Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 noiembrie 2023

Cum aleg șmirghel pentru șlefuirea pieselor din plastic ale mașinii înainte de vopsire?

 Proprietarul mașinii trebuie să facă multă muncă pentru a repara piesele auto deteriorate. Înainte de a picta mașina cu vopsea spray, trebuie mai întâi să îndepărteze orice părți nelustruite de pe suprafață, ceea ce sugerează că au nevoie de ajutor cu șmirghel .

Mai multe cauze Poate doriți  recurgeți la plastic _

  • Pentru a face plasticul să pară mai atractiv. Mobilierul și alte articole din plastic sunt supuse unei uzuri similare și deteriorări ale lemnului atunci când sunt utilizate în mod regulat. Pentru ca plasticul dur să arate mai bine, șlefuiți-l.
  • Cum se aplică vopseaua: Este mai bine să șlefuiți plasticul pentru a adăuga puțin mai multă textură la suprafață dacă intenționați să o vopsiți. Deși plasticul este în mod natural neted, șlefuirea îi îmbunătățește aderența.
  • Cum să îndepărtați vopseaua: Puteți îndepărta vopseaua din plastic șlefuindu-l fără a deteriora plasticul de dedesubt.

Sfaturi pentru a nu zgâria plasticul la șlefuire

Plasticul este un material relativ fragil care se zgârie ușor. Utilizarea necorespunzătoare a hârtiei abrazive pe plastic poate duce la zgârieturi. Utilizați hârtie abrazivă cu granulație fină pentru a șlefui plasticul umed pentru a evita zgârierea acestuia.

Folosirea șmirghelului care a fost scufundat în apă se numește șlefuire umedă. Provoacă mai puține zgârieturi și protejează substanța nisipului (Sursa: Smithsonian Institution Scholarly Press). Ai nevoie de șmirghel special dacă vrei să șlefuiești plasticul umed.

Urmați aceste metode pentru a curăța eficient plasticul fără a-l zgâria :

  • Utilizați o soluție de curățare pentru a curăța plasticul. Utilizați o cârpă moale și apă și oțet 1:1 pentru a curăța plasticul deosebit de murdar.
  • Începeți prin șlefuirea umedă cu hârtie abrazivă cu granulație medie care are o granulație între 180 și 600.
  • Curățați plasticul cu o cârpă și puțină apă.
  • Utilizați hârtie abrazivă cu granulație mică (granulație 800-1200) pentru a netezi plasticul.
  • Când plasticul a fost șlefuit satisfăcător, curățați-l cu o cârpă umedă. În plus, puteți lustrui plasticul până la o strălucire clară.
  • Deși șmirghelul umed este cel mai bun pentru îndepărtarea plasticului, se poate folosi și șmirghel uscat . Aceleași proceduri ca mai sus trebuie utilizate cu hârtie șmirghel uscată, cu granulație fină.

Iată câteva indicații suplimentare pentru evita zgârierea plasticului :

  • Păstrați loviturile de șmirghel la întâmplare. Pentru a evita zgârieturile adânci la șlefuirea plasticului, mutați șmirghel în modele neregulate.
  • Utilizați un bloc de spumă. Veți avea un control mai bun asupra șmirghelului și îl puteți împiedica să taie prea adânc în plastic dacă utilizați un burete de șlefuit sau un bloc de spumă de șlefuit.
  • Nisipul se mișcă în cercuri. Pentru a evita liniile ascuțite, mișcați buretele într-o mișcare circulară, nu drept.
  • Evitați să lăsați șmirghel să se usuce. Asigurați-vă că șmirghel este întotdeauna umed. Puteți pulveriza apă pe el sau puteți folosi hârtie șmirghel proaspătă pentru a preveni zgârierea plasticului pe măsură ce se usucă.

Ce șmirghel ar trebui să folosiți înainte de a picta pe o mașină ?

Granulația hârtiei este numărul de abrazivi care se potrivesc pe un centimetru pătrat dintr-o foaie de șmirghel. Există mai puțini abrazivi în șmirghel, rezultând o textură mai grosieră pe măsură ce numărul scade. Cu cât sunt mai multe abrazive, cu atât hârtia abrazivă va fi mai fină; Cu cât numărul este mai mare, cu atât există mai mulți abrazivi.

Cum aleg granulația potrivită de șmirghel pentru mașină ? Nu este recomandabil să folosiți hârtie abrazivă cu granulație de 40 până la 80 pentru lucrări precum repararea zgârieturilor mici în stratul transparent sau lucrări similare, deoarece este destul de abraziv și poate lăsa urme vizibile. Se recomandă utilizarea acestuia pentru modelarea umpluturii corporale și șlefuirea grosieră care trebuie făcută înainte de a începe lucrul la caroserie.

Discuri cu folie de spumă Soft+ pentru șlefuirea, lustruirea și finisarea abraziv fastplus FF12

Pentru îndepărtarea ușoară a ruginii, îndepărtarea zgârieturilor, uzura marginilor umpluturii corpului, șlefuirea pe puncte a chitului și netezirea zgârieturilor, utilizați granulație de la 120 la 180.

Această gamă de granulație este mult mai fină decât cele anterioare, variind de la 320 la 400. Poate fi folosit pentru șlefuire înainte de aplicarea grundului, șlefuirea grosieră a grundului, șlefuirea fină a umpluturii și șlefuirea finală. De asemenea, trebuie folosit un bloc de șlefuit, ceea ce este foarte recomandat.

Înainte de a aplica vopsea pe zonă, cel mai bine este să neteziți imperfecțiunile suprafeței din grund cu această gamă de șmirghel , care include granulație de la 600 la 800. Se recomandă să începeți de la capătul inferior al scalei de granulație și să continuați până la 800 de granule.

Dacă trebuie să eliminați defectele de grund, această linie de granule va face treaba pentru dvs. Intervalul de granulație recomandat este de la 1000 la 1200. Slefuiți suprafața atunci când este umedă dacă doriți cele mai bune rezultate.

Dacă trebuie să îndepărtați imperfecțiunile și zgârieturile de suprafață atât înainte, cât și după aplicarea stratului transparent, utilizați o granulație de 1500 până la 2000. Acest lucru se aplică atât înainte, cât și după aplicarea stratului transparent. Trebuie să utilizați metoda de șlefuire umedă pentru a preveni blocarea șmirghelului.

Gânduri finale

Plasticul de șlefuit umed este bine dacă utilizați cel mai bun șmirghel cu granulație medie până la fină. Oricine lucrează mult cu plastic ar trebui să aibă întotdeauna hârtie șmirghel de înaltă calitate în cutia de instrumente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu