Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 septembrie 2021

Compresor cu ulei sau compresor fără injecție de ulei pentru un aer Clasa 0?

 Compresor cu ulei sau compresor fără injecție de ulei pentru un aer Clasa 0?

Odată ce ați calculat compresorul și ați ales tipul de compresor, o ultimă întrebare rămâne, ar trebui să merg cu un compresor de aer lubrifiat cu ulei sau fără ulei care să nu-mi contamineze produsul final. Pentru a nu complica răspunsul, alegerea trebuie să se bazeze pe aplicația și procesul în care va fi utilizat aerul comprimat.

Am nevoie de un compresor fără ulei?

Primul pas în selectarea oricărui compresor este evaluarea necesității. Există cazuri în care consecințele contaminării cu ulei sunt prea mari, prin urmare, un compresor de aer fără ulei este obligatoriu. Cu toate acestea, majoritatea atelierelor de fabricație, industriale și mici utilizează compresoare injectate / răcite cu ulei, deoarece consecințele contaminării cu ulei nu sunt la fel de mari, cum ar fi într-o instalație de producție de alimente. Compresoarele de ulei sunt utilizate pentru a lubrifia, sigila și de asemenea răci aerul comprimat.
Dacă nu este nevoie imediată de aer comprimat fără ulei, calea mai economică este să cumpărați o unitate lubrifiată cu ulei: compresor cu șurub răcit cu ulei. Compresoarele fără ulei au un cost mai mare. Deși, există urme de ulei în aerul comprimat, acesta poate fi tratat în continuare prin utilizarea unor filtre de aer adecvate. Folosirea filtrelor coalescente poate curăța aerul comprimat până la 0,01 microni, care poate fi curățat suplimentar prin adăugarea unui filtru cu carbon pentru a se apropia de puritatea aerului din clasa 1.

Ce sunt clasele de purite ale aerului?

Compresoarele de aer fără ulei sunt utilizate pentru a produce o gamă largă de produse "sensibile": semiconductori, medicamente, amblaje, pet-uri etc. Chiar și cea mai mică urmă de ulei în astfel de aplicații ar putea avea efecte adverse asupra produselor și chiar a oamenilor. Clasa 0 și „fără ulei tehnic” sunt adesea utilizate pentru a presupune că un compresor îndeplinește anumite standarde. Deși, acești termeni sunt similari, ei au diferențe cheie care, dacă nu sunt luați în considerare, pot duce la consecințe nedorite.

Pentru a înțelege mai bine totul, să aruncăm o privire mai profundă asupra sensului „fără ulei - fără injecție de ulei”. Fără ulei descrie compresoarele care nu utilizează nicio lubrifiere în camera de compresie. În timp ce termenul descrie un tip de compresor, clasa 0 și „fără ulei tehnic" exprimă cât de curat este aerul după compresiune. Există diferențe importante între cele două aspecte, pe care le vom explica mai târziu în acest articol.

Organizația Internațională de Standardizare (ISO) stabilește standarde mondiale în scopuri proprii, industriale și comerciale. Aerul comprimat are propriul set de standarde ISO. În funcție de puritatea finală a aerului (determinată de numărul de particule pe metru cub, în ​​funcție de dimensiunea particulelor), compresoarele pot fi clasificate în clasele ISO 0-5. Versiunea originală a standardelor ISO de puritate a aerului comprimat (1991) a fost „facută de și pentru” producătorii de filtre. Standardul a definit cinci clase de concentrație de ulei, dintre care cel mai bun a fost clasa 1.

ISO Clasa 1 - Aer Tehnic Fără ULEI

Clasa 1 specifică o concentrație de ulei de 0,01 mg / m3 la 1 bar și 20 oC, iar conformitatea cu aceste criterii este uneori numită „o soluție fără ulei tehnic”. Cu toate acestea, standardele au fost modificate în 2001 și au fost actualizate în continuare în 2010. Standardul actual stabilește limite pentru conținutul total de ulei (aerosol, lichid și vapori), iar un standard specific a fost introdus pentru măsurarea vaporilor de ulei.

Clasa ISO 0 - Aer fără ulei

 

A fost adăugată o clasă nouă (clasa 0) pentru a acoperi cerințe de calitate mai stricte. Clasa ISO 0 este cea mai curată alegere. Aceasta poate garanta 100% aer fără ulei. Există unele afirmații defectuoase în jurul industriei care promovează compresoarele lubrifiate cu ulei cu filtre și le numesc „fără ulei” din punct de vedere tehnic, precum și care afirmă despre calitatea aerului că este adesea mai bună decât cea a unui compresor fără ulei. Aceste afirmații sunt false și utilizarea lor atunci când este necesară clasa 0 poate duce la deteriorarea inadvertentă a produselor sau echipamentelor sensibile.

Când alegeți un compresor fără ulei, asigurați-vă că alegeți un compresor fără ulei de clasa 0 și nu o opțiune „fără ulei” din punct de vedere tehnic. În general au un punct de preț inițial mai ridicat, dar sunt mult mai sigure de utilizat în aplicații sensibile. Cu clasa 0, puteți fi sigur că absolut nicio contaminare nu va atinge echipamentul utilizatorului final și sunteți sigur că activele dvs. sunt protejate. Este întotdeauna cea mai bună practică să solicitați sfatul unui profesionist cu aer comprimat atunci când alegeți un compresor de aer fără ulei sau lubrifiat cu ulei.


Ce tip de compresor am nevoie? Compresor cu piston sau cu șurub?

 Ce tip de compresor am nevoie? Compresor cu piston sau cu șurub?


După ce ați determinat mărimea compresorului de aer, următorul lucru este să vă decideți asupra tipului de compresor de care aveți nevoie pentru aplicația dvs. Haideți să aruncăm o privire la două dintre cele mai populare opțiuni disponibile.

Pune-ți câteva întrebări:

Când cauți tipul de compresor potrivit, ar trebui să îți pui aceste întrebări:
  • Care este aplicația?
  • Cât debit folosește fabrica / atelierul meu?
  • Ce presiune este necesară în cadrul instalației?
  • Am nevoie de aer curat / uscat (utilizarea uscătorului și filtrelor)?
  • Câte ore pe an funcționează compresorul meu?
  • Câte schimburi în producție voi avea pe zi?
  • Există o fluctuație a cererii de debit între schimburi (dacă da, un compresor cu turație variabilă - VSD ar putea fi o opțiune bună și poate oferi economii mari)?
  • Există planuri de extindere viitoare?
  • Compresor cu piston pentru uz caznic, ateliere și industria mică

  • Cel mai economic și cel mai ieftin compresor de aer disponibil este compresorul cu pistonul. Acesta este un compresor de aer foarte simplu și robust care este utilizat în multe ateliere mici. De multe ori puteți găsi compresorul cu piston în ateliere de service mașini, caroserii, vulcanizări anvelope și mici ateliere de fabricație. Compresoarele cu piston sunt relativ ușor de întreținut și așa cum se menționează anterior, necesită investiții minime. Având în vedere că aceste compresoare cu piston sunt economice, există unele dezavantaje care trebuie luate în considerare înainte de a lua o decizie.
  • Compresoarele cu pistoane sunt destinate numai utilizării intermitente, ceea ce înseamnă că acest compresor poate funcționa doar la aproximativ 50-60% din ciclul său de lucru. Aceasta înseamnă că va merge 30 până la 35 de minute, la fiecare oră în timpul ciclului său de lucru. Aceste unități necesită un timp de răcire corespunzător între cicluri, altfel se supraîncălzesc și se defectează. De asemenea, este important să înțelegem că, compresoarele cu piston, injectează ulei în procesul dvs. și dacă aerul nu este tratat corespunzător, pote deteriora mașinile care utilizează aerul comprimat. În cele din urmă, compresoarele cu piston tind să fie foarte zgomotoase atunci când sunt în funcțiune, ceea ce poate fi greu pentru angajații care lucrează în imediata apropiere a compresorului.
  • Compresoare cu șurub pentru presiune constantă și de durată

  • Dacă funcționarea dvs. necesită o alimentare constantă cu aer comprimat, trebuie să luați în considerare un compresor de aer cu șurub. Spre deosebire de compresorul cu piston, compresoarele de aer cu șurub sunt utilizate pentru operațiuni care necesită regim de lucru continuu de 100% și sunt construite pentru o durată de viață îndelungată de funcționare fiabilă. Compresoarele de aer cu șurub rotativ sunt o alternativă excelentă pentru unitățile de piston și există diverse modele disponibile, în funcție de nevoile și bugetul dvs. Una dintre aceste opțiuni este posibilitatea de a integra un uscător în pachet, ceea ce este ideal pentru aplicațiile care necesită aer curat și uscat. În plus, compresoarele cu șuruburi mai mici pot fi livrate cu rezervor încorporat, ceea ce permite o capacitate suplimentară de stocare, care, împreună cu un uscător integrat, permite instalarea plug-and-play. Acest lucru este ideal dacă aveți spațiu limitat în afacerea dvs. și veți economisi costurile de instalare. În funcție de bugetul dvs., există un compresor pentru șurub pentru toți, variind de la designul de bază, de obicei disponibil pe game mai mici de kW / HP, până la unitățile de acțiune cu viteză variabilă (frecvență) (VSD). Acestea sunt mai scumpe, dar de obicei compensează costul inițial cu economii de energie de până la 50%.
  • Compresoarele cu turație variabilă sau convertizor de frecvență sunt o opțiune excelentă pentru aplicațiile care au fluctuație în cererea de aer. Acest lucru este valabil mai ales dacă instalația dvs. operează mai multe schimburi în timpul zilei și în care cererea de aer crește și scade pe parcursul zilei. Având în vedere că utilizarea aerului comprimat poate fi costisitoare, deoarece reprezintă peste 70% din costul total de proprietate în costuri de energie electrică, utilizarea tehnologiei VSD vă poate ajuta să obțineți economii de 35-50%. În funcție de dimensiunea compresorului, economiile pot varia de la 100 USD la 10.000 USD anual sau mai mult. Compresoarele de aer VSD se adaptează automat la necesarul de aer. În termeni mai simpli, compresorul poate sesiza cât de mult aer se folosește și își reglează viteza în consecință, pentru a permite numai consumul necesar. În zilele cu producție mai mică, în timpul celui de-al doilea sau al treilea schimb, Tehnologia VSD este deosebit de utilă, deoarece elimină risipa de electricitate și, prin urmare, economisește bani. Compresoarele de aer cu turație variabilă devin tot mai căutate, mulți clienți bucurându-se de economiile de energie anuale și având capacitatea de a reinvesti banii în alte active.




Cum aleg un compresor de aer? Calculator pentru compresoare de aer

Cum aleg un compresor de aer? Calculator pentru compresoare de aer


 


Una dintre cele mai mari provocări constă în dimensionarea și calcularea corectă a noului compresor de aer. La fel ca orice altceva, compresoarele noi sunt mai eficiente și utilizează o tehnologie mai bună, prin urmare, trebuie să înțelegeți aplicația și utilizarea pentru a calcula corect compresorul. Alegerea compresorului de aer nepotrivit pentru instalația dvs. poate duce la probleme de producție și la creșterea costurilor din cauza energiei irosite.

Înțelegerea cerințelor de debit și presiune pentru instalația dvs. de aer este esențială atunci când alegeți un compresor de aer. Presiunea și debitul sunt doi termeni foarte folosiți atunci când se discută despre sistemele de aer comprimat.

Presiunea poate fi măsurată PSI, sau în BAR (măsură metrică a presiunii). Pentru a ne gândi la asta în termeni mai simpli, presiunea se referă la câta forță este necesară pentru a efectua acțiune la un moment dat. Un exemplu simplu de presiune și modul în care funcționează este să vă imaginați mișcând un bloc de lemn pe o masă. În ilustrația de mai jos, arată că folosirea aerului comprimat de 75 psi nu este o forță suficientă pentru a muta blocul, ci 100 psi de presiune are capacitatea de a muta blocul de lemn distanța dorită.

Compresorul de aer trebuie să asigure suficientă presiune pentru a îndeplini o sarcină dată (în acest caz, a fost să mutați un bloc de lemn). După ilustrația de mai jos, dacă este necesar 100 psi pentru a muta blocul, altceva presiune nu va îndeplini sarcina. Este important să înțelegeți ce presiune este necesară pentru a dimensiona compresorul în mod corespunzător, în caz contrar, vă veți confrunta cu probleme similare cu ilustrația de mai jos în care presiunea mai mică nu a putut să miște blocul de lemn sau să efectuați lucrarea.

De ce debit de aer am nevoie pentru compresorul meu?

Debitul, (FAD) denumit și debit de aer liber la refulare (FAD), poate fi măsurat în metri cubi pe minut (m3 / min), litri pe secundă (l / s) sau metri cubi pe oră (m3 / h), în funcție de locația dvs. geografică. În termeni mai simpli, debitul este capacitatea compresorului de a continua să efectueze o sarcină într-un interval de timp acceptabil. Cantitatea de debit necesară este determinată de durata necesară pentru finalizarea unei sarcini date. Să luăm în considerare exemplul cu blocul din lemn pentru a explica acest lucru în continuare. Pentru a muta un bloc de lemn la o anumită distanță în fiecare oră, va fi necesar un debit mai mic și se poate realiza cu un compresor mai mic și un rezervor de stocare a aerului. Compresorul va porni și opri și va reumple rezervorul de aer pentru data viitoare când blocul de lemn este necesar să fie mișcat. Cu toate acestea, dacă blocul din lemn trebuie să fie mutat constant într-un interval de timp dat, va fi necesar un flux de aer mai mare cu debit continuu, necesitând astfel un compresor mai mare. Dacă debitul este insuficient, procesul va necesita pauze dese, în timp ce compresorul crește presiune în rezervorul de rezervă, indicând astfel că compresorul ar putea fi subdimensionat.

Calculator compresor și are comprimat