Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 martie 2023

Știința din spatele acoperirilor ceramice-Intrebari si raspunsuri

 

Știința din spatele acoperirilor ceramice


Acoperirile ceramice sunt un polimer lichid. Constă în principal dintr-o rășină (care oferă caracteristicile dure, hidrofobe și lucioase) și un solvent. Cel mai frecvent utilizată rășină într-o acoperire ceramică este dioxidul de siliciu (SiO2).

Dioxid de siliciu: SiO2 este o componentă principală utilizată în producerea sticlei. Prin urmare, acoperirile ceramice sunt cunoscute și sub numele de sticlă lichidă sau acoperire de sticlă.

Dioxidul de siliciu este topit și cumpărat într-o formă lichidă, care este apoi introdusă în solvent. Deci, atunci când cumpărați acoperire ceramică, obțineți o sticlă care este un amestec de dioxid de siliciu și solvent.

Scopul solventului: scopul solventului este de a se asigura că dioxidul de siliciu rămâne în stare lichidă. Fără o stare lichidă, nu ar fi posibilă aplicarea acoperirii pe mașină.

Cum să determinați ce acoperiri ceramice sunt mai bune?

Există diferiți factori pentru a ști care acoperire ceramică este mai bună atunci când acoperirea este făcută din dioxid de siliciu. Veți găsi multe tipuri diferite de produse de acoperire ceramică disponibile pe piață, motiv pentru care este dificil să găsiți cel mai bun produs ceramic pentru mașina dvs.

Desigur, calitatea ieșirii depinde de calitatea intrării. Prin urmare, calitatea acoperirii ceramice depinde de:

  • Volumul de SiO2 adică care este % de SiO2 din sticlă

  • Gradul de SiO2 utilizat: puritatea SiO2 determină calitatea

Acoperirile ceramice se bazează pe nanotehnologie. Toate produsele ceramice cu solvenți sunt realizate folosind nano module și particule (nano este mai mic ca dimensiune decât micro). Prin urmare, este cunoscut și ca nano-ceramică. Nanotehnologia a fost folosită în multe produse, ceramica fiind una.

intre 80% si 85%
Acoperiri ceramice DIY

Aceste produse sunt polimeri concentrați cu procente agresive de SiO2, între 80% și 85% . Ceramica cu pulverizare este acoperirea ideală pentru bricolaj. Spray-urile pe bază de solvenți infuzați cu SiO2 sunt ușor de utilizat, de pulverizat și șterge excesul.
Acoperire ceramică SiO2

Acoperirea ceramică SiO2 (dioxid de siliciu) este cea mai cunoscută și utilizată versiune a acoperirii ceramice . Atinge o duritate de până la 9H (cel mai mare rating verificabil) pe scara de duritate. Acoperirile cu SiO2 oferă în mod obișnuit o suprafață mai limpede și o culoare mai profundă/mai bogată decât alte acoperiri.
intre unu si cinci ani
Acoperirea cu SiO2 oferă protecție de lungă durată. Acoperirile sunt dure și alunecoase, păstrând vehiculul bun ani de zile după aplicare. Un strat poate rezista oriunde între unu și cinci ani , în funcție de aplicare.
Două straturi de acoperire ceramică
De obicei sunt necesare două straturi de acoperire ceramică plus un strat de strat superior . Acest număr de straturi este suficient pentru a scoate în evidență calitățile hidrofobe ale acoperirii ceramice. Folosind această procedură simplă, puteți ține la distanță petele de murdărie, particulele de praf și alte impurități.
Luciu: Acoperirile ceramice vin în diferite niveluri de luciu, de la mat la luciu ridicat . Luați în considerare aspectul pe care îl doriți pentru vehiculul sau suprafața dvs. Ușurință de aplicare: Unele acoperiri sunt mai ușor de aplicat decât altele. Căutați un strat ușor de utilizat și care să vină cu instrucțiuni clare.
1 micron până la 2 microni
Pentru a spune simplu, o acoperire ceramică (cunoscută și sub numele de nano-acoperiri, acoperiri de cuarț sau acoperiri cu silice) acționează ca un strat protector subțire care se află deasupra stratului transparent al vehiculului. Componenta principală este SiO2 sau dioxid de siliciu. Grosimea variază de la 1 micron până la 2 microni per strat aplicat .
Nexgen susține că are cea mai mare concentrație de SiO2 în orice spray ; la 13% , dublu față de mulți. Acest lucru ar trebui să însemne că luciul său de protecție chimic,lichid, va dura mai mult decât spray-ul ceramic tipic cu aplicație ușoară.

Este un strat ceramic 10H mai bun decât un strat ceramic 9H? Măsurând pe o scară a durității creionului, răspunsul ar fi DA! 10H este cu siguranță mai greu decât 9H . Testul de duritate al creionului este doar unul dintre numeroasele teste diferite care evaluează performanța acoperirii ceramice.
【Hidrofob și lucios ridicat】: Acoperirea ceramică 10H este o barieră super durabilă pentru a proteja vopseaua de murdărie și contaminanți lipiți , cu perle de apă remarcabile care fac apa aproape să sară de pe suprafață.
Acoperiri ceramice pe bază de SiC
Acoperirile ceramice pe bază de SiC durează cel mai mult și au o serie de avantaje față de alte tipuri de acoperire, inclusiv duritate îmbunătățită, rezistență la abraziune și rezistență la temperaturi înalte. De asemenea, oferă o apărare fantastică împotriva substanțelor chimice, a petelor de apă și a razelor UV.
Cât durează acoperirile ceramice? Acoperirile ceramice sunt extrem de durabile și pot dura de la câteva luni la câțiva ani. Acoperirile ceramice de calitate profesională pretind că durează până la 5-7 ani .
Aplicați excesiv de acoperire ceramică

Ceramica excesivă poate da mașinii dumneavoastră un aspect gras în loc de unul elegant și strălucitor . Acoperirea excesivă vă poate deteriora și vehiculul. Adăugarea prea multă ceramică poate duce la întărirea necorespunzătoare a stratului.
Protecție cu garanție pe viață

Pachetul Gold este format din 4 straturi de Ceramic Pro 9H aplicate pe vopseaua vehiculului, oferind protecție permanentă cu o garanție pe viață. Un strat suplimentar de protecție este adăugat zonelor expuse, inclusiv parbrizul și roțile. Un pachet Ceramic Pro Gold este un proces de 4—7 ore.
Prin definiție, o acoperire ceramică 9H este una foarte concentrată, compusă în principal din dioxid de siliciu sau SiO2 . Utilizează nano-tehnologia pentru a umple crăpăturile sau imperfecțiunile minuscule dintr-o suprafață poroasă, apoi se întărește pentru a forma un scut plat de protecție
Carbură de siliciu (SiC)

Este unul dintre cele mai ușoare, mai dure și mai puternice materiale ceramice tehnice și are o conductivitate termică excepțională, rezistență chimică și dilatare termică scăzută.
Există doar două tipuri de acoperiri ceramice, aveți acoperiri ceramice de grad profesional și apoi acoperiri ceramice de grad consumator. Acoperirile ceramice Pro sunt groase, ca super-clei și includ adesea mai mulți pași pentru a le întări într-un strat gros și dur, aceste acoperiri ceramice oferă cea mai bună durabilitate și aspect.
ARCUS PRO 12H este un produs al experienței îndelungate a CHOOSE NanoTech în acoperirea industrială a semiconductoarelor . Respectă criteriile de testare industrială. Conține o structură cu matrice moleculară ceramică cubică care oferă o rezistență excelentă la zgârieturi și substanțe chimice.
Cât durează acoperirea ceramică? În cea mai mare parte, acoperirile ceramice durează între doi și cinci ani . În unele cazuri, pot dura până la un deceniu, dar acest lucru este destul de rar. Cu toate acestea, există mulți factori care afectează durata de viață a acestora și vă pot obliga să îl înlocuiți pe al dvs. mai devreme decât v-ați aștepta.
Specificații vopsea ceramică
50 ml
Grosimea stratului de acoperire700-1000 nm
Duritate9h Creion
Hidrofugență105° @20mL, acrilic
Oleaginoasă84° @20mL, acrilic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu