Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 martie 2023

Ce este o acoperire ceramică? Știința din spatele acoperirilor ceramice este explicată!

 

Ce este o acoperire ceramică? Știința din spatele acoperirilor ceramice este explicată!

Acoperiri ceramice – cel mai discutat produs în lumea Detailing astăzi. Dar ce este exact un strat ceramic și cum funcționează? Această postare va acoperi adevărata știință din spatele funcționării unei acoperiri nano-ceramice

Ce este un strat ceramic?

Acoperirile ceramice, cunoscute și sub numele de acoperiri nano, acoperiri de sticlă și acoperiri de cuarț, sunt acoperiri semi-permanente aplicate pe diferite suprafețe pentru a le proteja împotriva daunelor mediului și pentru a le face mai ușor de curățat și întreținut. Diferite variante ale acestor nano acoperiri sunt utilizate în diferite industrii, cum ar fi auto, textile, maritime, echipamente grele, construcții și multe altele.

Acoperirea ceramică pentru mașină este un strat de sacrificiu care este aplicat pe vopseaua exterioară a mașinii (și alte suprafețe) pentru a o proteja de resturile de mediu, razele UV, murdărie și mici vârtejuri și zgârieturi.

Știința din spatele acoperirilor ceramice

Acoperirile ceramice sunt un polimer lichid. Constă în principal dintr-o rășină (care oferă caracteristicile dure, hidrofobe și lucioase) și un solvent. Cel mai frecvent utilizată rășină într-o acoperire ceramică este dioxidul de siliciu (SiO2).

Dioxid de siliciu: SiO2 este o componentă principală utilizată în producerea sticlei. Prin urmare, acoperirile ceramice sunt cunoscute și sub numele de sticlă lichidă sau acoperire de sticlă.

Dioxidul de siliciu este topit și cumpărat într-o formă lichidă, care este apoi introdusă în solvent. Deci, atunci când cumpărați acoperire ceramică, obțineți o sticlă care este un amestec de dioxid de siliciu și solvent.

Scopul solventului: scopul solventului este de a se asigura că dioxidul de siliciu rămâne în stare lichidă. Fără o stare lichidă, nu ar fi posibilă aplicarea acoperirii pe mașină.

Cum să determinați ce acoperiri ceramice sunt mai bune?

Există diferiți factori pentru a ști care acoperire ceramică este mai bună atunci când acoperirea este făcută din dioxid de siliciu. Veți găsi multe tipuri diferite de produse de acoperire ceramică disponibile pe piață, motiv pentru care este dificil să găsiți cel mai bun produs ceramic pentru mașina dvs.

Desigur, calitatea ieșirii depinde de calitatea intrării. Prin urmare, calitatea acoperirii ceramice depinde de:

  • Volumul de SiO2 adică care este % de SiO2 din sticlă

  • Gradul de SiO2 utilizat: puritatea SiO2 determină calitatea

De ce se mai numește și Nano Coating – Procesul de cristalizare

Acoperirile ceramice se bazează pe nanotehnologie. Toate produsele ceramice cu solvenți sunt realizate folosind nano module și particule (nano este mai mic ca dimensiune decât micro). Prin urmare, este cunoscut și ca nano-ceramică. Nanotehnologia a fost folosită în multe produse, ceramica fiind una.

Urmăriți acest videoclip pentru a afla pe scurt despre ce este vorba despre acoperirea ceramică și cum nanotehnologia joacă un rol vital în aceasta.
 

Tehnologia nano este utilizată într-un scop foarte specific în acoperirile ceramice. Vopseaua mașinii are micro pori. Când acoperirile ceramice pe bază de nano sunt aplicate pe suprafață, nanoparticulele intră în interiorul acestor pori. Pe măsură ce solventul, care menține SiO2 în stare lichidă se evaporă, sticla lichidă începe să se întărească. Acest proces se numește cristalizare.

Astfel, după un timp, acoperirea ceramică creează acest strat de sticlă pe stratul transparent al vehiculului. Deoarece se blochează mecanic (nu chimic) cu stratul transparent, oferă protecție semipermanentă, rezistență chimică de la 2-12 pH și hidrofobicitate, care este de fapt un rezultat al acoperirii bazate pe nanotehnologie.

 

Ce face acoperirea ceramică?

Acoperirea ceramică este un strat de protecție suplimentar pentru exteriorul mașinii tale și ajută la aspectul nou-nouț cu întreținere minimă. Știința din spatele acoperirii este nanotehnologia și, datorită acesteia, vă face vehiculul mai rezistent și mai ușor de curățat. Iată câteva alte beneficii pe care le oferă acoperirea:

  • Protecție împotriva daunelor UV

  • Protecție împotriva petelor chimice și gravare

  • Luciu îmbunătățit

  • Protecție pe termen lung a vopselei pentru mașina dvs

  • Hidrofobicitate, adică hidrofugă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu