Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 august 2021

Prezentare generală a costurilor de etanșare ceramică

 

Prezentare generală a costurilor de etanșare ceramică

Ce mă costă un etanșant ceramic pentru mașina mea?
În secțiunile următoare explicăm cât de mari sunt într-adevăr costurile pentru o garnitură de vopsea ceramică, atât individual, cât și în ansamblu.

Prezentare generală a prețului de etanșare ceramică:

Cât costă un material de etanșare ceramică pentru mașină

Practic, o acoperire ceramică are o funcție de luciu (să-i spunem beneficiu emoțional) și o funcție de protecție (să-i numim beneficiu financiar). Pe această pagină intrăm în raportul cost / beneficiu al unui astfel de sigiliu și oferim tuturor factorilor prețuri adecvate.
Acest lucru vă oferă o prezentare generală nu numai a costurilor totale ale unei etanșări ceramice, ci și a componentelor individuale.
De asemenea, diferențiem dacă mergeți la un detaliu / pregătitor sau faceți singur munca (a se vedea mai jos). Un lucru este deja anticipat. Investiția într-un strat ceramic pentru vehiculul dvs. merită cu siguranță fiecare euro.

Cheltuielile financiare depind de mai mulți factori. Pentru procesor, cel mai important rol îl joacă timpul de lucru necesar pentru fiecare etapă. Aceasta include:

1. Categoria vehiculului:

Desigur, nu contează  cât de mare este vehiculul . La urma urmei, este necesară multă muncă manuală. Mașinile mici sunt cele mai ieftine, mașinile de gamă medie sunt în medie, iar berlinele mari, vehiculele de teren, SUV-urile și pick-up-urile sunt puțin mai scumpe. Mașinile sport sunt de obicei puțin mai mici, dar o caroserie cu forme zimțate poate face rapid mai multă muncă.

Prin urmare, nu este vorba despre taxarea proprietarilor de mașini mai scumpe, ci despre recompensarea muncii suplimentare corespunzătoare. Desigur, motocicletele pot fi sigilate și cu ceramică, iar efortul este mult mai mic aici.

2. Starea vehiculului și starea vopselei:

Pregătirea este un  factor cheie de cost pentru etanșarea ceramicii . Agentul poate fi aplicat numai pe o vopsea perfect pregătită. Prin urmare, corpul trebuie curățat, de obicei lustruit și apoi degresat. Am scris propriul nostru blog despre cum să lustruim o mașină cu o mașină .

Fiecare fir de praf este unul prea mare. În cazul mașinilor de ocazie, o lustruire este aproape sigur necesară, astfel încât vopseaua care trebuie sigilată să fie, de asemenea, fără zgârieturi și să strălucească perfect. Adesea, reziduurile de insecte enervante pot fi îndepărtate cu un aluat de vopsea.
Și chiar și cu mașinile noi, este recomandată o lustruire parțială pentru a obține cel mai bun rezultat. Practic, cu cât starea vopselei este mai proastă, cu atât este mai consumatoare de timp pentru curățarea mașinii și este mai scump pentru dvs. să recondiționați mașina.

3. Numărul de straturi:

După cum am spus, prețul este în mare măsură determinat de timpul necesar, deoarece totul trebuie făcut manual. Prin urmare, face o  diferență în cost dacă se aplică una, două sau trei straturi . Unele etanșări ceramice sunt proiectate doar pentru 1 strat, dar multe realizează o durată de viață semnificativ mai mare cu 2 sau 3 straturi una peste alta. La rândul său, aceasta reduce costurile pe termen lung.

4. Calitatea serviciului:

Ca și în cazul oricărui serviciu  , calitatea furnizorului determină în mod natural și costul unui etanșant ceramic . Aflați despre magazinele de îngrijire auto din zonă. Pentru că există diferențe mari în ceea ce privește efortul care este investit.
Începe cu pregătirea, deoarece vopseaua care trebuie sigilată ar trebui să fie perfect lustruită și să strălucească ca nouă. Aplicarea  sigiliului ceramic în  sine necesită, de asemenea, un nivel ridicat de concentrație, astfel încât să nu apară urme și să se obțină cel mai bun luciu posibil.

Atenția la detalii îi caracterizează pe detalieri, care lustruiesc chiar și cele mai mici colțuri cu atașamente adecvate și le sigilează cu tamponul aplicator. Așadar, nu vă lăsați tentați de ofertele înșelătoare, deoarece doar numărul necesar de ore de lucru justifică un preț de câteva sute de euro.

5. Etanșări suplimentare (jante, ferestre):

Sigilarea părți ale corpului suplimentare , afectează , de asemenea , costurile  și , astfel , prețul. Deoarece majoritatea sigiliilor ceramice pot fi z. B. se aplică și discurilor sau jantelor. Etanșarea ceramică pe jante  are sens în special  pentru roțile care sunt puternic stresate de praful de frână și de gudron. Acest lucru este opțional și ceva de genul cireasa de pe tort, dar, bineînțeles, costă câțiva euro mai mult.

Prima concluzie: În funcție de categoria vehiculului, starea vopselei și numărul de straturi, ar trebui să plătiți între 500 și 1.500 de euro.
De fapt, nu există oferte serioase pentru un etanșant ceramic complet. Desigur, un sigiliu de lac care este lucrat de două ori mai atent și care într-adevăr fiecare centimetru pătrat este procesat individual poate, în cazuri extreme, să justifice o factură de 3.000 de euro dacă rezultatul este convingător.
Cu toate acestea, cel mai bun raport preț / performanță se încadrează în intervalul menționat mai sus. Mai jos puteți afla de ce economisiți bani în cele din urmă.

Aplicați singur etanșatorul ceramic: prețul produsului

În ultimii ani, acoperirea cu cuarț a devenit, de asemenea, punctul central al șaibelor de mașini hobby. Cu instrucțiuni video și rețete mai bune, să-l faci singur este, de  asemenea, o opțiune . Desigur, acest lucru permite ca costurile să scadă rapid, dar este asociat cu o cantitate foarte mare de muncă, mai ales la început. Trebuie să plătiți produsul în sine, câteva accesorii, cum ar fi tampoane aplicatoare, degresant (de exemplu, izopropanol) și pastă de măcinat. Aveți deja mașina de lustruit sau o puteți împrumuta. Sigiliile ceramice pot fi cumpărate de obicei în sticle de 50 ml.


Producătorii foarte buni au un preț de 50 - 80 EUR
 . Cu produsele accesorii vă puteți  aștepta în total în jur de 150 de euro . Consumul de etanșant ceramic depinde desigur de categoria și dimensiunea mașinii. Și, de asemenea, din exercițiu, deoarece pe măsură ce apare rutina, remediul este utilizat din ce în ce mai eficient. Pentru o mașină de nivel mediu, o sticlă este cu siguranță suficientă pentru 1 tură, iar îngrijitorii cu experiență pot gestiona și 2 sau 3 schimburi necesare.

Ce costuri economisesc cu etanșarea ceramică?

Pe de o parte, doriți ca mașina să arate bine. Pe de altă parte, desigur, funcția de protecție a sigiliului este de asemenea importantă. În ceea ce privește costul, economisiți bani în multe domenii în ceea ce privește acești doi factori. O spălătorie auto, fie manuală, fie în spălătoria auto, este mult mai puțin necesară, deoarece murdăria aderă mai puțin și poate fi spălată mult mai ușor.

Prin urmare, consumul de produse de îngrijire scumpe este semnificativ mai mic. Timpul economisit poate fi, desigur, transformat individual în euro. Dacă este o mașină închiriată, (sperăm) veți avea ceva mai puține probleme atunci când o veți returna, deoarece mașina este în stare bună. Dar, desigur, și mașinile uzate beneficiază de o valoare mai mare atunci când sunt vândute. În general, economisiți timp și bani pentru îngrijirea mașinii , ceea ce reduce costurile. Și, desigur, distracția până la vârf. În funcție de caz, investiția se plătește singură după o perioadă mai scurtă de timp.

Costurile / beneficiile unei etanșări ceramice - un exemplu de calcul

Să presupunem o etanșare ceramică cu 3 straturi la un preț de 1.000 EUR brut și o perioadă de păstrare a mașinii dvs. de 3 ani. Până acum v-ați spălat mașina la fiecare 2 săptămâni și ați plătit 20 de euro inclusiv aditivi. Acum trebuie doar să spălați rufele la jumătate de des, economisind 13 din 26 de spălări pe an. În plus, ați dorit în mod regulat să înfrumusețați strălucirea și ați cheltuit 50 de euro pe an pentru ceruri sau nanosigilări, ceea ce acum nu mai este aplicabil. Pentru îndepărtarea resturilor de insecte, a excrementelor de păsări arse și a celor mai grave zgârieturi din spălătoria auto din vopsea, 400 de euro erau datorate la fiecare 2 ani pentru o simplă lustruire. Dar cel mai mare efect se vede în vânzările de mașini. Aici punem o valoare adăugată medie de 750 de euro datorită stării de vopsea semnificativ mai bune. Realizează o economie totală de 1.760 de euro comparativ cu costurile unice de 1.000 de euro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu