Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 iunie 2024

CÂT DIN VOPSEA ÎMI VOI LUA CU UN POLISH ORBITAL?

 CÂT DIN VOPSEA ÎMI VOI LUA CU UN POLIZOR DA?

Grosimea vopselei este măsurată în microni și, din nou, variază de la producător la producător. De asemenea, este adevărat să spunem că vopseaua cu o singură etapă tinde să fie mai subțire (și mai moale), dar, în medie, vopseaua OEM în două etape va avea o grosime de aproximativ 100-140 de microni. Acesta constă din stratul de grund (12-40 microni), stratul de bază (25-40 microni) și stratul transparent puțin mai gros (45-70 microni). Pentru a pune acest lucru în context, 70 de microni este în jur de grosimea unui păr uman.

După cum vă puteți imagina, munca numărul unu este să vă asigurați că există un strat suficient de lustruit - doar unul dintre motivele pentru care detalierii profesioniști folosesc indicatori de adâncime a vopselei, mai ales atunci când nu cunosc istoria vehiculului. Când eliminați complet orice defect de vopsea, nivelați efectiv întreaga suprafață până la partea inferioară a defectului. 
Celălalt motiv este că multe mașini au avut retușuri și panouri revopsite prin reparații în curs, indicate de citiri neobișnuit de groase pe ecartament. Este o practică obișnuită ca aceste panouri să fie suflate sau amestecate, astfel încât reparația să fie mai puțin vizibilă. Când lustruiți mașina, este important să evitați aceste zone pentru a vă asigura că nu sunt dezvăluite margini dure.

Toate acestea pot suna puțin înfricoșătoare, desigur, dar adevărul este că marea majoritate a mașinilor pe care probabil le detaliați vor avea o mulțime de strat transparent și aproape întotdeauna veți cunoaște istoria, inclusiv orice zone de evitat. O singură etapă îndepărtează o cantitate infimă de suprafață - între 1-2 microni de strat transparent pentru rafinare fină și 5-6 microni pentru tăiere grea.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu