Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 aprilie 2021

PTG: instrumentul esențial pentru măsurarea grosimii vopselei

 

PTG: instrumentul esențial pentru măsurarea grosimii vopselei

Întreținerea vehiculului dvs. necesită o lustruire pentru a elimina toate imperfecțiunile corpului. Acest pas este destul de delicat, deoarece trebuie să acordați o atenție specială să nu traversați lacul. Vorbim și despre păstrarea grosimii vopselei sau a capitelului lacului. Acesta este motivul pentru care profesioniștii în detaliere utilizează un dispozitiv de măsurare numit PTG (Paint Thickness Gauge) . Rolul său: de a măsura grosimea vopselei. De ce este atât de util acest tester? Cum să-l folosească?

Astăzi vă ofer o prezentare a acestui dispozitiv de măsurare a grosimii vopselei, care ar trebui să vă scutească de probleme la mașină atunci când corectați defectele. Acest lucru este, desigur, valabil și pentru toți cei care oferă serviciile lor de detaliere.

De ce să folosiți un PTG?

În timp, lacul și vopseaua de pe corp se deteriorează. Prin urmare, este necesar să îl corectați, prin lustruire. Dar utilizarea produselor poloneze, chiar și a unui lustruit, rămâne o treabă sensibilă.

La ieșirea din fabrică, vehiculul are o grosime de vopsea. Aceasta acoperă corpul, mai mult sau mai puțin în mod egal, în funcție de zonă (cum ar fi bara de protecție frontală, care are adesea o grosime mai mare decât cea a acoperișului): este noțiunea de grosime capitală.

Este posibil ca vehiculul dvs., mai ales când este second hand, să fi primit deja diferite straturi de lac sau vopsea sau să fi suferit uneori prea multă lustruire. Cu PTG, puteți vedea grosimea straturilor pe diferite zone ale corpului.

Acolo unde vopseaua este groasă, știi că poți face o treabă de lustruit. Pe de altă parte, dacă descoperiți că stratul de vopsea este foarte subțire, va trebui să fiți mai atenți.

De acolo, vor fi posibile diferite opțiuni în funcție de grosimea disponibilă, cum ar fi:

  • lustruire ușoară pentru a reduce defectele
  • incapacitatea de a efectua un WETSanding
  • posibilitatea de a corecta sau nu o zonă
  • trecerea prin cutia de vopsea.

Strapungerea lacului de protecție sau, mai rău, a stratului de culoare, este o deteriorare care este cel mai bine de evitat! Dacă vi se întâmplă acest lucru, atunci trecerea prin cabina de vopsea va fi singura soluție posibilă.

 

Cum funcționează PTG?

Testerul grosimii vopselei are un senzor. Pentru a face măsurătorile, pur și simplu așezați dispozitivul pe corp. Instantaneu, PTG măsoară distanța dintre panoul corpului sub vopsea . Această măsurare este exprimată în micrometri.
De exemplu: dacă dispozitivul afișează 4000 µm, grosimea vopselei este de 0,4 cm.

Vă sfătuiesc să aplicați dispozitivul în foarte multe puncte ale corpului sau chiar să faceți un plan pentru a vă aminti cele mai critice locuri ale mașinii dvs.

Mai jos, aici este o secțiune a ceea ce acoperă în general un corp. Elementele în gri (corp, susbastat și pretratament) grupează de fapt corpul însuși, acestea sunt elementele metalice. Prin urmare, înțelegeți perfect că defectele sunt corectate numai pe primele straturi (albastru și roșu), straturile „primer” și „e-coat” fiind doar substraturi de aderență.

Când utilizați testerul pentru grosimea vopselei?

  • Înainte de orice lucrare de lustruire , înainte de a corecta zgârieturile sau coaja de portocală.
  • Trebuie făcut înainte de a face o baghetă pe o dungă foarte adâncă.
  • Înainte de a utiliza produse abrazive puternice (compus, lustruit etc.)

Acest lucru este adesea uitat, dar o întrebare esențială de pus atunci când cumpărați o mașină uzată: cunoașterea istoriei lucrărilor de vopsire efectuate pe mașină vă poate oferi informații valoroase.

Care este grosimea corectă a unei vopsele?

Nu există o grosime definită a vopselei: depinde de vehicule, de producători, dar și de diferitele panouri ale mașinii dvs. Pentru a vă oferi o bază, grosimea maximă a vopselei este, în medie, de 120 µm.

Deoarece această măsurătoare este doar o medie, ar trebui să se concentreze pe măsurătorile specifice pentru masina ta . Acesta este motivul pentru care vă sfătuiesc să măsurați foarte atent vopseaua vehiculului dumneavoastră. Apoi veți ști ce puteți elimina înainte de a trece prin lacul de protecție.

Nu aveți încă PTG? Aceasta este o greșeală care trebuie rezolvată pentru a vă asigura că nu vă deteriorați mașina!

Prezentarea avantajelor și dezavantajelor unui PTG

✅Pentru

  • Identificarea zonelor sensibile și, prin urmare, face posibilă evitarea unei intervenții asupra acestei zone dacă grosimea nu este suficientă (lustruire intensivă sau chiar WetSanding
  • Furnizarea clientului cu o foaie de extras oferă o valoare adăugată reală serviciului dvs.
  • Vă permite să știți dacă puteți interveni sau nu asupra vehiculului
  • Vă permite să știți dacă vehiculul a fost revopsit sau nu

⛔ Împotriva

  • Luați puțin timp pentru a citi
  • Trebuie să efectuați calibrarea în mod regulat
  • Necesită unei imprimante să noteze declarația

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu