Totalul afișărilor de pagină

vineri, 1 ianuarie 2021

Cum sa iti ingrijesti folia auto?

 Colantarea masinii tale este intradevar cea mai buna protectiv pe care i-o poti oferi. Dar orice tip de autocolant auto ai pe masina, acesta necesita o ingrijire speciala. Trebuie doar sa respecti cateva reguli de baza si vei avea parte de autocolant pentru o perioada lunga de timp. Citeste mai departe si vezi care sunt cei mai importanti pasi pentru a iti ingrijii masina colantata. Acesti pasi se aplica si la folia autocolanta auto cat si la diverse stickere lipite pe aceasta.

Primul pas mare si important este utilizarea apei doar pentru clatire. Aici ma refer sa nu utilizati jetul de apa daca doriti sa dati jos mizeria. Pentru a inlatura mizeria de pe masina, se utilizeaza jetul de apa pentru inmuiere si tot jetul de apa pentru clatire. Niciodata, acesta nu se utilizeaza pentru indepartarea mizeriei. Daca il utilizati pentru indepartarea mizeriei, riscati ca puterea jetului de apa sa deterioreze suprafata colantului auto.

Al doilea pas reprezinta utilizarea unui sampon de masina pe placul dumneavoastra. Un sampon ales in functie de rezultatul dorit. Daca doriti stralucire sau culoare mata, acesta difera in functie de preferinte. Cel mai important este sa nu va zgarciti si sa achizitionati un sampon care nu afecteaza autocolantul, care sa nu contina multe chimicale. Asa o sa garantati ca rezultatul final este si rezultatul dorit de dumneavoastra.

Urmatorul pas, al 3-lea, reprezinta timpul cat lasati samponul sa actioneze. Important este ca mereu sa respectati instructiunile de utilizare al acestuia deoarece sigurnu doriti ca pe masina dumneavoastra sa apara reziduri de sapun, care apar ca niste urme albe pe suprafata masinii. Asadar, acestia sunt primii 3 pasi in ingrijirea foliei auto. Urmeaza si ceilalti pasi in urmatorul articol. Intre timp, nu uita, daca vrei ca masina ta sa arate ca noua, aceste reguli sunt de baza pentru ingrijirea ei.

Acum sa continuam acest articol si sa va prezint si ultimii pasi, la fel de importanti ca primii 3. Ideea de baza este ca orice lucru care este ingrijit corespunzator, are toate sansele ca acesta sa reziste mult in timp. Asadar, trecem la al 4-lea pas din set, pasul in care ne intrebam daca sa utilizam sau nu ceara auto pentru stralucire si hidratare.

Intrebarea daca sa aplici ceara pe un autocolant auto sau nu vine cu raspunsul de la sine. Se stie, cu siguranta ca orice obiect, indiferent de natura lui, are nvoie de hidratare. Asa ca, ceruirea colantului auto este importanta si se recomanda sa se realizeze o data la cateva luni, nu la fiecare spalare. Asta, deoarece, o hidratare mai intensa poate sa degradeze structura autocolantului masinii tale. Aceasta ceruire este in regula sa fie realizata si la fiecare spalare dar cantitatea de ceara aplicata sa fie scazuta. Astfel vei avea mereu o ceruire corespunzatoare pentru masina ta si autocolantul va rezista mult in timp. O ceruire exagerata duce la degradarea autocolantului masinii precum si la aparitia ruginei pe suprafata caroseriei masinii tale.

Asadar, acum ca stiti pasii necesari pentru ingrijirea masinii tale, cu siguranta vei avea ocazia sa te bucuri foarte mult timp de ea. Asa prelungesti atat viata caroseriei masinii, cat si perioada de stralucire a autocolantului auto. Cele mai recomandate colantari auto sunt recomandate sa fie realizate cu autocolant MAC TAC, autocolant Avery sau autocolant 3M. Acestea din urma sunt cele mai cautate folii pentru colantarea auto. Nu ezita sa iti protejezi si tu masina cu cele mai de calitate produse. Asa totul este mai economic si masina mult mai rezistenta in timp.