 10 aprilie 2021

Ghidul complet pentru alegerea lustruitului potrivit

 

Lustruiri auto pentru detalii: Ghidul complet pentru alegerea lustruitului potrivit

Polishul auto a mărcilor noastre de detaliere preferate este foarte variată, Menzerna, Scholl Concepts, Meguiars, Gyeon, Sonax, Rupes, 3M, Carpro, Chemical Guys ... Există diferite tipuri de lustruire și vom învăța care sunt aceste diferite tipuri de lustruire sunt  și pentru ce sunt folosite.

Când începeți detaliile și doriți să efectuați prima comandă ca parte a detaliilor complete, alegerea lustrurilor PAD și POLISH este într-adevăr o întrebare importantă. Cum se alege pasta potrivită?

Există abrazivi puternici (compuși) , abrazivi moderați (poloneză intensivă) , abrazivi pentru finisare sau chiar poloneză multifuncțională (finisare și protecție).

Pe această pagină, vă voi prezenta cele mai bune mărci de lustruire , folosite de profesioniști în detaliu. De asemenea, va fi prezentată și o metodă, astfel încât să puteți înțelege modul în care ar trebui să vă alegeți lustrurile pentru renovări și lustruiri și mai ales cum să utilizați corect lustrurile de detaliere auto pentru o corecție perfectă și un efect de oglindă!

 

Câteva reguli de utilizare a polishului

Vreau să vă reamintesc câteva reguli esențiale înainte de a utiliza pasta:

  • Agitați întotdeauna bine sticla înainte de a utiliza oja
  • Nu supraîncărcați niciodată tamponul cu lac
  • Aplicați întotdeauna puțin QD pe PAD-urile dvs. înainte de a le lăsa
  • De asemenea, puteți apela un balsam pe PAD-urile dvs. înainte de utilizare.
  • Păstrați PAD-urile de lustruit curat, de exemplu, în pungi de congelator din plastic și întrețineți-le în mod regulat
  • Nu puneți niciodată două lacuri diferite pe același pas de lustruire
  • Curățați întotdeauna bine capul / duza sticlei dvs. POLISH, astfel încât să nu aplicați POLISH uscat.

 

Diferitele tipuri de lustruire auto

Putem califica lustruirea detaliată în funcție de gradul sau puterea lor abrazivă.

După cum am spus în introducerea acestei pagini, unele substanțe abrazive sunt foarte puternice, puternice, medii, iar altele sunt ușoare sau chiar foarte ușoare.

Majoritatea mărcilor de produse detaliate oferă, de asemenea, tabele pentru a identifica în mod clar tipul de lustruire.

Principalele tipuri de paste polish

  • Abrazivi puternici (compuși)
  • Abrazivi moderati (polonez intensiv)
  • Abrazive de finisare
  • All-In-One compound (finisaj și protecție)

 

Toate tipurile de paste polish

Mai jos, vă ofer o listă mai completă și mai detaliată a tipurilor de poloneză. Într-adevăr, lista anterioară vă oferă principalele, dar este încă important să mergeți puțin mai departe.

Voi lua exemplul Menzerna poloneze din acest articol, lustrurile lor fiind foarte bine calibrate.

  • Compus - Super Heavy Cut, pasul 1. Acestea sunt lustruiri agresive de tăiere pentru a fi utilizate pentru corecții mari.  Acest tip de compus este utilizat numai PENTRU CORECȚII FOARTE MARI cu un TABLOR ORANGE ( tampon de tăiere mediu greu) sau un GALBEN ( tampon de tăiere greu) dacă defectele sunt cu adevărat marcate.

Exemplu, Menzerna Heavy Cut Compound 400 (FG400), care este un lac de tăiere agresiv capabil să îndepărteze cele mai severe vârtejuri și urme.

În gama Menzerna găsim și Super Heavy Cut 300, cel mai puternic polish al mărcii. Acest compus are o forță de corecție cu 25% mai mare decât FG400

  • Compus - Heavy Cut, pasul 1. Acestea sunt încă tăieturi de lustruit, dar puțin mai puternice decât Super Heavy Cut . Desigur, este imperativ să treceți printr-o tăietură poloneză medie după utilizarea acestui tip de compus! Acest tip de lustruire este utilizat doar pentru corecții mari, cu un TABLOR ORANGE ( tampon de tăiere mediu greu)

De exemplu, Heavy Cut Compound 1100 de la Menzerna, care este un compus foarte abraziv destinat eliminării celor mai adânci zgârieturi și imperfecțiuni. Lustrurile din aceeași categorie lasă în mod normal multe imperfecțiuni și oferă un finisaj plictisitor.

De asemenea, găsim Fast Gloss S400 întotdeauna la Menzerna, care conține și mai multe substanțe abrazive ultra-fine care permit îndepărtarea urmelor de șlefuire până la bobul de 1200. Acest Compus Menzerna „Fast Gloss FG400” îndepărtează rapid vârtejurile și zgârieturile de pe lacurile dure, cum ar fi ca lacuri germane, lăsând un finisaj corect pentru un compus.

 

  • Pasta - Tăiere medie, pasul 2: acestea sunt lustruiri medii, perfecte dacă defectele dvs. sunt „medii” și adânci „adânci” . Folosim întotdeauna un polonez de acest tip după ce facem o trecere cu un compus - tăiere grea. Pentru lustruirile Medium Cut, se folosește în general un PAD alb ( Medium Polishing Pad) .  Unele mărci le numesc Power Finish și sunt foarte eficiente pe lacurile germane, care sunt deosebit de dure și, prin urmare, foarte greu de lucrat.

De exemplu, Polish Menzerna Medium Cut 2500 (PO203) este un polish mediu dezvoltat pentru corecții medii pe lacuri dure. Înțelegeți că este o lustruire abrazivă ideală pentru lacurile dure precum Volkswagen, Audi, BMW ...

Mai cunoscut sub referința PO85RD 3.02 este un lustruit intens conceput inițial pentru a elimina cele mai deteriorate defecte de vopsea.

  • Finalizare finală - Remover Classic Swirls, pasul 3 . Acestea sunt lacuri care pot fi descrise ca finisaje, pentru a fi utilizate după utilizarea unei tăieturi medii.

exemplu: Menzerna Final Finsh SF3000 lustruit (PO85U) care poate fi folosit de lustruiturile orbitale sau rotative DA și chiar manual.

  • Super Finish - Remover Gloss Swirls, pasul 3 . De asemenea, sunt finisaje de lustruit.

exemplu: pasta Menzerna Super Finish 3500 (PO106FA) este un finisaj foarte eficient, care oferă nivele de tăiere surprinzătoare, oferind în același timp un finisaj lucios și profund foarte bun.

  • Super Finish Plus - Afișați finisajul mașinii, pasul 3 . Sunt, de asemenea, finisaje extreme. Acesta este un lac de finisare ultra fin conceput pentru a lăsa vopseaua cu cel mai înalt nivel de luciu posibil.

Exemplu, cu Menzerna PF2400 Power Finish, denumită acum „Super Finish Plus 3800”, care conține granule specifice micopolifere uniforme super fine pentru a îndepărta în siguranță și eficient 3000 de mărci foarte fine de pe vopsea, cum ar fi hologramă și semne compuse mai abrazive.

Ca atare pentru mine, este pur și simplu cel mai bun lac de finisare existent, lasă vopseaua cu atât de multă adâncime și o strălucire frumoasă a oglinzii. Pentru profesioniști și entuziaști care caută perfecțiunea, acesta este un produs obligatoriu.

Cele mai bune mărci paste polish

Marile mărci de detaliere oferă o gamă de lustruiri de foarte bună calitate. Am putut testa multe dintre ele pentru aici, pentru mine cele mai bune mărci de lustruire:

  1. Menzerna
  2. Scholl Concepts (foarte aproape de Menzerna)
  3. Gyeon
  4. CarPro și Meguiars
  5. 3M
  6. Băieți chimici / Autofinesse

Nu am testat brandurile Sonax, PoorBoys, Zaino, AngelWax, Zvizzer sau chiar Britemax.

Cum să alegi lustruirea?

Ca și în cazul oricărui produs cu detalii, alegerea este a ta și experiența ta cu un anumit brand sau pasta polish.

Cu toate acestea, am văzut puțin mai sus, în secțiunea „Diferitele tipuri de lustruire auto”, că fiecare lustruire avea propria funcție și, prin urmare, trebuia să fie folosită cu un PAD de lustruire precis.

Acum, vă voi oferi câteva sfaturi bune cu privire la alegerea lustrurilor potrivite, deoarece alegerea lustruirii dvs. depinde de mai mulți factori.

Trebuie să vă alegeți poloneza:

  1. în funcție de tipul de vopsea sau de suprafața de tratat
  2. în funcție de defectele observate

1.În funcție de suprafață

Lacurile de detaliere pot fi utilizate pe diferite suprafețe, cum ar fi caroseria (clasică sau din fibră de sticlă) , sticla sau chiar pe materialele plastice lăcuite, cum ar fi stâlpii ușilor de pe anumite vehicule.

Apoi, trebuie să vă adaptați alegerea în funcție de tipul de vopsea sau numit și duritate. Nu toate vopselele auto sunt la fel și se știe că lacurile germane sunt foarte dure. Se știe că alte vopsele sunt mai moi.

Prin urmare, va fi important să adaptați alegerea diferitelor lacuri în funcție de tipul de suprafață și tipul de vopsea.

De exemplu, pe un vehicul german, cu defecte moderat marcate, uneori trebuie să se folosească deseori o lustruire intensivă pentru a avea un rezultat satisfăcător.

2.În funcție de Defectele observate

Vopseaua de pe corp are o grosime dată, trebuie să o păstrați cât mai mult posibil și să o lustruiți cât mai puțin posibil.

În funcție de defectele observate, dacă acestea sunt foarte marcate, va fi uneori necesar să se utilizeze abrazive puternice numite și abrazive compuse sau moderate care sunt lustruit intensiv.

Bineînțeles, dacă defectele observate nu sunt foarte marcate, puteți utiliza lustruri mai ușoare sau chiar finisaje.

 

3.Ce se întâmplă dacă vreau să am minimul?

Dacă doriți să aveți un KIT de pornire, este esențial să aveți cel puțin 3 lustruire:

  1. Compus - Super Heavy Cut sau Heavy Cut, cum ar fi Heavy Cut Compound 1100 de la Menzerna
  2. Poloneză - medie, cum ar fi polonez Menzerna Medium Cut 2500 (PO203) // PO85RD 3.02
  3. Finisare polish, cum ar fi Menzerna Final Finsh SF3000 poloneză (PO85U)

Cu acest kit de început aveți o bază foarte bună.

Test POLISH înainte de a începe

Amintiți-vă întotdeauna să faceți un test de lustruire înainte de a începe să lustruiți complet vehiculul. Acest test vă va permite să vă confirmați diagnosticul și, prin urmare, să vă alegeți poloneza.

Începeți întotdeauna acest test cu un lac abraziv scăzut. În funcție de rezultatul obținut, puteți crește sau nu gradul de abrazivitate.

Totuși, ca regulă generală, puteți începe direct cu o tăietură poloneză medie însoțită de un alb PAD pentru lacuri moi.

Dacă aveți de-a face cu un lac dur, ca un lac german, atunci vom începe cu o tăietură grea compusă,  cu un tampon de tăiere PAD portocaliu mediu greu.

În ce ordine să vă folosiți lustrurile

Vom începe întotdeauna cu cel mai abraziv lac și vom termina cu cel mai puțin abraziv, finisajul pentru un efect de oglindă.

Faptul de a începe cu o lustruire abrazivă face posibilă corectarea celor mai marcate defecte, pentru a trece apoi la finisaj, ceea ce face posibilă obținerea unei străluciri perfecte.

De obicei, există 3 combinații Pad / Polish pentru a obține un rezultat bun și uneori trebuie să faci 3 sau 4 pase.

 

MENZERNA: Pasta polish de referință!

Menzerna a stabilit standarde în dezvoltarea și producția polonezei și au un mare know-how. Pentru mine, Menzerna  se află în prezent în cea mai bună poziție. Gama este foarte cuprinzătoare și satisface cu adevărat toate nevoile pe care le pot avea atunci când trebuie să fac corecții.

Unele magazine precum Maniac-Auto vă oferă truse compuse din 4 lustruri Menzerna Acest kit este foarte bine realizat, deoarece vă permite să recuperați orice tip de caroserie micro-zgâriată. În plus, putem avea acest kit în două dimensiuni, deci perfect dacă lucrați doar ocazional cu lustruitorul.

Lustruirile mărcii Menzerna îndeplinesc și o nevoie importantă pentru mine: lacurile dure germane.

1.Compusul Menzerna Heavy Cut 1100

Aici, este un compus foarte abraziv, destinat eliminării celor mai adânci zgârieturi și imperfecțiuni. Poate fi folosit cu un PAD Orange sau un PAD GALBEN. Compusul Menzerna Heavy Cut Compound 1100 este un lustruit extrem de eficient pentru vopsele transparente auto.

  • Numai pentru eliminarea semnelor foarte pronunțate.
  • Aplicați produsul pe o zonă de test înainte de a lustrui o parte întreagă a caroseriei
  • O tăietură medie și un finisaj sunt esențiale
  • PAD: Portocaliu sau Galben
  • Tăiere: 8
  • Lucios: 5

Disponibil în sticle de 1000 ml și 250 ml

 

2.Menzerna Power Finish  2500

Este un lustruit intens dezvoltat inițial pentru a elimina cele mai deteriorate defecte de vopsea și care urmează un compus precum 1100 de aceeași marcă. Este foarte eficient pe lacurile germane, care sunt deosebit de dure și, prin urmare, foarte greu de lucrat. Vă recomand să lucrați acest polonez cu un pad portocaliu sau chiar cu un ALB.

Acest Menzerna Medium Cut Polish 2500 va fi, de asemenea, foarte eficient pe vopselele mai moi, cum ar fi cele ale mărcilor franceze și italiene, cu un TAPĂ ALBĂ.

Acest lustruit conține abrazivi în scădere și oferă, de asemenea, o bună lubrifiere, astfel încât să poată funcționa mai mult, asigurându-se că abrazivii se pot descompune complet. Lucrul cu acest lac este plăcut, deoarece nu se usucă prea repede. Apoi, puteți elimina în siguranță defecte, cum ar fi micro-zgârieturi.

Specificatii tehnice:

  • Bazat pe apa
  • Potrivit pentru utilizarea cu lustruit DA, rotativ sau chiar manual
  • Potrivit pentru toate tipurile de finisaje de vopsea
  • Conține particule abrazive în scădere
  • Fără siliconi sau materiale de umplutură / filere
  • PAD: portocaliu sau alb
  • Tăiere: 5.0
  • Lucios: 7.0

 

3. Menzerna Final Polish  3000

Aici este un lac de finisare, îl folosim după ce a trecut 2500 și a fost conceput pentru a lăsa o strălucire profundă pe corpul tău.

Pentru mine, această lustruire, cunoscută sub referința PO85U, este într-un fel un pas esențial pentru finisare, dacă am făcut corecții mari. Permite să aducă mai multă lumină și să corecteze câteva defecte mici vizibile numai sub lumina soarelui și multe altele ... Dacă mai aveți câteva holograme mici, POLONIA este ceea ce aveți nevoie.

În plus, Menzerna Final Finsh SF3000 (PO85U) poate fi utilizat pentru instalarea protecției ceramice, care necesită o lustruire foarte fină, astfel încât ceramica să reziste perfect.

Îl puteți folosi cu un lustruit DUAL Action și, dacă este posibil, cu un PAD de finisare, ca un negru de la Lake Country.

  • PAD: negru (finisaj)
  • Tăiere: 3/10
  • Lucios: 9/10

 

4.Menzerna Super Finish 3500

Menzerna  Super Finish PO106FA a fost concepută pentru finisaje foarte ridicate, cu calitatea sa de 3500. Aceste abrazive sunt foarte fine și oferă un finisaj perfect! Menzerna susține că substanțele abrazive sunt cele mai mici și mai uniforme din lume, aceste particule au o margine ascuțită, care poate tăia straturi de ceramică limpede, precum și straturi mai convenționale. Acest lucru înseamnă că obțineți cea mai uimitoare strălucire și strălucire imaginabilă, în timp ce în continuare puteți elimina petele ușoare.

Menzerna Super Finish a fost dezvoltat pentru a corecta cele mai fine micro zgârieturi de suprafață în finisajele Maybach și Rolls Royce Phantom și alte acoperiri ceramice. Cu toate acestea, este adoptat pe scară largă ca noul standard în lustruirea finisajului.

Menzerna Super Finish 3500 vă va lăsa pictura cu o strălucire în oglindă!

Specificatii tehnice:

  • Decupare: 3/10
  • Lucios: 10/10
  • Bazat pe apa
  • PAD: negru (finisaj)
  • Potrivit pentru utilizare cu DA, rotativ sau manual
  • Potrivit pentru toate tipurile de finisaje de vopsea
  • Conține particule abrazive în scădere
  • Fără siliconi sau umpluturi

Manual:

  • Asigurați-vă că suprafața este curată, uscată și rece la atingere
  • Folosiți puțin QD sau un produs de curățare, cum ar fi Gyeon's PREP.
  • Folosiți un PAD de finisare
  • Lucrați la viteză medie (4-5 cu un DA, 2-3 cu un rotativ)
  • Finisajul poate fi verificat folosind Menzerna Control Cleaner pentru a elimina toate reziduurile.

 

Chemical Guys V LINE KIT GRAD OPTIC

Gama completă V Line Chemical Guys cu acest kit de lustruire.

Chemical Guys  a dezvoltat gama  V32-V34-V36-V38  cu scopul de a corecta lacurile dure de la producătorii germani.

Acest pachet conține cele 4 produse diferite din gama V. Acum puteți efectua o lustruire completă. Economisirea de timp este impresionantă. Nu se mai pune problema de a petrece ore în aceeași zonă care trebuie tratată. O singură trecere și gata.

De asemenea, funcționează excelent pe lacurile moi și intermediare.

 

 

Gyeon: pasta polish pentru ceramică

Producător de produse avansate de protecție și întreținere pe bază de cuarț sau ceramică, Gyeon oferă o gamă de lustruri perfect potrivite pentru gama sa.
Pasta Gyeon Quartz sunt produse, pentru mine la gradul și au fost testate temeinic pentru a satisface nevoile de entuziaști auto detalierea, lucrul cu ceramica de brand.

1.Gyeon - Compus Q2M

GYEON Q²M COMPOUND este un Compund puternic, care oferă o corecție excelentă foarte puternică, pentru cele mai marcate defecte. Oferă un nivel bun de finisare, precum și un nivel scăzut de praf. Într-adevăr, praful în timpul lustruirii este uneori destul de dezactivant și necesită să luați multe precauții.

Compusul Gyeon oferă un nivel ridicat de tăiere, cu formula sa pe bază de apă, acest compus Gyeon Q2M, conține abrazivi japonezi de înaltă calitate, într-o singură trecere

Instrucțiuni și sfaturi de utilizare:

  • Utilizarea unui PAD de tăiere
  • Lucrați cu un lustruit la alegere (rotativ, cu acțiune dublă sau rotație forțată orbitală).
  • Intindeți la viteză mică.
  • Lucrați până când este complet „rupt” la rpm mediu.
  • Ștergeți cu o cârpă din microfibră și PREP sau direct cu IPA

2.GYEON - Q²M Compound Plus

Gyeon Q²M Compusul Plus este , de asemenea , un compus puternic , dar chiar mai puternic decât versiunea de bază. Folosim această versiune, doar pe cele mai dure lacuri și pe care avem defecte foarte mari. Este foarte abraziv. 

Acest Gyeon Q²M Compound plus, trebuie utilizat numai cu un PAD de tăiere.

Instrucțiuni și sfaturi de utilizare:

  • Lucrați cu un lustruit la alegere (rotativ, cu acțiune dublă sau rotație forțată orbitală).
  • Intindeți la viteză mică.
  • Controlați temperatura vopselei atunci când lustruiți
  • Nu depășiți 10 kg de presiune.
  • Ștergeți cu IPA pentru a elimina produsul rămas și inspectați efectul.

3.Gyeon - Q2M Polish

Polonez Gyeon Q2M este un mediu polonez pentru a fi utilizat după utilizarea compusului, mai ales pe lac german.

De asemenea, îl puteți folosi direct pe lacuri calificate drept moi, dacă defectele nu sunt prea pronunțate. Aceste poloneze Gyeon Q²M sunt eficiente, lăsând un finisaj bun, fără holograme și o strălucire profundă.

Dacă aveți nevoie de un mic buff rapid, acest lucru poate merge bine, cu un PAD portocaliu sau un PAD alb.

Instrucțiuni și sfaturi de utilizare:

  • Lucrați cu un lustruitor orbital DUAL Action sau Roto de preferință (evitați rotativul)
  • Intindeți întotdeauna la viteză mică.
  • Lucrați până când lustruirea se rupe, micșorați treptat presiunea
  • Ștergeți cu o microfibră de lustruire și IPA sau PREP

4.Gyeon - Q2M Primer

Gyeon Q2M Primer este Pasta DE FINISARE a mărcii, pentru un finisaj ultra-ușor, îmbogățit cu SIO2 pentru a vă pregăti vopseaua pentru așezarea unei ceramice.

Acest  GYEON Q2M PRIMER vă permite o pregătire superbă a suprafeței pentru instalarea unei ceramice, este un lac de finisare foarte fin, pentru a fi utilizat cu un TABON NEGRU, dacă este posibil. Îl puteți folosi și cu un TAPĂ ALBĂ pe cele mai dure vopsele.

Obiectivul său principal este perfecționarea finisajului celor mai dificile vopsele de lucru, cum ar fi vopselele germane de la Porsche, Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen.

Aveți grijă, aici, după ce ați terminat permisul de lustruire, aveți grijă să folosiți o microfibră de șlefuire curată în stare perfectă. Nu se pune problema utilizării unui MF utilizat pentru unul dintre pașii anteriori de lustruire.

Instrucțiuni și sfaturi de utilizare:

  • Lucrați cu o mașină de lustruit la alegere.
  • Intindeți la viteză mică.
  • Lucrați până la scăderea completă la viteză medie.
  • Ștergeți cu o microfibră de bună calitate.
  • Dacă sunteți gata să acoperiți imediat după utilizare, ștergeți suprafața cu Q²M Prep cel puțin 15 minute după utilizarea Q² Primer.

 

Microfibre și IPA

Tocmai am văzut câteva lustruri cu care veți putea lucra pentru corectarea defectelor. Iată recomandările mele pentru microfibre și detergenți de mai jos.

Odată ce ați efectuat un PASS de lustruire, cu un PAD și POLISH dat, trebuie să ștergeți reziduurile de lustruire de pe caroserie, pentru a putea verifica rezultatul și defectele rămase.

Pentru aceasta, folosim un microfibra Buffing, precum și un produs, numit Cleaner sau IPA. Microfibra dvs. ar trebui să fie cât mai moale posibil pentru a nu crea alte micro zgârieturi.

De asemenea, vă recomand cu tărie să aveți o microfibră cu POLISH pentru a nu „contamina” suprafața pe care tocmai l-ați lustruit în faza de finisare, cu un polish abraziv și care se găsește, prin urmare, în microfibra care a șters poloneza. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu