Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 septembrie 2021

Compresor cu ulei sau compresor fără injecție de ulei pentru un aer Clasa 0?

 Compresor cu ulei sau compresor fără injecție de ulei pentru un aer Clasa 0?

Odată ce ați calculat compresorul și ați ales tipul de compresor, o ultimă întrebare rămâne, ar trebui să merg cu un compresor de aer lubrifiat cu ulei sau fără ulei care să nu-mi contamineze produsul final. Pentru a nu complica răspunsul, alegerea trebuie să se bazeze pe aplicația și procesul în care va fi utilizat aerul comprimat.

Am nevoie de un compresor fără ulei?

Primul pas în selectarea oricărui compresor este evaluarea necesității. Există cazuri în care consecințele contaminării cu ulei sunt prea mari, prin urmare, un compresor de aer fără ulei este obligatoriu. Cu toate acestea, majoritatea atelierelor de fabricație, industriale și mici utilizează compresoare injectate / răcite cu ulei, deoarece consecințele contaminării cu ulei nu sunt la fel de mari, cum ar fi într-o instalație de producție de alimente. Compresoarele de ulei sunt utilizate pentru a lubrifia, sigila și de asemenea răci aerul comprimat.
Dacă nu este nevoie imediată de aer comprimat fără ulei, calea mai economică este să cumpărați o unitate lubrifiată cu ulei: compresor cu șurub răcit cu ulei. Compresoarele fără ulei au un cost mai mare. Deși, există urme de ulei în aerul comprimat, acesta poate fi tratat în continuare prin utilizarea unor filtre de aer adecvate. Folosirea filtrelor coalescente poate curăța aerul comprimat până la 0,01 microni, care poate fi curățat suplimentar prin adăugarea unui filtru cu carbon pentru a se apropia de puritatea aerului din clasa 1.

Ce sunt clasele de purite ale aerului?

Compresoarele de aer fără ulei sunt utilizate pentru a produce o gamă largă de produse "sensibile": semiconductori, medicamente, amblaje, pet-uri etc. Chiar și cea mai mică urmă de ulei în astfel de aplicații ar putea avea efecte adverse asupra produselor și chiar a oamenilor. Clasa 0 și „fără ulei tehnic” sunt adesea utilizate pentru a presupune că un compresor îndeplinește anumite standarde. Deși, acești termeni sunt similari, ei au diferențe cheie care, dacă nu sunt luați în considerare, pot duce la consecințe nedorite.

Pentru a înțelege mai bine totul, să aruncăm o privire mai profundă asupra sensului „fără ulei - fără injecție de ulei”. Fără ulei descrie compresoarele care nu utilizează nicio lubrifiere în camera de compresie. În timp ce termenul descrie un tip de compresor, clasa 0 și „fără ulei tehnic" exprimă cât de curat este aerul după compresiune. Există diferențe importante între cele două aspecte, pe care le vom explica mai târziu în acest articol.

Organizația Internațională de Standardizare (ISO) stabilește standarde mondiale în scopuri proprii, industriale și comerciale. Aerul comprimat are propriul set de standarde ISO. În funcție de puritatea finală a aerului (determinată de numărul de particule pe metru cub, în ​​funcție de dimensiunea particulelor), compresoarele pot fi clasificate în clasele ISO 0-5. Versiunea originală a standardelor ISO de puritate a aerului comprimat (1991) a fost „facută de și pentru” producătorii de filtre. Standardul a definit cinci clase de concentrație de ulei, dintre care cel mai bun a fost clasa 1.

ISO Clasa 1 - Aer Tehnic Fără ULEI

Clasa 1 specifică o concentrație de ulei de 0,01 mg / m3 la 1 bar și 20 oC, iar conformitatea cu aceste criterii este uneori numită „o soluție fără ulei tehnic”. Cu toate acestea, standardele au fost modificate în 2001 și au fost actualizate în continuare în 2010. Standardul actual stabilește limite pentru conținutul total de ulei (aerosol, lichid și vapori), iar un standard specific a fost introdus pentru măsurarea vaporilor de ulei.

Clasa ISO 0 - Aer fără ulei

 

A fost adăugată o clasă nouă (clasa 0) pentru a acoperi cerințe de calitate mai stricte. Clasa ISO 0 este cea mai curată alegere. Aceasta poate garanta 100% aer fără ulei. Există unele afirmații defectuoase în jurul industriei care promovează compresoarele lubrifiate cu ulei cu filtre și le numesc „fără ulei” din punct de vedere tehnic, precum și care afirmă despre calitatea aerului că este adesea mai bună decât cea a unui compresor fără ulei. Aceste afirmații sunt false și utilizarea lor atunci când este necesară clasa 0 poate duce la deteriorarea inadvertentă a produselor sau echipamentelor sensibile.

Când alegeți un compresor fără ulei, asigurați-vă că alegeți un compresor fără ulei de clasa 0 și nu o opțiune „fără ulei” din punct de vedere tehnic. În general au un punct de preț inițial mai ridicat, dar sunt mult mai sigure de utilizat în aplicații sensibile. Cu clasa 0, puteți fi sigur că absolut nicio contaminare nu va atinge echipamentul utilizatorului final și sunteți sigur că activele dvs. sunt protejate. Este întotdeauna cea mai bună practică să solicitați sfatul unui profesionist cu aer comprimat atunci când alegeți un compresor de aer fără ulei sau lubrifiat cu ulei.


Ce tip de compresor am nevoie? Compresor cu piston sau cu șurub?

 Ce tip de compresor am nevoie? Compresor cu piston sau cu șurub?


După ce ați determinat mărimea compresorului de aer, următorul lucru este să vă decideți asupra tipului de compresor de care aveți nevoie pentru aplicația dvs. Haideți să aruncăm o privire la două dintre cele mai populare opțiuni disponibile.

Pune-ți câteva întrebări:

Când cauți tipul de compresor potrivit, ar trebui să îți pui aceste întrebări:
  • Care este aplicația?
  • Cât debit folosește fabrica / atelierul meu?
  • Ce presiune este necesară în cadrul instalației?
  • Am nevoie de aer curat / uscat (utilizarea uscătorului și filtrelor)?
  • Câte ore pe an funcționează compresorul meu?
  • Câte schimburi în producție voi avea pe zi?
  • Există o fluctuație a cererii de debit între schimburi (dacă da, un compresor cu turație variabilă - VSD ar putea fi o opțiune bună și poate oferi economii mari)?
  • Există planuri de extindere viitoare?
  • Compresor cu piston pentru uz caznic, ateliere și industria mică

  • Cel mai economic și cel mai ieftin compresor de aer disponibil este compresorul cu pistonul. Acesta este un compresor de aer foarte simplu și robust care este utilizat în multe ateliere mici. De multe ori puteți găsi compresorul cu piston în ateliere de service mașini, caroserii, vulcanizări anvelope și mici ateliere de fabricație. Compresoarele cu piston sunt relativ ușor de întreținut și așa cum se menționează anterior, necesită investiții minime. Având în vedere că aceste compresoare cu piston sunt economice, există unele dezavantaje care trebuie luate în considerare înainte de a lua o decizie.
  • Compresoarele cu pistoane sunt destinate numai utilizării intermitente, ceea ce înseamnă că acest compresor poate funcționa doar la aproximativ 50-60% din ciclul său de lucru. Aceasta înseamnă că va merge 30 până la 35 de minute, la fiecare oră în timpul ciclului său de lucru. Aceste unități necesită un timp de răcire corespunzător între cicluri, altfel se supraîncălzesc și se defectează. De asemenea, este important să înțelegem că, compresoarele cu piston, injectează ulei în procesul dvs. și dacă aerul nu este tratat corespunzător, pote deteriora mașinile care utilizează aerul comprimat. În cele din urmă, compresoarele cu piston tind să fie foarte zgomotoase atunci când sunt în funcțiune, ceea ce poate fi greu pentru angajații care lucrează în imediata apropiere a compresorului.
  • Compresoare cu șurub pentru presiune constantă și de durată

  • Dacă funcționarea dvs. necesită o alimentare constantă cu aer comprimat, trebuie să luați în considerare un compresor de aer cu șurub. Spre deosebire de compresorul cu piston, compresoarele de aer cu șurub sunt utilizate pentru operațiuni care necesită regim de lucru continuu de 100% și sunt construite pentru o durată de viață îndelungată de funcționare fiabilă. Compresoarele de aer cu șurub rotativ sunt o alternativă excelentă pentru unitățile de piston și există diverse modele disponibile, în funcție de nevoile și bugetul dvs. Una dintre aceste opțiuni este posibilitatea de a integra un uscător în pachet, ceea ce este ideal pentru aplicațiile care necesită aer curat și uscat. În plus, compresoarele cu șuruburi mai mici pot fi livrate cu rezervor încorporat, ceea ce permite o capacitate suplimentară de stocare, care, împreună cu un uscător integrat, permite instalarea plug-and-play. Acest lucru este ideal dacă aveți spațiu limitat în afacerea dvs. și veți economisi costurile de instalare. În funcție de bugetul dvs., există un compresor pentru șurub pentru toți, variind de la designul de bază, de obicei disponibil pe game mai mici de kW / HP, până la unitățile de acțiune cu viteză variabilă (frecvență) (VSD). Acestea sunt mai scumpe, dar de obicei compensează costul inițial cu economii de energie de până la 50%.
  • Compresoarele cu turație variabilă sau convertizor de frecvență sunt o opțiune excelentă pentru aplicațiile care au fluctuație în cererea de aer. Acest lucru este valabil mai ales dacă instalația dvs. operează mai multe schimburi în timpul zilei și în care cererea de aer crește și scade pe parcursul zilei. Având în vedere că utilizarea aerului comprimat poate fi costisitoare, deoarece reprezintă peste 70% din costul total de proprietate în costuri de energie electrică, utilizarea tehnologiei VSD vă poate ajuta să obțineți economii de 35-50%. În funcție de dimensiunea compresorului, economiile pot varia de la 100 USD la 10.000 USD anual sau mai mult. Compresoarele de aer VSD se adaptează automat la necesarul de aer. În termeni mai simpli, compresorul poate sesiza cât de mult aer se folosește și își reglează viteza în consecință, pentru a permite numai consumul necesar. În zilele cu producție mai mică, în timpul celui de-al doilea sau al treilea schimb, Tehnologia VSD este deosebit de utilă, deoarece elimină risipa de electricitate și, prin urmare, economisește bani. Compresoarele de aer cu turație variabilă devin tot mai căutate, mulți clienți bucurându-se de economiile de energie anuale și având capacitatea de a reinvesti banii în alte active.




Cum aleg un compresor de aer? Calculator pentru compresoare de aer

Cum aleg un compresor de aer? Calculator pentru compresoare de aer


 


Una dintre cele mai mari provocări constă în dimensionarea și calcularea corectă a noului compresor de aer. La fel ca orice altceva, compresoarele noi sunt mai eficiente și utilizează o tehnologie mai bună, prin urmare, trebuie să înțelegeți aplicația și utilizarea pentru a calcula corect compresorul. Alegerea compresorului de aer nepotrivit pentru instalația dvs. poate duce la probleme de producție și la creșterea costurilor din cauza energiei irosite.

Înțelegerea cerințelor de debit și presiune pentru instalația dvs. de aer este esențială atunci când alegeți un compresor de aer. Presiunea și debitul sunt doi termeni foarte folosiți atunci când se discută despre sistemele de aer comprimat.

Presiunea poate fi măsurată PSI, sau în BAR (măsură metrică a presiunii). Pentru a ne gândi la asta în termeni mai simpli, presiunea se referă la câta forță este necesară pentru a efectua acțiune la un moment dat. Un exemplu simplu de presiune și modul în care funcționează este să vă imaginați mișcând un bloc de lemn pe o masă. În ilustrația de mai jos, arată că folosirea aerului comprimat de 75 psi nu este o forță suficientă pentru a muta blocul, ci 100 psi de presiune are capacitatea de a muta blocul de lemn distanța dorită.

Compresorul de aer trebuie să asigure suficientă presiune pentru a îndeplini o sarcină dată (în acest caz, a fost să mutați un bloc de lemn). După ilustrația de mai jos, dacă este necesar 100 psi pentru a muta blocul, altceva presiune nu va îndeplini sarcina. Este important să înțelegeți ce presiune este necesară pentru a dimensiona compresorul în mod corespunzător, în caz contrar, vă veți confrunta cu probleme similare cu ilustrația de mai jos în care presiunea mai mică nu a putut să miște blocul de lemn sau să efectuați lucrarea.

De ce debit de aer am nevoie pentru compresorul meu?

Debitul, (FAD) denumit și debit de aer liber la refulare (FAD), poate fi măsurat în metri cubi pe minut (m3 / min), litri pe secundă (l / s) sau metri cubi pe oră (m3 / h), în funcție de locația dvs. geografică. În termeni mai simpli, debitul este capacitatea compresorului de a continua să efectueze o sarcină într-un interval de timp acceptabil. Cantitatea de debit necesară este determinată de durata necesară pentru finalizarea unei sarcini date. Să luăm în considerare exemplul cu blocul din lemn pentru a explica acest lucru în continuare. Pentru a muta un bloc de lemn la o anumită distanță în fiecare oră, va fi necesar un debit mai mic și se poate realiza cu un compresor mai mic și un rezervor de stocare a aerului. Compresorul va porni și opri și va reumple rezervorul de aer pentru data viitoare când blocul de lemn este necesar să fie mișcat. Cu toate acestea, dacă blocul din lemn trebuie să fie mutat constant într-un interval de timp dat, va fi necesar un flux de aer mai mare cu debit continuu, necesitând astfel un compresor mai mare. Dacă debitul este insuficient, procesul va necesita pauze dese, în timp ce compresorul crește presiune în rezervorul de rezervă, indicând astfel că compresorul ar putea fi subdimensionat.

Calculator compresor și are comprimat



duminică, 29 august 2021

Îndepărtarea umezelii din mașină: sfaturi și trucuri puse împreună!

 

Ce ajută cu adevărat împotriva umezelii din mașină?

Aici puteți găsi sfaturi utile împotriva umezelii în mașină!
Aici puteți găsi sfaturi utile împotriva umezelii în mașină!

Șoferii trebuie să întrețină multă mașină pentru a menține funcționalitatea și siguranța unei mașini pe termen lung. Vizitele regulate la un atelier cu greu pot fi evitate de-a lungul anilor. Vehiculele mai vechi au adesea probleme cu creșterea umidității , ceea ce duce la diverse probleme. Ferestrele și mucegaiul cu ceață sunt deosebit de proeminente.

Acest ghid tratează în mod cuprinzător tema umezelii din mașină și analizează diferite aspecte. Acest lucru nu numai că vă învață cum să îndepărtați umezeala din mașină. De asemenea, primiți informații despre modul în care umezeala pătrunde în vehicul și ce rol joacă garniturile, locațiile și acumularea frunzelor în acest sens.

Mai mult, se subliniază ce probleme pot apărea dacă umezeala din mașină este ignorată prea mult timp . Nu în ultimul rând, veți găsi aici instrucțiuni clare care vă vor apropia de măsurile preventive.

Întrebări frecvente: Umiditate în mașină

Cum ajunge umezeala în mașină?

Mai ales toamna și iarna , transportăm noi umezeala în vehicul cu pantofii noștri. Dar sigiliile poroase pot provoca, de asemenea, pătrunderea apei în mașină .

Cum fac față umezelii?

Puteți cumpăra dezumidificatoare speciale pentru mașini din magazine . În plus, pungile cu așternut de pisici și-au dovedit valoarea.

Care sunt consecințele umezelii într-o mașină?

Un nivel ridicat de umiditate, mai ales toamna și iarna, poate face ca ferestrele să se aburească din interior. Acest lucru promovează, de asemenea, formarea mucegaiului în mașină .

Cauze de umiditate în mașină

Dacă vă confruntați cu sarcina de a dezumidifica interiorul mașinii dvs. , ar trebui mai întâi să întrebați: "De unde vine umezeala?" Deoarece orice tip de dezumidificare poate fi eficient pe termen lung numai dacă puteți fi siguri că mediul umed nu se va răspândi direct în viitorul apropiat.

De fapt, o mare varietate de cauze pot cauza umezeala în mașină. Chiar și vehiculele moderne, în care materialul nu prezintă semne de oboseală , pot fi afectate. Sezonul sau vremea pot juca un rol dacă șoferii duc apă în mașină pentru că tocmai au intrat într-un duș cu efect de ploaie sau pentru că multă zăpadă este lipită de pantofi.

Cu toate acestea, umiditatea din mașină nu este în niciun caz o problemă exclusivă de toamnă sau de iarnă . Acest lucru poate apărea și în lunile fierbinți de vară. Următoarele motive pot fi responsabile pentru acest lucru:

  • Unele sigilii sunt vechi și poroase , ceea ce înseamnă că umezeala poate pătrunde în vehicul din exterior.
  • Frunzele căderii înfundă canalele de drenaj , împiedicând scurgerea corectă a apei.
  • Ventilația are loc cu greu sau este efectuată incorect.
  • Mașina afectată se află într-un garaj sau într-o altă locație foarte umedă .

Chiar și atunci când spălați mașina , apa poate pătrunde accidental în interiorul vehiculului. Acest lucru se poate întâmpla mai ales dacă un curățător de înaltă presiune este utilizat prea aproape de vehicul. Garniturile mai mici din zona farurilor și a stopurilor pot fi deteriorate în aceste momente. Mașina este deja umedă, fără ca proprietarul să bănuiască nimic.

Umiditate în mașină: diverse cauze pot duce la umezeală permanentă în interior.
Umiditate în mașină: diverse cauze pot duce la umezeală permanentă în interior.

Nu în ultimul rând, elementele în mișcare, precum acoperișurile solare și capacele portbagajului, prezintă deseori un risc.

Cu toate acestea, dacă doriți să împiedicați pătrunderea prea multă umiditate în propriul vehicul de la bun început, puteți lua întotdeauna măsuri preventive. Următoarea secțiune oferă o prezentare detaliată a acestui aspect.

Evitați umezeala în mașină prin măsuri preventive

Pentru ca șoferii să nu fie nici măcar nevoiți să vă faceți griji cu privire la aburirea geamurilor, formarea mucegaiului sau chiar deteriorarea componentelor electronice , acestea ar trebui evitate. În acest sens, ei pot lua în considerare următoarele sfaturi pe care le-am pus la punct.

Prevenirea extinsă vă asigură că nici măcar nu trebuie să vă puneți întrebarea: „Cum scoateți umezeala din mașină?”. Pentru a face acest lucru, totuși, este necesar să verificați în mod regulat toate părțile relevante ale vehiculului dumneavoastră . Începe cu ploaia, care se află între parbriz și capotă. De asemenea, este important să examinați trapa , dacă există, și ușile .

În punctele menționate, procesele duc în jos . Pentru ca apa să se deplaseze deloc spre sol, nu trebuie blocată în niciun fel. Dacă acesta este cazul, totuși, acumulările caută alte căi și apoi ajung în puțurile de picioare sau în puțurile de roți, de exemplu Cu trapa, puteți verifica cu ușurință singur dacă umezeala se poate aduna în mașină.

Umpleți un recipient cu puțină apă și turnați-l în canalul glisant. Elementul umed ar trebui apoi să se epuizeze la arcurile roților din față . Dacă nu este cazul, există un blocaj pe drumul spre acolo.

În plus, umezeala din mașină se adună adesea în covorașe . Deoarece covoarele sunt atât de răspândite astăzi, umezeala pe termen lung în această zonă nu este adesea vizibilă. Iubitorii de mașini recomandă, prin urmare, utilizarea covorașelor din cauciuc . Acestea îl reflectă în mod clar atunci când intră în contact cu multă apă și pot fi pur și simplu răsturnate . Proprietarii acestor covoare ar trebui să facă acest lucru înainte ca apa să se evapore și astfel să crească umiditatea .

Ar trebui, de asemenea, să se verifice aerisirea unei mașini . Un truc simplu permite un test rapid de funcționalitate aici:

  • Tăiați câteva benzi mici de hârtie .
  • Atașați-le la orificiile de ventilație.
  • Setați ventilatorul la cel mai înalt nivel .

Dacă ventilația funcționează, benzile ar trebui să bată în aer în acest moment În caz contrar, este recomandabil să treceți la atelier și să ajungeți la partea de jos a erorii tehnice. Procesele din pasajele roților sunt adesea uitate în timpul inspecțiilor. Dacă doriți să îndepărtați murdăria enervantă aici, de obicei trebuie să slăbiți șuruburile de pe panou și apoi să o îndoiți lateral.

Garniturile din cauciuc pe trapa, ferestrele și ușile pot avea, de asemenea, o durată de viață puțin mai mare prin utilizarea unor agenți speciali Stilourile de îngrijire , de exemplu, ajută la asigurarea ca cauciucurile să nu se rupă atât de repede la temperaturi de îngheț în timpul iernii.
Nu trebuie să vă dezumidificați mașina în timp ce luați măsuri preventive.
Nu trebuie să vă dezumidificați mașina în timp ce luați măsuri preventive.

În ceea ce privește măsurile preventive adecvate, unele aspecte necesită explicații mai detaliate. În consecință, unele aspecte sunt luate în considerare mai detaliat mai jos .

Problema sigiliilor

După cum sa menționat mai devreme, garniturile de cauciuc vechi și poroase sunt adesea o problemă. Nu este de mirare când considerați că îndeplinesc o sarcină importantă în bune condiții: servesc drept tampon între interiorul mașinii și influențele lumii exterioare. Cele lacunele sunt în mod optim sigilate , atâta timp cât materialul nu este deteriorat prea mult.

  • În mod ideal, acest lucru asigură că murdăria și umezeala cu greu pot intra în mașină .
  • Cu toate acestea, trebuie să ne asigurăm că influențele meteo le pot provoca să explodeze pe termen lung și astfel să distrugă protecția.

Dacă nu doriți să ajungeți în situația de a elimina umezeala din mașină, nu ar trebui să faceți prea multe economii la îngrijirea garniturilor de cauciuc . Nici produsele de îngrijire nu trebuie cumpărate orbește. De exemplu, componentele agentului respectiv nu sunt neimportante, deoarece nu totul este compatibil cu cauciucul. Cu toate acestea, cunoscătorii recomandă în general substanțe precum vaselina, siliconul, talcul și glicerina .

Iarna, sigiliile de cauciuc amenință să izbucnească din cauza înghețului , în timp ce vara se usucă de căldură Rezultă că produsele de îngrijire trebuie utilizate în orice perioadă a anului.

Există, de asemenea, câteva aspecte pe care proprietarii de mașini trebuie să le ia în considerare atunci când aplică agentul respectiv:

  • Înainte de a utiliza pixuri sau spray-uri adecvate pentru întreținere, orice murdărie și umezeală trebuie îndepărtate. Acesta este singurul mod prin care produsul de îngrijire respectiv aderă la garniturile de cauciuc.
  • În consecință, are sens și uscarea și tratarea tampoanelor de cauciuc după fiecare spălare auto . Produsele de îngrijire trebuie utilizate cel puțin o dată pe lună.
  • Durata de viață a garniturilor de cauciuc poate fi extinsă în doar câțiva pași simpli .

Dacă nu se efectuează întreținere, apa se poate colecta în zonele de izolație și poate începe să devină modernă. Odată ce există mai multe scurgeri, o vizită la atelier de multe ori doar ajută. Acolo sigiliile vechi pot fi schimbate cu altele noi .

O problemă mai ales toamna: blocaje din frunzele umede

Întrebarea: „Cum scot umezeala din mașină?” , mulți șoferi se confruntă chiar la începutul sezonului întunecat. Adesea, în acest caz, frunzele umede pot fi identificate drept vinovate. Deoarece nu este permis ca toți proprietarii unui autovehicul să dețină un garaj sau un loc de parcare încuiat în mod similar. Mulți trebuie să parcheze vehiculul în aer liber , ceea ce face dificilă prevenirea expunerii la condițiile meteorologice predominante.

Umiditatea în mașină este doar un posibil rezultat odată ce frunzele înfundă canalele de drenaj . Mirosul de mucegai, geamurile înnorate în mod repetat , rugina și chiar defecțiunile electronice pot fi, de asemenea, rezultatul. Experții avertizează că șoferii nu ar trebui să ia ușor numeroasele frunze care se lipesc de vehiculele lor toamna .
Evitați umezeala în interiorul mașinii: Scoateți excesul de frunze din vehicul toamna pentru a permite scurgerea apei.
Evitați umezeala în interiorul mașinii: Scoateți excesul de frunze din vehicul toamna pentru a permite scurgerea apei.

De exemplu, este posibil, de asemenea, ca frunzele să pătrundă în orificiile de admisie ale circuitului de ventilație . Acolo frunzele sau acele pot înfunda găurile de scurgere.

Frunzele se putrezesc apoi în locuri greu accesibile și apa se acumulează în încălzitor și în cutia de calmare a aerului . Mai devreme sau mai târziu, umezeala se poate scurge în interiorul mașinii.

Cu toate acestea, umezeala din mașină cauzată de aceasta poate fi evitată. Chiar dacă șoferii nu pot evita un loc de parcare în aer liber, puteți preveni acest lucru cel puțin îndepărtând frunzele de lângă parbriz și orificiile de admisie a aerului .

Un tel adecvat poate fi utilizat eficient pentru aceasta. Frunzelor îi place, de asemenea, să fie prinși în ștergătoarele de parbriz. Distanța de acolo costă puțin mai multă grijă și răbdare.

Nu ar trebui să îndepărtați doar frunzele lipite în acest fel atunci când doriți să scăpați de umezeala din mașină. Chiar și din motive de siguranță a traficului , distanța are sens. Deoarece frunzele perturbă și puterea de curățare a ștergătoarelor. De lamelele ștergătoarelor pot deveni chiar inutilizabile . Frunzele care au pătruns în compartimentul motorului pot fi îndepărtate în timpul următoarei verificări de ulei.

Ventilația intactă face minuni

Când vine vorba de eliminarea umezelii din mașină sau de prevenirea apariției acesteia în primul rând, comportamentul corect de ventilație joacă, de asemenea, un rol important. Mai ales când geamurile sunt deja aburite, încălzirea și ventilatorul aferent ar trebui să fie setate la cel mai înalt nivel. Ar trebui notat:

  • Puterea fluxului de aer care lovește parbrizul poate fi adesea crescută prin închiderea duzelor de pe consola centrală.
  • Dacă aerul condiționat este pornit pe lângă încălzire , procesul de dezumidificare se accelerează. Acest lucru se datorează faptului că și aerul de intrare este uscat . Cu toate acestea, o condiție prealabilă pentru acest efect este ca temperatura exterioară să nu scadă sub șase grade . Mașinile moderne au adesea și o funcție de „dezghețare”.

În ceea ce privește propria mașină și dezumidificare, astfel de sfaturi de ventilație ajută numai dacă toate mecanismele existente funcționează . O ventilație defectă poate pune rapid în funcțiune o cheie pentru șoferi. Acest lucru poate fi simțit în moduri diferite. Aici sunt posibile zgomote de zgomot, defecte ocazionale sau eșecuri totale . Dacă propria mașină este afectată de zgomote interferente, ar trebui să verificați mai întâi dacă nu este cauzată de murdărie sau frunze rămase.

Cu toate acestea, ventilația defectă poate fi urmărită și înapoi la încălzire , care funcționează printr-un schimbător de căldură. Un test posibil: porniți complet încălzitorul și suflanta după ce ați parcurs aproximativ 20 de kilometri, după ce ați oprit anterior radioul. Nici un zgomot de comutare sonor nu poate indica un defect în circuitul suflantei. Cu toate acestea, laicii ar trebui să meargă întotdeauna la un atelier atunci când au dubii. Deoarece problemele cu ventilația sau încălzirea pot avea o varietate de cauze .

La fel și defectele motorului ventilatorului, cablul încălzitorului sau al schimbătorului de căldură nu este întotdeauna exclus. Cunoscătorii auto pot da o mână de ajutor aici și pot efectua reparații singuri. Este important să vă asigurați că filtrul de cabină este schimbat aproximativ la fiecare 15.000 de kilometri Acest lucru asigură că umezeala iese în aer la aerisire și, de asemenea, neutralizează poluanții și polenul .

De asemenea, un garaj trebuie păstrat uscat

Mulți șoferi au mașina dezumidificată cu remedii casnice care sunt plasate în vehicul. Cei care pot folosi un garaj de multe ori nu au nevoie. Însă acești oameni trebuie să se asigure că spațiul de parcare în sine nu devine umed . Deoarece acest lucru poate avea rapid un efect negativ asupra vehiculului respectiv.

Este bine cunoscut faptul că un garaj absolut uscat în toamnă sau iarnă este un pic o utopie. Cu toate acestea, există câteva sfaturi și trucuri care pot ajuta la menținerea excesului de umiditate la minimum .
Stând într-un garaj și remedii casnice vă ajută să păstrați mașina umedă.
Stând într-un garaj și remedii casnice vă ajută să păstrați mașina umedă.

De exemplu, ventilația nu este importantă doar pentru a combate umezeala din mașină. În mod ideal, camera de depozitare a unui vehicul are, de asemenea, ventilație încrucișată . Acest lucru se poate manifesta prin faptul că deschiderile de pe peretele din spate și de pe ușa garajului asigură un tiraj .

Dacă nu trebuie să vă fie frică de hoți, puteți face și schița posibilă cu ferestrele deschise . În plus, este important să rețineți atunci când scurgeți camera:

  • Un încălzitor care încălzește garajul la peste 20 de grade Celsius se dovedește a fi contraproductiv. Deoarece o schimbare bruscă de la temperatura camerei la temperaturi sub zero poate duce la tensiune în materialele mașinii. Deteriorările pot apărea în consecință.
  • Dezumidificatoarele alimentate electronic pot fi foarte eficiente pentru a menține un garaj uscat. Cu toate acestea, aceasta este o soluție destul de costisitoare . Deoarece un dezumidificator singur poate duce la costuri de energie electrică de aproximativ 50 de euro dacă este utilizat continuu timp de o lună O alternativă mai ieftină sunt dezumidificatoarele, cum ar fi granulatul uscat sau așternutul simplu pentru pisici. Acestea acționează împotriva umezelii în mașină și în alte camere.

Proprietarii de mașini moderne nu trebuie să intre în panică dacă garajul este puțin umed. Acestea sunt de obicei atât de bine protejate încât nu sunt deteriorate în acest mediu Și nici mașinile mai vechi care nu staționează permanent timp de câteva zile nu sunt în pericol direct. Dacă stați peste noapte, puțină umiditate nu provoacă imediat coroziune. Iar vântul de a doua zi asigură că umezeala de pe mașină se usucă direct.

Umezeala în mașină și posibile consecințe negative

Pe tot parcursul anului, umezeala din mașină poate fi o problemă. Dar este de netăgăduit că riscul de umiditate permanentă este deosebit de ridicat în sezonul rece Deoarece o mulțime de apă pătrunde în vehicul numai prin încălțăminte și îmbrăcăminte. Dacă acest lucru trece neobservat, poate avea diverse consecințe negative pe termen lung .

Acest lucru nu poate reduce doar durata de viață a vehiculului afectat. De asemenea, siguranța rutieră este expusă riscului dacă umezeala depusă pe discuri asigură astfel că viziunea șoferului este limitată.

Ferestrele cu ceață , interiorul înghețat, creșterea mucegaiului și rugina sunt consecințe tipice care pot apărea într-o mașină cu umiditate permanentă . În cele ce urmează, aceste aspecte sunt analizate în mod cuprinzător și sunt prezentate soluțiile propuse.

Mucegai și toxic: mucegai

Un nivel ridicat de umiditate în interiorul unei mașini creează terenul de reproducere perfect pentru mucegaiul care apare în mod natural în sol. Sporii se răspândesc prin aer și își găsesc drumul în case și vehicule. Acest lucru poate duce rapid la petele de mucegai și la răspândirea mucegaiului în vehicul .

Formarea mucegaiului nu este întotdeauna vizibilă imediat. Pe termen lung, însă, există un miros de mucegai care nu dispare chiar dacă camera este ventilată mult timp. Șoferii care se luptă cu umezeala în mașină ar trebui să fie întotdeauna conștienți de riscul creșterii mucegaiului . Nu numai că valoarea de revânzare a mașinii afectate poate cădea, sănătatea utilizatorului poate fi, de asemenea, grav afectată. Prin urmare, eliminarea mirosurilor și, mai ales, combaterea cauzei ar trebui să aibă cea mai mare prioritate.
Este important să uscați interiorul unei „mașini umede”.  Altfel se poate dezvolta mucegaiul.
Este important să uscați interiorul unei „mașini umede”. Altfel se poate dezvolta mucegaiul.

Dacă există suspiciunea că s-ar putea forma mucegai în mașină, tapițeria trebuie verificată în mod regulat pentru a detecta pete suspecte . Cu cât sunt identificate mai devreme zonele de mucegai, cu atât mai probabil vor fi îndepărtate fără a afecta sănătatea. În caz contrar, mucegaiul poate pătrunde adânc în tapițerie pe termen lung. Diverse spray-uri anti- mucegai sunt disponibile în magazine care fac o treabă bună atât pe suprafața de piele, cât și pe cea textilă.

Unele remedii sunt adevărate „cluburi chimice” și, datorită substanțelor precum hipocloritul de sodiu, nu sunt inofensive pentru căile respiratorii. Nu în ultimul rând, remedii casnice simple, cum ar fi alcoolul denaturat și peroxidul de hidrogen , ajută, de asemenea, în lupta împotriva consecințelor neplăcute ale umezelii din mașină În cazul agenților care conțin clor sau alcool, ventilația trebuie efectuată întotdeauna mult timp după utilizare În plus, șoferii ar trebui să ia în considerare următoarele aspecte:

  • Spray-urile antimucegai cu concentrații chimice mari pot afecta culoarea scaunelor . Aici merită să faceți testul în prealabil într-un loc greu vizibil.
  • Un sistem de aer condiționat contaminat poate fi un teren de reproducere pentru mucegai în mașină . În acest fel, noii spori pot pătrunde în mod constant în vehicul. Pentru ca acest lucru să se întâmple, totuși, canalele de scurgere trebuie blocate sau alte defecte trebuie să fie prezente. Sistemul de aer condiționat ar trebui să fie întreținut la fiecare 1-2 ani pentru a exclude un astfel de scenariu de mucegai.

Pericol în trafic din cauza ferestrelor aburite

Geamurile aburite sunt un simptom tipic al umezelii dintr-o mașină. Acest fenomen este deosebit de periculos atunci când vine vorba de conducerea pe drumurile publice. Deoarece chiar și o peliculă ușoară de umezeală poate duce viziunea șoferului atât de departe încât ia decizii greșite când conduce .

Ventilația nu este eficientă numai pentru a preveni umezeala în mașină. Chiar dacă acest lucru există deja și ca urmare, ferestrele se aburesc, un curent continuu de aer este o armă eficientă împotriva acestuia. Iar cei afectați nu ar trebui să fie prea timizi când vine vorba de ventilație Este recomandabil să întoarceți ventilatorul până în sus și să îl îndreptați către geamuri. Pentru vehiculele mai vechi care se încălzesc încet, este logic să se rostogolească pur și simplu pe geamuri .

De asemenea, este recomandabil să purtați cu dvs. un burete de disc clasic . Acestea fac posibilă îndepărtarea rapidă a excesului de umiditate din interiorul geamurilor. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat pentru ștergere în timp ce conduceți. Sarcina trebuie fie finalizată înainte de începerea călătoriei, fie predată pasagerului .

Când apa se transformă în gheață: geamuri înghețate în mașină

Umiditatea din mașina care se așează pe geamuri poate fi deosebit de fatală în timpul iernii . Deoarece la temperaturi sub 0 grade chiar și cele mai mici picături îngheață și formează rapid o suprafață dură de gheață.

Un încălzitor capabil, cu ventilatoare puternice, poate fi eficient aici pentru a dezgheța gheața și a usca rapid reziduurile de apă. Problema este că multe mașini trebuie să aibă motorul pornit pentru ca încălzitorul să funcționeze. Cu toate acestea, din motive de mediu, această operare a standului este interzisă . Dacă o mașină este parcată în principal în exterior, poate fi util să modernizați un încălzitor auxiliar .
Umiditatea din mașină poate fi, de asemenea, o problemă vara.
Umiditatea din mașină poate fi, de asemenea, o problemă vara.

Dacă nu există alternative, doar îndepărtarea manuală folosind un raclet sau dezghețare va ajuta dacă există gheață în interior Cu toate acestea, pe termen lung nu are sens să combateți doar simptomul. Este important să identificați și să eliminați cauzele umezelii din mașină.

Rugină pe vehicul

Ciuma brună, rugina fiind cunoscută cu afecțiune de unii șoferi, amenință corpurile mai vechi, în special după lunile reci și umede de iarnă . În acest timp, un autovehicul trebuie să sfideze elementele și intră în contact din ce în ce mai mare cu soluțiile de sare și granulele . Acest lucru poate duce la rugină, în special în zona podelei, motiv pentru care ar trebui efectuate și controale periodice acolo. Este important să rețineți:

  • Umezeala din mașină poate provoca formarea ruginii și în zonele nevopsite .
  • Dacă doriți să vă protejați împotriva formării de rugină, trebuie să vă asigurați că canalele de scurgere, crăpăturile și jgheaburile corpului nu sunt blocate de murdărie sau frunze rămase.
  • Rugina și fisurile de pe corpul inferior pot duce, de asemenea, la pătrunderea apei în vehicul neobservată.

Folosiți remedii casnice împotriva umezelii existente în mașină

Odată ce umezeala s-a instalat în vehicul, proprietarii vehiculelor se confruntă cu două sarcini .

  • Sarcina este de a afla cum umezeala a intrat în mașină . Pentru a face acest lucru, defectele trebuie identificate și rectificate.
  • Vehiculul trebuie așezat uscat .

În primul pas, sfaturile pe care le oferim în secțiunea privind prevenirea vă vor ajuta. Când vine vorba de drenaj, există opțiuni care nu au fost încă menționate. Unele dintre ele necesită utilizarea de remedii casnice . De exemplu, este posibil să folosiți așternutul pentru pisici pentru dezumidificare într-o mașină .

Cu excepția așternutului cu bulgări, toate așternuturile pentru pisici sunt, în general, potrivite pentru extragerea umezelii din aer în mașină . Acest lucru se datorează efectului de legare a umidității a granulelor. Dacă alegeți această opțiune, veți avea nevoie și de un recipient solid și permeabil la apă în care să umpleți așternutul. La urma urmei, nu doriți o cantitate mare de gunoi care zboară prin mașină atunci când frânați.

Hainele vechi, picioarele pantalonilor sau chiar gențile de iută sunt uneori potrivite pentru rolul recipientului. Unele tipuri de gunoi pot fi chiar uscate și refolosite după ce au absorbit lichidul .

Un remediu util la domiciliu pentru umezeala din mașină poate fi așternutul pentru pisici.
Un remediu util la domiciliu pentru umezeala din mașină poate fi așternutul pentru pisici.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu puneți recipientele într-un loc aerisit pentru câteva zile sau așezați-le pe un încălzitor cald. În acest fel, orezul și sarea din mașină ajută și împotriva umezelii. Cu toate acestea , dacă dezumidificatoarele par ciudate sau au un miros de mucegai în comparație , acestea ar trebui eliminate . O posibilă variantă care funcționează în mod similar este depunerea de ziare vechi pe podeaua vehiculului sau în cutii de carton. Cutiile umplute trebuie să fie calde și uscate înainte de utilizare .

O cameră caldă caldă este potrivită pentru pregătire. Dacă acestea au absorbit în mod vizibil umezeala după următoarea utilizare, ele trebuie, de asemenea, eliminate sau înlocuite imediat. Dacă nu aveți încredere în aceste „metode artizanale”, puteți plasa și perne speciale pentru dezumidificator în magazine Acestea conțin adesea granule care pot absorbi aproximativ o treime din propria greutate în umiditate.

Umiditatea absorbită poate fi, de asemenea, îndepărtată din astfel de perne prin încălzire . Ca urmare, acestea nu se limitează la o singură utilizare .

Măsurile preventive servesc și pentru combaterea acesteia

Unele măsuri care asigură că mașina nu devine umedă în primul rând servesc, de asemenea, la scurgerea unei încăperi umede . În cazul unei mașini, acest lucru se aplică mai ales metodelor enumerate mai jos.

  • Ventilație eficientă : încălzirea în combinație cu aerul condiționat oferă, așa cum s-a descris mai sus, un puternic efect dezumidificator. Cu toate acestea, pentru a evita mirosurile, ar trebui să dezactivați întotdeauna aerul condiționat cu cinci minute înainte de sfârșitul călătoriei.
  • Îndepărtarea blocajelor pe căile de drenaj : Verificați continuu dacă există resturi de frunze sau murdărie în zona parbrizului sau sub capotă. În acest caz, un aspirator puternic va ajuta la îndepărtarea corpurilor perturbatoare.