Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 martie 2023

Cum să amorsați un tampon de spumă atunci când utilizați un polizor DA

 Iată 3 moduri de a aplica produsul pe tampon.


1. Amorsarea tamponului apoi adăugarea produsului pentru a lucra cu

Amorsarea unui tampon curat și uscat este considerată cea mai bună abordare pentru utilizarea unui polizor DA, deoarece asigură că 100% suprafața de lucru a tamponului este umedă cu produs și funcționează la eficiență maximă atunci când porniți polizorul. Am aflat inițial despre această tehnică de la prietenul meu Kevin Brown.

Amorsarea tamponului asigură, de asemenea, că nu aveți nicio porțiune uscată a tamponului care lucrează peste vopsea nelubrifiată. Acest lucru nu este într-adevăr un risc, deoarece, din moment ce abia începi, vei elimina defectele mult mai grave decât ar fi cauzate de orice porțiune a tamponului care este uscată și se rotește împotriva vopselei.

În plus, după doar câteva treceri, produsul pe care îl aplicați în anumite zone ale feței tamponului va migra pe toată suprafața tamponului și va face acest lucru destul de repede când sunteți la setările de viteză mai mare.



Amorsarea tamponului - Pentru tampoane curate și uscate
Începeți cu un tampon curat și uscat și adăugați un produs proaspăt care să fie întins pe fața tamponului. Folosind degetul, întindeți produsul peste tampon și apoi cu degetul introduceți-l în porii tamponului. Nu saturați tamponul, utilizați doar suficient produs pentru a vă asigura că 100% din suprafața de lucru a tamponului are acoperire de produs.






Lucrați produsul în jurul feței tamponului și în pori.





Orice extra, luați și aplicați pe marginea exterioară până când 100% din suprafața de lucru a tamponului este amorsată cu produs.




Opțional, puteți amorsa și marginea exterioară. Acest lucru vă ajută dacă lustruiți în jurul curbelor convexe sau în jurul panourilor cu care marginea plăcii de lustruire poate intra în contact, cum ar fi spoilere, carcase oglinzi laterale, panouri curbate etc. Grunduit și gata pentru a adăuga „Produs de lucru”






.







Adăugarea „Produsului de lucru” la tamponul amorsat
Unii oameni vor recomanda 3 până la 4 picături de produs de mărimea unui bob de mazăre ca fiind cantitatea adecvată de produs de utilizat și acest lucru poate fi corect pentru produsele concentrate sau pentru secțiuni mici de lucru și dacă urmați acest sfat asigurați-vă că nu lubrifiază insuficient suprafața prelucrată.

Picături de produs de mărimea unui bob de mazăre






Pentru unele produse și condiții de vopsea, este posibil să doriți mai mult produs pe suprafață care să funcționeze pentru dvs. Iată un exemplu de picături de produs cu dimensiunea de dime.

Picături de produs cu dimensiunea de cenți






Cât de mult produs să folosiți după amorsare

Ample
Doriți o cantitate SUPLIMENTĂ de produs la prima începere, deoarece tamponul este uscat și o parte din produs se va infiltra în tampon, lăsând mai puțin pe suprafață pentru a LUBRICA și ABRAZA vopsea

Reduceți cantitatea de produs DUPĂ ce tamponul este spart...
După ce tamponul este spart cu produsul, curățați tamponul după fiecare trecere a secțiunii și atunci când aplicați produs proaspăt puteți reduce cantitatea de produs pe care o aveți se aplică de fapt pe fața tamponului.


Prea puțin
Subutilizare a produsuluiprodusul reduce lubrifierea și va face mai dificilă rotirea eficientă a plăcuței.

Prea mult produs
Folosind prea mult produs va hiper-lubrifia sau supra-unge tamponul și va interfera cu capacitatea abrazivelor de a abrazi vopseaua.


Rețineți că doriți suficient produs la suprafață, astfel încât să aveți,

  • Abrazivi lucrează pentru tine.

  • peliculă lubrifiantă între vopsea și tampon.

Adesea, dacă nu aveți suficient produs cu care să lucrați, veți ajunge să lustruiți un luciu uscat. Atunci când pierdeți lubrifierea, frecarea crește și acest lucru poate duce la micro-marting sau aburare.



2. Aplicarea unui model circular al


beneficiilor produsului unui model circular
Pe măsură ce lucrați în jurul mașinii, veți constata că produsul dvs. va migra de unul singur către centru . Acest lucru poate duce la saturarea plăcuței care începe din centrul plăcuței, unde este generată cea mai mare parte a căldurii.

Acest lucru poate cauza probleme deoarece spuma umedă va menține căldura mai bine decât spuma uscată și, în timp, aceasta poate accelera delaminarea dintre materialul cu cârlig și buclă și fie spuma suportului, fie materialul de suport de pe placa de suport.

Știind asta... Nu ajut problema folosind un model X, deoarece folosirea unui model X înseamnă a pune produsul pe mijlocul feței tamponului.

Dacă plasați cantități de produs de mărimea unui bob de mazăre sau de un ban pe fața tamponului, atunci este, de asemenea, o idee bună să evitați plasarea produsului direct în centrul tamponului.

Model cerc pe un tampon curat uscat și apoi lucrat pentru o trecere de secțiune
 


După ce ați lucrat cercul de produs peste o secțiune, puteți vedea cum se întinde produsul pe întreaga suprafață a tamponului fără a fi nevoie să-l întindeți cu degetul. Tamponul este acum amorsat în mod egal cu produs rezidual.


Reduceți consumul de produs după trecerea primei secțiuni
În acest moment, puteți să vă curățați tamponul sau să adăugați produs proaspăt, iar atunci când adăugați produs proaspăt puteți ajusta cât de mult produs aplicați.

În acest exemplu am folosit o jumătate de cerc de produs deoarece 100% din suprafața tamponului este acum amorsată din produsul aplicat și lucrat anterior.
 




3. Aplicarea unui model X de produs
Aplicarea produsului pe fața tamponului de lustruit folosind un model X este o modalitate rapidă și simplă de a scoate produsul din sticlă și pe tampon într-un mod măsurat care este ușor de predat altele și o metodă care este ușor de duplicat iar și iar.

X-Pattern pe un tampon curat uscat și apoi a lucrat pentru o trecere de secțiune
 


Reduceți produsul după prima trecere a secțiunii
După ce a făcut o trecere minuțioasă a secțiunii. Tamponul este acum amorsat în mod egal cu produs rezidual. În acest moment, puteți să vă curățați tamponul sau să adăugați produs proaspăt, iar atunci când adăugați produs proaspăt puteți ajusta cât de mult produs aplicați. În acest exemplu, am folosit jumătate de model X sau o singură bandă de produs, deoarece tamponul este deja amorsat.

 




Tehnica de lustruire umedă

Mențineți o peliculă umedă pe suprafață
Cheia este să aveți suficient produs pe suprafață în timp ce lucrați o secțiune pentru a avea o peliculă umedă de produs pe care să o puteți vedea pe suprafața din spatele polizorului în timp ce mutați polizorul. pictura.





Opțiuni

Pad Conditioners
O altă opțiune este să folosiți un produs numit Pad Conditioner pentru a lubrifia și a condiționa suprafața unui tampon uscat. Acest lucru va îmbunătăți ciclul de lustruire și va oferi protecție suprafeței vopselei pentru a ajuta la prevenirea micro-marării în timpul ruperii inițiale a unui tampon uscat. Acest lucru va face, de asemenea, plăcuțele de tăiere, care sunt de obicei foarte rigide și agresive atunci când sunt uscate, mai flexibile pentru a se conforma contururilor panourilor caroseriei.

Când începeți să lustruiți mașina și învățați să utilizați un polizor DA, este obișnuit să aveți întrebări despre rezultatele dvs., iar rezultatele sunt direct legate de tehnica dvs.

Iată o listă cu cele mai frecvente probleme,

1. Încercarea de a lucra o zonă prea mare la un moment dat.

2. Deplasarea polizorului prea repede peste suprafață.

3. Utilizarea setărilor de viteză prea scăzută pentru a elimina vârtejele.

4. Folosind prea puțină presiune în jos pe capul polizorului.

5. Folosind prea multă presiune în jos pe capul polizorului, astfel încât tamponul să nu se mai rotească.

6. Nu țineți dispozitivul de lustruit într-un mod care să mențină tamponul plat în timp ce lucrați compusul sau lustruirea.

7. Folosind prea mult produs sau folosiți prea puțin produs.

8. Nu curățați tamponul suficient de des.
Iată o listă a soluțiilor în ordinea potrivirii,

1. Încercarea de a lucra o zonă prea mare la un moment dat.
Reduceți dimensiunea zonei de lucru. Nu poți aborda o zonă mare deodată. Dimensiunea medie a suprafeței de lucru ar trebui să fie de aproximativ 20" pe 20". Cele mai multe recomandări generice spun să lucrați o zonă de 2' pe 2', dar pentru pasul de corectare, aceasta este prea mare. Trebuie să faceți câteva experimente, (numite punct de testare), pentru a afla cât de ușor sau cât de greu ies defectele din sistemul de vopsea al mașinii dvs. și apoi să vă ajustați zona de lucru la rezultatele punctului de testare. Cu cât vopseaua este mai dură, cu atât suprafața pe care doriți să o lucrați este mai mică.


2. Deplasarea polizorului prea repede peste suprafață.
Pentru a îndepărta defectele din vopsea, doriți să utilizați ceea ce numim o viteză lentă a brațuluiEste ușor și de fapt firesc pentru majoritatea oamenilor nou în lustruirea mașinii să mute rapid aparatul de lustruit peste vopsea, dar aceasta este tehnica greșită. Unul dintre motivele pentru care cred că oamenii mișcă șlefuitorul prea repede peste vopsea este că aud sunetul motorului care se învârte rapid și acest lucru are un efect psihologic care îi determină să potrivească mișcarea brațului cu viteza percepută a motorului lustruitorului.

Un alt motiv pentru care oamenii mută lustruitorul prea repede peste vopsea este pentru că ei gândesc astfel:

„Dacă mut lustruitorul repede, voi termina mai repede”.

Dar nu funcționează așa. Ori de câte ori încercați să îndepărtați vârtejele, zgârieturile, petele de apă sau oxidarea folosind un polizor DA, trebuie să mutați încet polizorul peste vopsea.



3. Utilizarea setărilor de viteză prea scăzută pentru a elimina vârtejele.
La început, mulți oameni se tem să ardă sau să-și învârtească vopseaua, așa că iau calea sigură de a rula polizorul la o viteză prea mică, dar acest lucru nu va funcționa. Acțiunea șlefuitorului este deja blândă , aveți nevoie de viteza și în special de tamponul care oscilează și se rotește peste vopsea precum și de combinația de timp, (viteză lentă a brațului), împreună cu abrazivi, agresivitatea tamponului și presiunea în jos. pentru a elimina particulele mici de vopsea, astfel încât să eliminați defectele de sub suprafață, cum ar fi vârtejuri sau zgârieturi.

Îndepărtarea defectelor de sub suprafață este un proces de nivelare în care aveți nevoie de abrazivi pentru a scoate mici mușcături din vopsea și pentru a face ca abrazivii să ia aceste mici mușcături cu o unealtă care utilizează un ansamblu de rulment cu ax flotant, trebuie să funcționeze toți factorii de mai sus . pentru tine, inclusiv o setare de viteză mare.



4. Folosind prea puțină presiune în jos pe capul polizorului.
Din același motiv ca cel menționat la #3, oamenii sunt speriați, sau poate un cuvânt mai bun este teamă, să aplice o presiune prea mare în jos pe polizor și rezultatul unei presiuni prea mici este că vopseaua nu este îndepărtată, astfel că nu vor fi îndepărtate vârtejuri.



5. Folosind prea multă presiune în jos pe capul polizorului, astfel încât tamponul să nu se mai rotească.
Dacă apăsați prea tare, veți încetini mișcarea de rotație a tamponului și abrazivii nu vor fi lucrați eficient împotriva vopselei. Trebuie să aplicați o presiune fermă pentru a cupla materialele abrazive împotriva vopselei, dar nu atât de mult încât tamponul abia se rotește. Aici este o idee bună să utilizați un marker negru permanent pentru a face un semn pe spatele plăcii de suport, astfel încât ochii să poată vedea cu ușurință dacă tamponul se rotește sau nu și acest lucru vă va ajuta să reglați presiunea în jos în consecință.

Tehnica corectă înseamnă găsirea unui echilibru între aplicarea unei presiuni în jos suficientă pentru a elimina defectele, dar nu prea multă presiune în jos pentru a opri mișcarea de rotație a plăcuței.

Acest echilibru este afectat de o mulțime de factori, cum ar fi lubrifierea produsului pe care îl utilizați, unii compuși și produse de lustruire oferă mai multă lubrifiere decât altele și acest lucru facilitează menținerea rotației plăcuțelor sub presiune.

Un alt factor care poate afecta rotația pad-ului sunt liniile ridicate ale corpului, marginile și suprafețele curbate, deoarece de fiecare dată când aveți o presiune neuniformă pe doar o parte a feței pad-ului, aceasta poate încetini sau opri rotația pad-ului. Aici intervine experiența și experiența vine din timpul petrecut în spatele șlefuitorului.



6. Nu țineți dispozitivul de lustruit într-un mod care să mențină tamponul plat în timp ce lucrați compusul sau lustruirea.
Aplicarea presiunii în așa fel încât să exercite o presiune prea mare pe o margine a plăcuței va face ca aceasta să se oprească și, astfel, va scădea capacitatea de abraziune.



7. Folosind prea mult produs sau folosiți prea puțin produs.
Prea mult produs hiper-lubrifiază suprafața și rezultatul este că abrazivii nu vor mușca efectiv vopseaua, ci vor tinde să treacă peste suprafață. Utilizarea excesivă a produsului va accelera, de asemenea, saturația tamponului și va crește potențialul de a arunca stropii pe panourile adiacente.

Prea puțin produs înseamnă prea puțină lubrifiere și acest lucru poate interfera cu rotația plăcuțelor.

Din nou, trebuie să existe un echilibru între prea mult produs și prea puțin produs, iar găsirea acestui echilibru vine din citirea unor articole ca acesta, vizionarea videoclipurilor cel mai important, ieșirea în garaj și plasarea timpului în spatele polizorului și pe măsură ce ești. lustruirea cu produse specifice și combinații de plăcuțe, acordați atenție rotației plăcuțelor.



8. Nu curățați tamponul suficient de des.
Majoritatea oamenilor pur și simplu nu își curăță tamponul suficient de des pentru a maximiza eficacitatea polisherului lor DA. De fiecare dată când slefuiești vopseaua, se acumulează două lucruri pe suprafața tamponului tău de lustruit,
  • Vopsea îndepărtată

  • Produs cheltuit

Pe măsură ce aceste lucruri se acumulează pe fața tamponului, devin gumosi și acest lucru are un efect negativ asupra rotării tamponului și face ca ștergerea reziduurilor rămase de pe vopsea să fie mai dificilă. Pentru a menține o bună rotație a tamponului, doriți să vă curățați des și să ștergeți întotdeauna orice reziduu de produs rămas de pe vopsea după ce lucrați o secțiune. Nu adăugați niciodată produse proaspete în tampon și lucrați o secțiune care are încă reziduuri de produs pe ea.

Iată o tehnică înrudită de amorsare a marginilor unui tampon pe un tampon rotativ atunci când se lucrează la margini sau se șlefuiește zonele curbe.

Acest lucru ESTE important pentru că amorsarea marginilor, așa cum vedeți în imaginile de mai jos, LUBRIFICĂ și marginile și acest lucru vă împiedică să ardeți sau să răsuciți vopseaua.


Iată un mic sfat, oricând lustruiți lângă un panou adiacent și este posibil să treceți marginea verticală sau laterală a tamponului în vopsea, să o lubrifiați lucrând o parte din produsul pe care îl utilizați pe fața suprafeței. tamponați pe și în spumă. Acest lucru va ajuta să nu generăm prea multă căldură și să ardă vopseaua și, de asemenea, în cazul acestor panouri inferioare, mă va ajuta să îndepărtez unele dintre semnele de șlefuire de pe secțiunea înclinată.










Este această mică secțiune lungă și subțire pe care încerc să o îmbunătățesc și să o protejez.



Ridicați doar o porțiune din mărgele de produs folosind tehnica 10 @ 10 și apoi lucrați-o peste o porțiune a acestui panou.













Rețineți ochelarii de siguranță... nu vreau stropi în ochii mei...



După ce am îndepărtat semnele de șlefuire din partea din față a acelui panou, mi-am luat mărgele și am abordat partea din spate...





Preferința mea personală nu este mâner, dacă există un mâner, îmi place de fapt un mâner Stick, deoarece pot fi rapid și ușor. îndepărtați-l sau mutați-l dintr-o parte în alta, în funcție de modul în care funcționează cel mai bine pentru panou.





Mult mai bine...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu