Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 august 2021

Dezavantaje de etanșare ceramică

 Care sunt dezavantajele sigiliilor ceramice?

Ca orice alt produs, etanșarea ceramică are dezavantajele sale. Prin urmare, am dori să vă informăm despre ele aici. Desigur, vom intra și în avantaje, deoarece acestea  predomină în  prezentarea generală a sigiliilor ceramice .

Dezavantaje de etanșare ceramică - totul despre:


Cost / timp de etanșare ceramică

 garnitură ceramică  bună  are un preț cuprins între  50 € - 100 € - sigiliile ieftine nu sunt nicidecum recomandate din cauza calității slabe. Suntem de părere că ar trebui să fiți gata să investiți această sumă pentru a vă proteja mașina   cu un strat ceramic de 3 - 6 ani .
Dezavantajul este că, pe lângă costuri, trebuie totuși   să investiți mult timp în pregătirea anterioară a mașinii - în consecință, plătiți 1000 € - 2000 € pentru aceasta într-un  atelier specializat / pregătirea mașinii .
Datorită videoclipurilor profesionale de pe YouTube și compozițiilor chimice mai bune, acum este posibil să faceți acest lucru singur fără alte îndoieli - vă recomandăm următorii pași:

  • 1. Spălați mașina cu mâna sau conduceți-o la spălătoria auto (1 oră)
  • 2. Îndepărtați folia de rugină / reziduurile de insecte / denivelările cu un lubrifiant și lut de curățare (2 ore)
  • 3. Apoi ar trebui să lustruiți din nou mașina în funcție de starea vopselei (5 ore)
  • 4. Degresați vopseaua cu un spray cu izopropanol (1 oră)
  • 5. Aplicați etanșantul ceramic în pătrate mici (2 ore)

Acest lucru vă oferă cel puțin  8 ore  - în funcție de starea mașinii dvs., poate dura mai mult. Dar aceasta este o investiție care va da roade pe termen lung pentru a  menține valoarea  mașinii. De asemenea, puteți vedea instrucțiuni cu privire la etanșarea automată a ceramicii aici:

Se poate scoate un sigiliu ceramic?

O etanșare ceramică creează o  legătură de lungă durată  cu vopseaua. În consecință, este la fel de consumator de timp să le eliminați din nou.
Dacă este necesar, acest lucru este posibil cu mașinile speciale de lustruit, dar ar trebui să fie realizate numai de către un profesionist.
De aceea este cu atât mai important ca mașina dvs. să fie perfect curățată înainte de sigilare, astfel încât să nu doriți nici măcar să eliminați rezultatul.

Este necesar un garaj pentru etanșarea ceramicii?

Deoarece sigiliul vopselei trebuie să se întărească timp de 12-16  ore  , vă recomandăm să îl aplicați într-un garaj. În acest fel, se poate evita o contaminare puternică din cauza influențelor externe. În timpul procesului de aplicare, este, de asemenea, un avantaj să faceți acest lucru în garaj, deoarece radiația solară ajută agentul de etanșare să se întărească rapid.
La scurt timp după aplicare, trebuie să îndepărtați reziduurile cu o cârpă în decurs de 1 minut  înainte de a se usca.


Avantajele și dezavantajele etanșării ceramice dintr-o privire

  • Strat protector până la 6 ani
  • Nu este necesară lustruirea pentru strălucire
  • Efect de margele / efect de lotus
  • Nu este nevoie de jupuire
  • Fără zgârieturi de spălătorie auto
  • Protejează vopseaua de petele de apă / excrementele păsărilor
  • Spălarea vehiculului cu efort minim
  • Menținerea și creșterea valorii mașinii
  • Îndepărtați praful de frână de pe jantă cu o singură ștergere
  • Protecție îmbunătățită împotriva deteriorărilor mecanice, radiațiilor UV, decolorării vopselei, sării de drum
  • 1000 € - 2000 € costuri de punere în funcțiune / alternativ cheltuieli de timp de cel puțin 6 ore
  • Mașina de lustruit trebuie achiziționată
  • Garaj necesar
  • Greu de eliminat
  • Avantajele ceramicii de etanșare

    Dar, desigur, există mult mai multe avantaje ale etanșării auto ceramice,
    motiv pentru care le-am pus împreună pentru voi toți. Deci, puteți   să  faceți propria imagine a etanșării ceramice. Iată câteva informații despre  ce este un etanșant ceramic  - dacă și asta vă interesează.

    Avantajele ceramicii de etanșare - totul despre:

    Strălucire de lungă durată

    Nu este cel mai frumos lucru să te ridici dimineața și să urci în mașina ta strălucitoare? Ai această senzație mult timp cu un strat ceramic pe mașină. Și dacă mașina ta se murdărește vreodată,  spălarea mâinilor se  face rapid , deoarece abia dacă se adună murdărie pe mașină datorită etanșării ceramice. În plus,  pe vopsea există  mai puține reziduuri încăpățânate , deoarece etanșantul este rezistent la murdărie. Desigur, puteți circula și prin  spălătoria auto , apoi curățarea mașinii este și mai rapidă.

    În funcție de numărul de straturi, acoperirea ceramică va dura  câțiva ani . Vă recomandăm să   aplicați trei straturi. Este important să pregătiți mașina pentru un strat protector de înaltă calitate și de lungă durată.

    Efectul de margele / efectul de lotus al unui etanșant ceramic

    Pe lângă strălucire și protecție, efectul de margele este unul dintre cele mai frumoase rezultate ale unui etanșant ceramic. Probabil ați văzut deja videoclipuri în care utilizatorii sau profesioniștii toarnă o sticlă de apă peste mașină și nu rămâne nimic în urmă. Apa fuge . Acest lucru este numit și efect de lotus în cercurile specializate   .

    Aceasta înseamnă că   nu mai este necesar să îndepărtați pielea după sistemul de spălare, deoarece aerul din sistemul de uscare singur ar fi trebuit să elimine toate reziduurile de apă prin stratul protector hidrofug. Acest lucru vă economisește timp pentru a reveni imediat la strălucirea mașinii!

    Pot conduce în spălătoria auto cu un etanșant ceramic?

    Probabil știți situația când ieșiți din spălătoria auto și există zgârieturi foarte minime pe vopsea. Puteți să le eliminați oricând cu un lustruit. Dar asta te costă mult timp și nervi. O etanșare ceramică face ca călătoria de spălare auto să fie o experiență fără zgârieturi. Stratul protector de ceramică asigură că nu există zgârieturi pe vopsea, astfel încât nu mai este necesară lustruirea. Unii pasionați de îngrijirea mașinii aplică chiar și un alt strat de ceară pe etanșantul ceramic după spălarea mașinii.

    Etanșare ceramică împotriva petelor de apă / excremente de păsări

    Petele de apă sunt, în general, o problemă pentru mașini, deoarece pot consta în sare, mai ales iarna, care poate deteriora vopseaua. O etanșare ceramică formează un strat protector cu vopseaua. Acest lucru asigură faptul că petele de apă se rostogolesc atunci când bate vântul (efect de lotus) și, prin urmare, rămân puține reziduuri. Cu toate acestea, în principiu, petele de apă nu pot fi evitate. Stratul protector de ceramică este atacat - dar în funcție de numărul de straturi durează mult timp și poate fi reînnoit. Același lucru este valabil și pentru excrementele acide ale păsărilor. Stratul ceramic ține multe alte substanțe departe de vopsea. Este esențial să rețineți că etanșarea ceramică  nu protejează împotriva  așchiilor de piatră .

    Aprecierea / întreținerea mașinii prin etanșare ceramică

    Datorită etanșării ceramice, vopseaua de pe mașină este mai puțin sau deloc atacată. Deci, atunci când vă vindeți mașina, aveți avantajul că valoarea este mai mare. Pentru aceasta, este indicat să indicați acest lucru și la vânzare. Nu degeaba etanșarea pentru renovarea mașinilor costă între 1000 și 2000 €.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu