Totalul afișărilor de pagină

marți, 28 aprilie 2020

Cum sa aplicam ceara auto

Cum sa aplicam ceara auto

Cum sa ceruiesti masina.
Cum sa aplici ceara auto sau sealant. Acum ca ti-ai ales o ceara sau un sealant, ai cateva optiuni pentru a le aplica. Poti sa le aplici cu mana sau cu o masina de polishat. Chiar si ceara auto tip pasta sau solida poate fi aplicata cu o masina de polishat.
Aplicarea cu mana
- Aplicati ceara auto sau sealant la umbra. Daca produsul se usuca prea repede sau daca acesta sta prea mult pe autoturism, s-ar putea sa va chinuiti sa indepartati rezidurile lasate de ceara sau sealant.
- Intotdeauna trebuie sa aplicati ceara auto sau sealant pe un vehicul uscat. Daca sunt mici picaturi de apa pe vopsea, produsul se va intinde si nu o sa puteti sa efectuati corespunzator indepartarea rezidurilor pentru a obtine un aspect si o reflexie ca de oglinda.
- Foarte important de stiu si va recomand sa nu aplicati ceara intr-un strat gros. Acest strat trebuie sa fie cat mai subtire posibil. Daca doriti o stralucire si o adancime, nu il veti obtine print-un strat gros de ceara. Acesta va face ca ceara sau sealant sa fie greu de indepartat si vor ramane multe urme de ceara care nu se vor usca astfel muncind mult mai mult. Daca doriti se poate aplica un al doilea strat subtire de ceara dupa ce a-ti folosit microfibra pentru a indeparta primul strat de ceara. In general ceara auto inca mai actioneaza si se modifica in circa 12 pana la 18 ore. Dupa aceste ore puteti sa incepeti ceruirea pentru a aplica al doilea strat.
- Aplicatoarele din spuma sunt ideale pentru ceruirea masinii, si va permite sa aplicati un strat subtire de ceara. Sunt absorbante, durabile, se pot spala, si reutiliza. Sunt destul de ieftine, asa ca puteti sa le aruncati cand observati ca sunt prea uleioase.
- Pentru indepartarea rezidurilor in urma uscarii, folositi o laveta din microfibra. O laveta din mircrofibra foarte calitativa ar fi Meguiar's Supreme Shine, care va ajuta sa indepartati rezidurile de la ceara si sa ofere un luciu surprinzator. Laveta este incarcata static si microfibrele aduna rezidurile astfel evitand imprastierea prafului, daca acesta exista. Laveta din mircrofibra nu zgarie vopseaua in timp ce indepartati ceara. Rotiti laveta din microfibra, impaturita in 4 pentru a avea o parte mereu curata. Pastrati o a doua laveta din microfibra in caz ca prima incepe sa se incarce cu ceara.
- Daca se intampla sa aveti urme sau stralucirea vopselei sa nu fie uniforma, poate fi corectata cu usurinta folosind Meguiar's Quik Detailer si stergeti cu o laveta din microfibra.
Aplicarea cu ajutorul masinii de polishat
- Selectati un pad de finisare pentru a aplica ceara auto. Acest pad este moale si absorbant, dar este suficient de dur pentru a rezista presiunii exercitate de masina de polishat. Este perfect pentru aplicarea oricarui tip de ceara, chiar daca aceasta este o
ceara de tip pasta.
- Daca folositi o ceara de tip pasta, frecati uniform de pad, folosind toata ceara intr-o punga de plastic sau chiar si cu un cutit plat. Daca folosesti ceara lichida sau sealant, puneti 3 cercuri de ceara , pe marginea padului.
- Daca folosesti o ceara lichida sau sealant, inainte de a da drumul masinii de polishat, apasati padul pe fiecare panou, pentru a evita stropirea.
- Setati masina de polishat la o viteza maxima daca aceasta este Dual Action, sau la treapta a 3-a daca este una mai puternica. In cele mai multe cazuri se foloseste o viteza mai mare pentru a aplicarea unui strat uniform de ceara cu ajutorul unei masini de polishat. Intindeti ceara uniform peste panou pana cand este in totalitate acoperita.
Opriti masina de polishat inainte sa o ridicati de pe vopsea.
- Indepartati rezidurile de la ceara, cu o laveta din microfibra. Unele produse va permit sa aplicati ceara pe intreaba masina inainte sa o stergeti, dar majoritatea nu detin aceasta calitate. Daca ceara nu va permite puteti sa stergeti cu o laveta din microfibra fiecare panou in parte.
Daca in schimb, ceara pe care o aveti va permite sa aplicati pe intreaga masina atunci puteti sa folositi stergerea cu ajutorul masinii de polishat, utilizand o boneta din microfibra peste un pad din lana pentru amortizare.
Pentru un luciu si o protectie de durata poti aplica un strat de ceara de carnauba peste un strat de sealant. Sealant-ul va crea o stralucire puternica cu un strat durabil si ceara va spori efectul de adancime al vopselei.


Sursa: (https://www.detailingshop.ro/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu