Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 septembrie 2021

Cum aleg un compresor de aer? Calculator pentru compresoare de aer

Cum aleg un compresor de aer? Calculator pentru compresoare de aer


 


Una dintre cele mai mari provocări constă în dimensionarea și calcularea corectă a noului compresor de aer. La fel ca orice altceva, compresoarele noi sunt mai eficiente și utilizează o tehnologie mai bună, prin urmare, trebuie să înțelegeți aplicația și utilizarea pentru a calcula corect compresorul. Alegerea compresorului de aer nepotrivit pentru instalația dvs. poate duce la probleme de producție și la creșterea costurilor din cauza energiei irosite.

Înțelegerea cerințelor de debit și presiune pentru instalația dvs. de aer este esențială atunci când alegeți un compresor de aer. Presiunea și debitul sunt doi termeni foarte folosiți atunci când se discută despre sistemele de aer comprimat.

Presiunea poate fi măsurată PSI, sau în BAR (măsură metrică a presiunii). Pentru a ne gândi la asta în termeni mai simpli, presiunea se referă la câta forță este necesară pentru a efectua acțiune la un moment dat. Un exemplu simplu de presiune și modul în care funcționează este să vă imaginați mișcând un bloc de lemn pe o masă. În ilustrația de mai jos, arată că folosirea aerului comprimat de 75 psi nu este o forță suficientă pentru a muta blocul, ci 100 psi de presiune are capacitatea de a muta blocul de lemn distanța dorită.

Compresorul de aer trebuie să asigure suficientă presiune pentru a îndeplini o sarcină dată (în acest caz, a fost să mutați un bloc de lemn). După ilustrația de mai jos, dacă este necesar 100 psi pentru a muta blocul, altceva presiune nu va îndeplini sarcina. Este important să înțelegeți ce presiune este necesară pentru a dimensiona compresorul în mod corespunzător, în caz contrar, vă veți confrunta cu probleme similare cu ilustrația de mai jos în care presiunea mai mică nu a putut să miște blocul de lemn sau să efectuați lucrarea.

De ce debit de aer am nevoie pentru compresorul meu?

Debitul, (FAD) denumit și debit de aer liber la refulare (FAD), poate fi măsurat în metri cubi pe minut (m3 / min), litri pe secundă (l / s) sau metri cubi pe oră (m3 / h), în funcție de locația dvs. geografică. În termeni mai simpli, debitul este capacitatea compresorului de a continua să efectueze o sarcină într-un interval de timp acceptabil. Cantitatea de debit necesară este determinată de durata necesară pentru finalizarea unei sarcini date. Să luăm în considerare exemplul cu blocul din lemn pentru a explica acest lucru în continuare. Pentru a muta un bloc de lemn la o anumită distanță în fiecare oră, va fi necesar un debit mai mic și se poate realiza cu un compresor mai mic și un rezervor de stocare a aerului. Compresorul va porni și opri și va reumple rezervorul de aer pentru data viitoare când blocul de lemn este necesar să fie mișcat. Cu toate acestea, dacă blocul din lemn trebuie să fie mutat constant într-un interval de timp dat, va fi necesar un flux de aer mai mare cu debit continuu, necesitând astfel un compresor mai mare. Dacă debitul este insuficient, procesul va necesita pauze dese, în timp ce compresorul crește presiune în rezervorul de rezervă, indicând astfel că compresorul ar putea fi subdimensionat.

Calculator compresor și are comprimat



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu