Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 august 2021

Ce este un etanșant ceramic

 

Ce este un etanșant ceramic

Auzi multe despre sigiliul de vopsea foarte puternic care ar trebui să protejeze vopseaua mașinii de câțiva ani.
Dar ce este un etanșant ceramic și cum funcționează atât de bine?
Puteți citi despre aceste informații și despre alte informații interesante despre protejarea mașinii dvs. în următoarele paragrafe.

Toate întrebările despre etanșarea ceramică dintr-o privire

Cum funcționează un sigiliu ceramic

O garnitură ceramică este o garnitură transparentă de suprafață și o protecție împotriva vopselei pentru vehiculul dvs. Această acoperire, cunoscută și sub numele de acoperire cu cuarț, este cu siguranță cel  mai inovator produs de pe piața produselor de etanșare auto . Deoarece nu numai că rafinează vopseaua auto pe termen scurt, ci rezistă și la intemperii și abraziune - și asta de ani de zile.

În plus, există un efect de luciu care îmbunătățește vopseaua standard din fabrică. Avantajul este că spălările auto trebuie efectuate manual sau în spălarea auto mult mai rar. Deoarece stratul de protecție păstrează influențele externe precum murdăria și facilitează curățarea. Acest lucru asigură că stresul pe vopsea, de ex. B. prin  micro-zgârieturi  în spălătoria auto, este  semnificativ redusă  .

Efortul și  costurile de etanșare ceramică sunt  amortizate pe termen mediu. Un alt punct de plus al etanșării ceramice este că poate fi utilizat pe aproape toate părțile corpului și suprafețele, de exemplu pe piese din plastic sau jante. Etanșarea ceramică  păstrează vopseaua cu o duritate extremă, deci este necesară o pregătire extinsă.

Înțelesul termenului de etanșare ceramică

Ce este etanșarea ceramică în contextul chimiei și fizicii? Magia efectului se bazează în principal pe  elementul chimic dioxid de siliciu (SiO2)  pe bază de polimer (un polimer în sens chimic este o substanță care constă din multe molecule cu aceiași monomeri). Siliciul din garnitură este transparent și inodor și, printr-o legătură moleculară cu vopseaua, creează   un strat extrem de dur.

Datorită durității sale, este, de asemenea, cunoscut sub numele de acoperire cu cuarț.
Deoarece cuarțul constă în principal din SiO2 și este una dintre cele mai comune componente ale scoarței terestre sau a nisipului.
Dioxidul de siliciu protejează împotriva radiațiilor UV (decolorarea vopselei mașinii), a prafului de frână, a coroziunii, a murdăriei generale, cum ar fi excremente de păsări, insecte, noroi sau sare de drum. În plus, datorită durității sale, etanșarea ceramică protejează împotriva zgârieturilor superficiale, iar petele de apă de pe vopsea sunt mult mai ușor de uscat și îndepărtat după spălare.

Datorită proprietăților sale chimice, acoperirea ceramică nu poate fi utilizată doar în domeniul îngrijirii autovehiculelor. Se folosește și în casă, pentru motociclete sau chiar  etanșare ceramică pentru case mobile  .

Ce înseamnă gradul de duritate 9H pentru un etanșant ceramic?

Multe texte de marketing și nume de produse fac publicitate cu termenul de duritate 9H. Cu toate acestea, există multe considerații ale acestui standard. Practic, scara vine de la conceptul de creioane, care denotă creioane foarte moi cu 6B și cele mai dure creioane cu 9H.

Cu toate acestea, nu există o metodă standardizată pentru măsurarea acestei durități, motiv pentru care o comparație obiectivă între mai multe produse cu aceste informații este dificilă. Trebuie subliniat faptul că o etanșare ceramică nu poate  fi niciodată mai dură decât lacul acoperit  dedesubt. Dacă duritatea vopselei vehiculului poate fi clasificată doar ca 8H, chiar și o etanșare de 9H nu poate face vopseaua mai dură și „actualiza un nivel”.

Cel mai bun etanșant ceramic

La această întrebare este greu de răspuns.
Acest lucru se datorează faptului că există diferiți factori care influențează calitatea și eficacitatea unui etanșant ceramic. Și toate acestea sunt foarte subiective. Acestea includ B. ușurința utilizării, numărul de straturi posibile (între 1 și 3), timpul de aer evacuat înainte de lustruire sau duritatea (mai dificil de procesat, dar mai eficient după aceea).

Deoarece este puțin dificil să lucrezi complet fără dungi, mai ales la început, este recomandabil pentru începători, de exemplu, să aplice un strat perfect în loc de trei straturi mediocre.
Cu toate acestea, se poate spune că componentele de înaltă calitate au prețul lor și că, prin urmare, calitatea poate fi legată de preț .
Un sigilant ceramic ieftin sub un nivel de preț de aproximativ 30/50 ml EUR pur și simplu nu poate fi cel mai bun. În plus, ar trebui să avertizăm cu siguranță împotriva mărcilor și produselor necunoscute din Asia (în special China). Aici nu puteți ști dacă puritatea și compoziția corectă a substanțelor chimice sunt garantate, dacă compoziția este chiar un sigiliu ceramic sau pur și simplu a fost tradusă incorect.

În ansamblu, produsele de pe piață au devenit recent mai ușor de utilizat datorită rețetelor inovatoare  și, prin urmare, sunt din ce în ce mai potrivite pentru utilizatorii hobby.
Nu există cu siguranță cel mai bun material de etanșare pentru ceramică, dar există cel mai bun moment pentru a aplica materialul de etanșare ceramic: atunci când mașina iese din producție virgină. Aici lucrările pregătitoare, și anume pregătirea vopselei, inclusiv frământarea, lustruirea, degresarea etc., sunt minime din punct de vedere al efortului.

Dar chiar și cu o mașină uzată, desigur merită întotdeauna recondiționarea acesteia, inclusiv etanșarea ceramică ulterioară, deoarece avantajele descrise mai sus se aplică în mod natural și valoarea mașinii este, de asemenea, păstrată mai mult timp.

Ce este un sigiliu ceramic în comparație cu un sigiliu nano

Strict vorbind, sigiliul ceramic este, de asemenea, un sigiliu nano. Deoarece „nano” (grecesc pentru pitic) înseamnă pur și simplu că este o chestiune de nanoparticule. Aceasta înseamnă că particulele nu au mai mult de 100 nanometri (100 x 1 miliardimi de milimetru) ca dimensiune. Deoarece în această zonă, multe nanoparticule sau atomi au proprietăți speciale de suprafață care fac ca produsul general să fie avantajos de utilizat. Alte etanșări comune din polimer sau ceruri auto pot fi, de asemenea, denumite nano sigilii.

La nivel microscopic, se formează o rețea de cristale tridimensionale, care completează cele mai mici imperfecțiuni ale vopselei. Ca urmare, se obține o bună proprietate optică. Cu toate acestea, etanșarea ceramică formează un strat protector pe întreaga vopsea și este dură și elastică în același timp. Acest  lucru îl distinge în mod clar de nano-etanșanții disponibili în comerț , care arată bine, dar sunt complet îndepărtați din vopsea după câteva săptămâni sau luni cel târziu.
Acest lucru înseamnă, de asemenea, că pierdeți efectul de lotus sau efectul de margele, ceea ce garantează o autocurățare eficientă.
Deoarece chiar și ploaia spală pur și simplu murdăria, deoarece particulele nu aderă și sunt pur și simplu îndepărtate. Aceste efecte sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de efect de acoperire (apa curge, nu se formează bălți sau bălți pe vopsea) și efectul de margele (formarea perlelor de apă).

În ansamblu, o etanșare ceramică este unic mai complexă și mai costisitoare, dar pe termen mediu este mai rentabilă și mai ecologică, deoarece nu trebuie să fie reînnoită constant.

Etanșarea ceramică în comparație

Etanșare ceramică
  • Protecție foarte bună împotriva influențelor chimice și mecanice
  • Perioadă de deținere extrem de lungă: 36 - 72 de luni
  • Aspect lucios, sticlos
  • Efect mare de margele
  • Mașina foarte ușor de curățat
  • Aplicația consumă foarte mult timp
  • Aproape imposibil de eliminat

  • Etanșare Nano
  • Aplicați și îndepărtați cu ușurință
  • Protecție împotriva influențelor chimice de mediu și chimice
  • Aspect sticlos
  • Efect de margele
  • Perioada de deținere 2-12 luni

  • Ceara auto
  • Aplicați și îndepărtați cu ușurință
  • Luciu profund, mai ales cu vopsele întunecate
  • Protejează împotriva influențelor de mediu (caca de pasăre)
  • Perioada de deținere 2-6 luni

  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu