Totalul afișărilor de pagină

luni, 17 iunie 2024

ÎN PRIMUL RÂND, CE ESTE LUSTRUIREA?

 Ați putea spune că există câteva forme diferite de ceea ce poate fi numit „lustruire”. Poate le-ați auzit descrise ca tăiere, rafinare, restaurare, amestecare sau o serie de alte nume și subcategorii. Amintiți-vă totuși că, la un nivel foarte elementar, toți acești termeni înseamnă același lucru.

Lustruirea, fie că este manuală sau cu mașină, pe vopsea sau chiar pe materiale plastice lucioase, este pur și simplu îndepărtarea mecanică (sau fizică) a defectelor prin abraziunea suprafeței. În cea mai mare parte, procesul implică abraziunea stratului superior pentru a îndepărta o cantitate microscopică. Aceasta, la rândul său, netezește defectele creând o suprafață mai plană. Acest lucru face, de asemenea, ca lumina să sară într-o direcție mai uniformă, nivelând finisajul optic, făcând suprafața să pară mai adâncă și mai strălucitoare. Lustruirea, atunci, este un pic ca exfolierea pentru mașini!

Ceea ce distinge, spun, tăierea și rafinarea una de cealaltă este intensitatea produselor utilizate pentru rezultatul dorit. Un compus de tăiere grosier, de exemplu, va fi mai abraziv și va îndepărta mai repede mai mult material de suprafață. În timp ce un compus de finisare sau lustruire mai fin va avea un nivel de tăiere mult mai puțin agresiv și va fi conceput pentru a netezi suprafața la un nivel și mai microscopic, provocând zgârieturi atât de mici încât pur și simplu nu pot fi văzute.

Gândiți-vă la asta ca la fel ca șlefuirea unui bloc de lemn. Un șmirghel grosier va îndepărta rapid o cantitate mare de material, dar va lăsa un finisaj vizibil nerafinat. Urmărirea cu diferite grade de hârtie abrazivă mai fină netezește suprafața la un nivel plăcut la atingere și plăcut ochiului. Este exact aceeași idee atunci când lustruiți vopseaua, doar la un nivel mai infinitezimal.

Adevăratele întrebări aici sunt: ​​cât de intensă trebuie să fie lustruirea? Și cât de mult din stratul de suprafață trebuie să eliminați? Ei bine, acest lucru este direct proporțional cu defectele pe care încercați să le rezolvați în ce fel de vopsea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu