Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 noiembrie 2023

Sfaturi simple pentru a îndepărta excrementele de păsări și insectele de pe suprafața mașinii tale

 Deși excrementele de păsări și insectele zdrobite pot să nu pară o mare problemă pe autostradă, ele pot deteriora grav vopseaua auto și pot costa sute de dolari în costuri de reparație. Deoarece gândacii și excrementele de păsări sunt foarte acide, cu cât rămân mai mult pe suprafața vehiculului, cu atât mănâncă mai adânc în vopsea.

Imaginea straturilor de culoare

Pentru a evita daune grave, ar trebui să curățați excrementele de păsări și gândacii zdrobiți cât mai repede posibil. Nu așteptați ca mașina să se răcească, așa cum fac unii proprietari de mașini. Ei cred că este mai bine să lase mașinii timp să aerisească. O mare greseala! Mașina este formată din 4 straturi: metal, grund, vopsea și strat transparent. Pe măsură ce caca se scurge pe suprafață, începe încet să-și mănânce.

Îndepărtarea excrementelor de păsări și a paraziților

Așezați deasupra o cârpă din microfibră înmuiată în alcool și lăsați-o să se înmoaie murdăria. Evitați zgârierea suprafeței frecând zona. Alcoolul neutralizează acidul și înmoaie caca.

Discuri de folie de spumă Fastplus SOFT+

Dacă caca este prea tare, încercați să o înmuiați cu o cârpă din microfibră și apă caldă cu săpun. Apoi utilizați roata de șlefuit moale pentru a îndepărta ușor orice excrement dur rămas. Odată ce excrementele sunt îndepărtate, ștergeți zona cu o cârpă curată din microfibră și aplicați un strat de ceară sau de etanșare pentru a proteja vopseaua.

Pentru a elimina contaminanții rămași, pulverizați cu apă. După îndepărtarea capacului, închideți gura flaconului cu degetul mare și agitați bine. Un jet puternic de apă spală fecalele, dar nu dăunează culorii. Dacă mai au rămas fecale, repetați pur și simplu pașii.

O altă opțiune este să umpleți o sticlă cu pulverizator cu apă fierbinte și puțin săpun de vase. Pulverizați zona timp de un minut și lăsați-o să stea aproximativ 5 minute. Pata ar trebui acum să fie ușor de șters. Verificați suprafața pentru a vedea dacă este deteriorată. Dacă nu există nicio deteriorare, uscați zona cu un prosop curat din microfibră și aplicați din nou ceară sau etanșant. Dacă vopseaua a fost deteriorată, urmați acești pași:

Repararea deteriorarii vopselei

1. Deteriorări ușoare ale stratului transparent. Chiar dacă nu puteți completa nimic cu degetele, o mică pată tulbure poate fi vizibilă din anumite unghiuri. Gravarea ușoară a stratului transparent poate fi îndepărtată cu ușurință cu puțină lustruire. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o sticlă de compus de curățat sigur și de o mașină de lustruit.

Aplicați o cantitate mică de agent de frecare pe tamponul de aplicare și frecați zona într-o mișcare circulară. Puteți folosi și o mașină de lustruit. Dacă gravura este încă vizibilă, puteți șlefui ușor zona cu hârtie abrazivă cu granulație 3000 și apoi puteți freca din nou cu compusul de curățat.  Îndepărtați reziduurile cu un prosop curat din microfibră.

Discuri de șlefuit fin Fastplus Flexpro
2. Deteriorări moderate ale stratului transparent. Dacă lustruirea nu este suficientă, va trebui să faceți niște șlefuire.
  • Când ați terminat, zona ar putea fi puțin plictisitoare. Cu niște abraziv și un lustruitor puteți reda cu ușurință strălucirea.
  • Pasul final este reaplicarea de ceară sau de etanșare.

3. Deteriorări profunde ale vopselei. Excrementele de păsări pot mânca prin stratul transparent și lacul dacă sunt lăsate prea mult timp. În acest caz, poate fi necesar să utilizați vopsea de retuș. Niciun motiv de panică. Tratați acest lucru ca pe o zgârietură adâncă de vopsea . Pentru a o repara, va trebui să șlefuiți zona, să aplicați vopsea de retuș, să aplicați un strat transparent pentru a proteja vopseaua și să lustruiți cu compus abraziv și un lustruitor.

  • Slefuiți umed zona cu șmirghel umed/uscat cu granulație de 2.000 și multă apă. Ar trebui să șlefuiți 1-2 centimetri în jurul daunelor pentru a obține un amestec mai bun.
     
  • Alegeți culoarea de retuș în funcție de dimensiunea zonei deteriorate. Vopseaua de retuș este disponibilă într-o cutie cu spray, o sticlă mică cu o perie sau ca un stilou pentru retușuri. Zonele mici pot fi retușate cu un stilou. Dacă pata este mai mare decât o gumă de șters, va trebui să utilizați vopsea din sticlă, iar dacă este mai mare decât un ban, ar trebui să fie retușată cu vopsea spray.
  • Aplicați un strat subțire de vopsea de retuș pe suprafață. 2-3 straturi ar trebui să fie suficiente. După fiecare strat, așteptați să se usuce înainte de a aplica următorul strat.
  • Când toate straturile de vopsea s-au uscat, aplicați 2-3 straturi de lac transparent.
  • Utilizați un compus abraziv de calitate pentru strat transparent pentru a retușa reparația și apoi o lustruire pentru a reda strălucirea. Așteptați 30 de zile pentru a aplica din nou ceară/etanșant.

Protejați-vă mașina de excremente de păsări și paraziți

Nu puteți face multe pentru a preveni dăunătorii, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja vehiculul de păsări.

  • Nu parcați sub copaci. Mulți dintre voi căutați umbră într-o zi însorită pentru a evita să fiți prinși într-un cuptor la 500 de grade. Dar copacii ar putea să nu fie cea mai bună idee, deoarece tuturor păsărilor le place să stea acolo.
  • Aplicați ceară la fiecare câteva luni. Desigur, nicio ceară din lume nu vă poate proteja complet mașina de excrementele acide de păsări, dar creează o barieră care reduce deteriorarea vopselei.
  • Cumpărați o husă pentru mașină. Dacă trebuie să parcați mașina afară în fiecare zi, luați în considerare achiziționarea unei huse care să fie ușor de utilizat. Această husă pentru mașină pe care o folosesc nu vă protejează doar mașina de excrementele de păsări, ci și de ploaie, zăpadă, razele UV de la soare și seva copacilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu