Cum îți faci solul fosforescent?
O modalitate de a ghida oamenii printr-o cameră întunecată și într-o situație de urgență este aplicarea unei vopsea fosforescentă pe podea pentru siguranță. Există și alte soluții pentru a face o podea fotoluminiscentă (vezi mai jos), dar aici ne vom uita la toate tehnicile de vopsire a unei podele în vopsea fosforescentă (este un sinonim). De obicei, aceasta presupune aplicarea de benzi fosforescente pe podeaua de beton pentru a marca și ghida ieșirile, iar sistemul este întotdeauna implementat în doi pași: grund alb + lac fosforescent pentru podea.
Folosim marcaje de nivel, in general cand nu putem semnaliza pe verticala (pe pereti, usi, stalpi etc.). Marcarea orizontală este întotdeauna o soluție de a doua alegere, deoarece impune unele restricții privind trecerea vehiculelor, utilajelor și călcării în picioare. Avem deci nevoie de soluții foarte „adezive” pentru a evita detașarea și foarte rezistente pentru a le menține eficiența pe termen lung.
Pentru a obține o acoperire eficientă și durabilă, trebuie respectate câteva reguli simple:
Cum aplici vopsea fosforescentă pe podea?
În primul rând, pregătiți în mod corespunzător suprafața de vopsit prin îndepărtarea oricăror contaminanți care pot afecta buna aderență prin spălare, uscare și ștergere de praf. Determinați tipul suportului, materialul:
sunt multe (lemn, vopsea, beton, rășină, vinil etc.), și este important să alegeți grundul potrivit (neapărat alb). În situații normale există în general o pardoseală din beton (uneori netedă și impermeabilă, vezi mai jos pentru acest caz specific). Grundurile noastre acrilice și epoxidice asigură o bună impregnare și aderență pe beton.
Grundul de beton și vopseaua de finisare fosforescentă pentru pardoseli sunt produse din două componente care se usucă lent și oferă duritate ridicată după întărire. Delimitarea picturilor pe podea se face cu adezivi. Este important să lăsați 60 de minute între fiecare strat alb sau fosforescent.
Prin urmare, aplicăm trei straturi de vopsea fosforescentă pe grundul de beton la intervale de o oră folosind o perie, o rolă sau un pistol de pulverizare. Prin aplicarea unui al 4-lea sau al 5-lea strat se realizeaza un nivel mai ridicat de fosforescenta, care indeplineste sau chiar depaseste standardele de siguranta in acest domeniu. Întărirea și astfel punerea în funcțiune are loc la cel puțin 24/48 de ore de la aplicare.
Aveți grijă la betonul neted
Se numesc beton elicopter, cu referire la tehnica de netezire folosită la mașinile cu elice: această tehnică netezește și întărește atât de mult podelele din beton încât devin impermeabile. Cum poți determina asta?
Pur și simplu prin testul de cădere, prin așezarea unei picături de apă pe beton pentru a vedea dacă solul „bea” sau nu: solurile impermeabile trebuie pretratate cu apă acidă. În caz contrar, vopseaua nu poate adera la ea.
Diverse observatii
Ce se întâmplă dacă îl aplici pe o suprafață care nu este albă?
Este posibil să vopsiți podeaua de beton direct cu vopsea fosforescentă, deoarece vopseaua epoxidica fosforescentă aderă cu ușurință la ea. Fondul gri, nu cel alb, va face fotoluminiscența mult mai scăzută. Aspectul de zi este întotdeauna gri și aproape invizibil.
Un sfat pentru a evita picăturile sub adezivi:
Când îndepărtați folia de mascare folosită pentru a vopsi dungile de pe podea, veți găsi adesea scurgeri de vopsea de grund albă, rezultând o linie albă neuniformă. Soluția pentru a astupa aceste scurgeri este să aplicați mai întâi un strat bun de transparent și apoi să aplicați grundul alb.
https://www.stardustcolors.de/102-phosphoresierender-klarlack
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu