Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 martie 2023

Elementele de bază ale acoperirii ceramice: protejarea suprafețelor mașinii dvs

 

Elementele de bază ale acoperirii ceramice: protejarea suprafețelor mașinii dvs


Prezentare generală

Un înveliș ceramic la scară nanometrică este un înveliș polimeric transparent care oferă un strat de oxid de înaltă performanță suprafețelor auto. Acoperirea creează o legătură inseparabilă la nivel molecular, protejând vopseaua, metalele și aliajele împotriva oxidării, razelor UV, căldurii severe, zgârieturilor, gravării chimice, coroziunii și contaminării mediului.

După tratament, suprafețele mașinilor devin hidrofobe, făcându-le hidrofuge și mult mai ușor de curățat. Spre deosebire de ceară și etanșanți, stratul ceramic nu poate fi spălat odată aplicat. Mai jos este o ilustrare a reacției atunci când o suprafață protejată intră în contact cu lichidul.

Acoperirile ceramice vin în multe forme, inclusiv spray-uri termice, lubrifianți cu peliculă uscată și substanțe chimice umede, printre alte tipuri. Ingredientul principal al acoperirilor ceramice este dioxidul de siliciu (SiO2), care este măsurat în procente. Cu cât procentul de SiO2 este mai mare, cu atât stratul devine mai puternic și mai durabil. Important este că acoperirile la scară nanometrică sunt măsurate și cu o grosime cuprinsă între 1 -30 microni metri (μ) (numite și micrometri (μm)). Micronii sau micrometrii sunt unități de măsură folosite pentru a măsura diametrul sau grosimea obiectelor foarte mici.

Caracteristicile cheie ale acoperirilor ceramice

  • Respinge apa, murdăria și murdăria rutieră . Acest efect facilitează curățarea și îndepărtarea contaminanților precum murdăria, praful de frână și murdăria de pe drum.

  • Protectie la zgarieturi . Suprafețele sunt rezistente la uzură.

  • Protejează de elemente. Aceste elemente includ razele UV dăunătoare, oxidarea, acizii insectelor, coroziunea și contaminanții.

  • Rezistă pete și gravare chimică. Această caracteristică ajută la prevenirea decolorării de la uleiuri, poluanți și alte impurități din mediu.

  • Îmbunătățește claritatea suprafeței. Acest efect mărește profunzimea culorii, lăsând vopseaua cu un finisaj neted și alunecos.

Alegerea acoperirii ceramice potrivite

Specialiştii în marketing au preluat controlul asupra tehnologiei, iar regulile de denumire sunt unice. Glide Coat, Swirl Killer și Diamond Coat sunt doar câteva dintre conotațiile deosebite. Nu vă lăsați păcăliți de condițiile de comercializare.

Pasionații de mașini au decizii grele de luat atunci când aleg să își protejeze suprafețele vehiculelor cu un strat ceramic. Mergi cu un spray-on de calitate, booster ceramic sau poate un strat hibrid? Sau predai toată treaba unui instalator profesionist?

Acoperirile ceramice de calitate provin din materiale radiculare superioare cu metode și formulări unice de aplicare. Indiferent de aplicație, acoperirile ceramice ar trebui să includă următoarele:

  • Polimerii sunt forța de lipire a materialelor poroase precum vopseaua de fabrică și stratul transparent.

  • Cuarțul lichid conține dioxid de siliciu sau SIO2, care este ingredientul de întărire. În cuarț se află diferite niveluri ale SIO2, variind de la 5 la 97%.

  • Companiile de calitate și tehnologiile lor respective au progresat la combinații mai complexe de grupuri de molecule de siliciu. Unul dintre grupuri este dioxid de siliciu (SiO2), nitrură de siliciu (Si3N4 9) și carbură de siliciu (SiC). Aceste substanțe chimice adăugate măresc semnificativ duritatea și durabilitatea acoperirii.

  • Companiile de tehnologie ceramică de top nu efectuează niciodată inginerie inversă a produselor, așa că alegerea calității este esențială.

Indiferent de numele sau prețul acoperirii, alegerea unui produs sau serviciu de calitate este esențială mai presus de orice. Acoperirile ceramice sau nanoparticule sunt caracterizate ca; Bricolaj și grad de instalator profesional. 

Dacă ești convins, fă-o singur, caută concentrate mari ale moleculei de SiO2. Spray-urile ceramice și kiturile de acoperire sunt disponibile cu ușurință, cu concentrate de SiO2 ridicate între 70% și 85%. Detalierii și instalatorii profesioniști folosesc concentrate de siliciu SiO2 și hibrizi atingând 93% până la 97%.

Acoperiri ceramice DIY

Puteți utiliza anumite tipuri sau grade de tehnologii de acoperire ceramică pe vopsea, roți și etriere de frână. De regulă, cu cât un produs este infuzat mai mult cu SiO2, cu cât un strat se va întări mai puternic, cu atât mai durabil și mai permanent etanșantul. Sprayurile de acoperire DIY Nano-Ceramic sunt în partea de sus a mormanei. Acești produse sunt polimeri concentrați cu procente agresive de SiO2, între 80% și 85%.

  • Ceramica cu pulverizare este acoperirea ideală pentru bricolaj. Spray-urile pe bază de solvenți infuzați cu SiO2 sunt ușor de utilizat, de pulverizat și șterge excesul. De asemenea, puteți utiliza aceste produse ca booster ceramic după aplicarea stratului inițial. În plus, acoperirile cu pulverizare au o durată de viață de aproximativ 6 până la 8 luni.

  • Seturile de acoperire ceramică vin cu tot ce este necesar pentru a proteja suprafețele mașinii tale. În funcție de concentrația de SiO2 și de calitatea kit-ului, acoperirile nano-ceramice pot avea o durată de viață de 2 până la 5 ani.

Curățarea și pregătirea suprafețelor vehiculului dvs. pentru ceramică este cel mai solicitant pas și consumator de timp. În general, timpul de pregătire pentru o acoperire ceramică profesională este de aproximativ 3 până la 12 ore, în funcție de suprafața vizată, de dimensiunea vehiculului, printre alți factori. Acest interval de timp exclude aplicarea acoperirii ceramice. 

Orice zonă care nu este curățată și pregătită temeinic; acoperirile ceramice nu se vor lega! Important, dacă vă gândiți la acoperiri hibride, aveți grijă la produsele care includ ceară sintetică spray și molecule ceramice; nu funcționează așa cum este anunțat.

Acoperiri ceramice de calitate profesională

Există atât de multe produse scumpe, individualizate incluse în oferta de servicii a unui profesionist; este imposibil de plasat un număr pentru acești factori. Ca oricare altul, industria auto acordă o primă pe calificare și profesionalism. Și cu asta vin și clienți mulțumiți.

Când examinați cele mai bune servicii de instalare ceramică, concentrați-vă pe pricepere și calitate. Fiecare estimare online și câteva apeluri telefonice bine plasate stabilesc serviciul unui profesionist între 500,00 USD și 2000,00 USD. O aproximare pentru servicii permite de obicei o perioadă semnificativă de timp pentru procesul de curățare și pregătire, inclusiv corectarea vopselei, dacă este necesar.

Mai multe companii au urcat deasupra concurenților lor cu o știință unică și un mix puternic de produse, oferindu-le roluri de lider. Începeți căutarea de calitate cu companii aflate în cea mai bună poziție pentru a oferi un serviciu superior .

Protejarea roților și etrierelor

Nano-acoperirile au remodelat o industrie auto obișnuită într-un sortiment interesant de produse și companii diverse. Tehnologiile de acoperire ceramică i-au transformat pe proprietarii de automobile în entuziaști mândri.

Roțile și etrierele de frână joacă un rol puternic în stilul mașinii tale. În multe situații, un set de roți la modă face cazul pentru a cumpăra sau a-ți îmbunătăți aspectul. Nu lăsați un set de roți inestetice, ruginite și cu sâmburi să vă strice aspectul mașinii. Păstrați roțile premium protejate cu cea mai recentă tehnologie de protecție.

Roțile, rotoarele și etrierele de frână sunt întotdeauna vulnerabile la deteriorare, deoarece se află în partea cea mai de jos a vehiculului dvs., ceea ce le face o țintă principală pentru resturile de drum. De asemenea, praful de frână este notoriu enervant și va distruge rapid orice aspect elegant al automobilului tău. Praful de frână conține particule de fier create de șlefuirea plăcuțelor de pe rotoare - aceste particule metalice se leagă de etriere și roți, ducând la daune grave.

De asemenea, dacă locuiești în statele nordice, sarea rutieră este o durere de cap majoră pentru orice parte a vehiculului tău. Roțile și funcționarea lor interioară, cum ar fi rotoarele și etrierele, sunt o provocare de păstrat curat. Tehnicile de spălare și substanțele chimice utilizate pentru curățarea caroseriei sau a interiorului nu vor funcționa pe roți. Roțile au forme unice care ascund murdăria și contaminanții care se pot lega de suprafață. Dacă aceste resturi nu sunt curățate și protejate, sâmburele și rugina sunt inevitabile.

Un strat ceramic de calitate face curățarea roților și a suprafețelor etrierului mult mai ușor de întreținut. În timp, protecția ceramică economisește bani și prelungește durata de viață a roților tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu