Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 august 2021

Reparați scaunele auto din piele

 

Reparați scaunele auto din piele

De-a lungul anilor și deceniilor, utilizarea și uzura scaunelor din piele duce la  abraziunea stratului de vopsea  sau chiar la  rupturi și fisuri pentru a completa găurile  din piele. Nu este chiar frumos, dar este chiar posibil să reparați așa ceva? Răspunsul la asta este: da, poți. Cu mijloace precum lipici pentru piele, piele lichidă și odorizant de culoare piele  , crăpăturile pot fi reparate,  iar scaunele pot deveni atractive din nou.

Reparați scaunele din piele dintr-o privire:

De ce am nevoie pentru a repara scaunele din piele?

În pregătire înainte de reparație aveți nevoie de un  produs de curățat pentru piele , o perie din piele , o cârpă din microfibră și un degresant. Pentru degresare puteți utiliza fie izopropanol, fie benzină pentru curățarea pielii.

Pentru reparația în sine, mijloacele de care aveți nevoie vor varia în funcție de gravitatea daunelor. Pentru frecări de vopsea sau pauze mici, veți avea nevoie de un tampon de  șlefuit, un burete, un odorizant de vopsea (în culoarea pielii)  și pentru părțile mai mici sau locurile în care este dificil să ajungeți, este posibil să aveți  nevoie de o mini perie .

Pentru crăpături și cratere mai adânci,  se utilizează, de asemenea ,  piele lichidă (în aceeași culoare cu scaunul din piele), o spatulă, un stilou GLD și, eventual, un adeziv din piele . Pentru lacrimi și găuri aveți nevoie și de lipici din piele și o țesătură pe care să lipiți  .

Sună mult și cam copleșitor, dar din fericire toate ustensilele menționate sunt adesea disponibile ca set complet de la diferiți furnizori de îngrijire a pielii  Totul este cu adevărat inclus pentru a repara scaunele din piele.

Reparați scaunele din piele - Iată cum

1. Curățați scaunele din piele

Puteți curăța bine scaunele din piele cu un detergent pentru piele. Cel mai bun mod de a face acest lucru este explicat în detaliu în articolul nostru „ Curățarea scaunelor auto din piele ”.

2. Degresați pielea cu izopropanol sau benzină pentru curățarea pielii

Pulverizați izopropanolul pe scaunele din piele și întindeți-l cu o cârpă. Isopropanolul se evaporă de la sine fără a lăsa reziduuri, deci nu trebuie spălat.

3. În caz de rupturi / găuri: lipiți țesătura pentru a închide gaura

Tăiați o bucată mică de țesătură mai mare decât gaura pe care doriți să o  închideți. Umpleți țesătura prin gaură și  așezați-o sub ea . Aplicați  adezivul pe piele pe  întreaga suprafață a țesăturii și pe interiorul pielii și apăsați pielea pe material până când lipiciul este uscat. Gaura a fost acum patch-uri din interior.

4. Umpleți crăpăturile / depresiunile / craterele cu piele lichidă

După ce gaura a fost peticită din interior, rămâne o depresiune și bucata de țesătură poate fi chiar vizibilă. Pielea lichidă este utilizată aici și pentru toate celelalte fisuri, depresiuni și cratere din scaunul din piele  Dacă aveți crăpături mai adânci, care necesită un pic mai multă reținere, mai întâi umpleți-le  cu lipici din piele .

Umpleți restul cu piele lichidă și  neteziți stratul cu spatula . Lăsați totul să se usuce și repetați acest pas până când stratul de piele lichidă  iese puțin peste pielea scaunului . Întregul lucru ar trebui să fie din nou uscat înainte de a continua cu pasul următor.

5. Neteziti pielea lichida proeminenta cu stiloul GLD

Înainte de a utiliza stiloul GLD, apăsați vârful pe o bucată de carton sau similar  până când este umezit  și apoi ștergeți excesul.
Folosiți stiloul  pentru a mângâia stratul proeminent de piele lichidă . Pixul slăbește pielea lichidă și apoi o ridică pe pâslă. Deci, puteți îndepărta o bucată mică și uniformizați  suprafața .

6. Neteziți zonele aspre ale pielii cu tamponul de șlefuit și ștergeți praful de șlefuit

Treceți mâna peste toate zonele care ar trebui recolorate / reîmprospătate și verificați  dacă sunt aspre . Dacă acesta este cazul,  șlefuiți peste ele cu tamponul de șlefuit până când acestea sunt netede. Apoi ștergeți bine praful de șlefuit.

7. Re-vopsiți pielea cu reîmprospătarea culorii

Puneți ceva odorizant de culoare pe un burete și  aplicați-l pe piele . Mai întâi începeți cu zonele pe care le-ați reparat. Lăsați totul   să se usuce scurt și tamponați pe un strat nou în pași suplimentari  până când culoarea este opacă . Acum, faceți totul cu zonele frecate sau cu cele cu pauze ușoare. Recolorați întotdeauna  un segment întreg . Deci întreaga zonă dintre două cusături. Puteți colora părți foarte subțiri cu ajutorul  unei pensule mici,  astfel încât să puteți lucra cu precizie. Cel mai bine este să folosiți un uscător de păr pentru a usca straturile respective pentru a  accelera  procesul.

Și gata! Scaunele din piele ar trebui să arate acum din nou mult mai proaspete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu